Aleksandar Mitrović (©Reuters)
Aleksandar Mitrović (©Reuters)

MitroGOL u petoj brzini, Koventri bez izgubljenog boda kod kuće

Vreme čitanja: 3min | sub. 02.10.21. | 09:42

Čempionšip: Fulam gostuje timu koji ima sve pobede na svom terenu. Jokanovićev Šefild posrće, a danas ide na noge jedinoj neporaženoj ekipi u najjačoj drugoj ligi na svetu

Kako igra MitroGOL na startu sezone u Čempionšipu? Ubacio je u petu brzinu srpski reprezentativac Aleksandar Mitrović, željan da se dokaže posle slabe sezone u Premijer ligi, kada je postigao samo tri gola. Spreman je da opet vodi tim iz Londona do nove promocije u najbolje društvo engleskog fudbala. Na 10 utakmica isto toliko golova i epitet prvog strelca lige. Postigao je skoro 50 odsto pogodaka svog tima (10 od 22 Fulama). U sredu protiv Svonsija je dao je tri gola i najavio velike domete.

Pre dve godine je bio prvi strlac Čempionšipa, ispred Olija Votkinsa, sada ga juri Ben Brereton iz Blekberna, sa pogotkom manje. Fulam je u vrhu posle 10 kola. Tim sa Krejven Kotidža je među favoritima za prva dva mesta i direktan plasman u elitu. Današnji (13.30) protivnik je Koventri, ekipa koji je prijatno iznenađenje na startu prvenstva. Protekle sezone je jedva ostao u ligi, a ove je u vrhu. Karaktertistika tima iz Zapadnog Midlandsa, grada na 30 kilometara od Birmingema, je da igra fenomenalno kod kuće. Koventri je najbolji domaćin u ligi, ima svih pet pobeda, uz samo dva primljena pogotka.

Izabrane vesti

13.30: (3,70) Koventri (3,40) Fulam (2,05)

Biće to izazov za Mitrovića i saigrače da skinu oreol nepobedivosti sa domaćina. Gosti iz Londona opet ne mogu da igraju u najjačim sastavu. Nedostaje i dalje povređeni kvartet - Tom Kirni, Favio Karvaljo i Holanađanin Keni Tete i Terens Kongolo.

Sukob dvojice prijatelja u duelu kandidata za promociju u Premijer ligu. Skot Parker i Slaviša Jokanović biće u subotu prvi put na suprotnim stranama, pošto je srpski trener u dva navrata sarađivao sa nekadašnjim reprezentativcem Engleske.

-------------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

-------------------------

Oba puta u Fulamu, najpre kroz formu igrač-trener, a potom mu je Parker bio saradnik u stručnom štabu. Popusta, ipak, neće biti, jer obojica sede na klupama ekipa kojima je sve osim napredovanja u najjači rang veliki neuspeh. Zato okršaj Bornmuta i Šefild junajteda na Vitaliti stadionu danas (16.00) definitvno nosi epitet derbija 11. runde Čempionšipa.

Bornmut će nastojati da se zadrži u vrhu prvenstva, gde je ostao i posle gostovanja Piterborou pre tri dana. Negde na četvrtini sezone, Trešnjice imaju više razloga za optimizam nego lani. U prošlom mandatu tim je završio na šestom mestu, a potom nije bio uspešan u plej-ofu, gde je eliminisan od Brentforda.



16.00: (2,10) Bornmut (3,35) Šefild junajted (3,60)

Džonatana Vudgejta zamenio je Parker, sa kojim je sastav sa krajnjeg juga Engleske pozitivno započeo život. Duga serija bez poraza u uvodnom periodu, uz efikasne Dominika Solankea i Filipa Bilinga nagoveštavaju bolji kraj kampanje. Bornmut je, posle poraza VBA u Stouku u petak, ostao jedina ekipa bez poraza u najjačoj drugoj ligi na svetu.

S druge strane, Šefild junajted je u sredini tabele, pošto nikako da ustali formu i pokaže klasu. Pre četiri dana je pretrpeo četvrti poraz u Čempionšipu na gostovanju Midlzbrou 0:2, a prethodno su Oštrice nanizale pet mečeva bez neuspeha u ligi i taman se učinilo da je Jokanović sklopio kockice na Bramal Lejnu. Priliku da se iskupi imaće protiv Bornmuta, sa kojim na poslednjih šest dvoboja ima pet pobeda i remi.

16.00: (2,10) Kardif (3,35) Reding (3,60)

Domaćin će biti oslabljen na ovom meču neigranjem Džuniora Stanislasa i Luisa Kuka. Jokanović ima nekoliko rovititih igrača - Museta, Frimena, Burkea, Berga, ali se očekuje da će u najjačem sastavu da pokuša da nanese prvi poraz Trešnjicama i da krene konačno ka vrhu tabele.


tagovi

FulamAleksandar MitrovićČempionšipKoventriKoventri SitiŠefild junajtedBornmutSlaviša Jokanović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara