Aleksandar Mitrović (Printscreen)
Aleksandar Mitrović (Printscreen)

Mitrović dao dva gola za sedam minuta pa se povredio! (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 30.03.24. | 21:02

Reprezentativac Srbije se u trku uhvatio za zadnju ložu, pa završio na travi

Veče pomešanih emocija za Aleksandra Mitrovića. Gostovao je njegov Al Hilal kod Al Šababa u 25. kolu saudijske lige (i pobedio sa 4:3), a srpski reprezentativac je sa dva gola okrenuo domaćina koji je rano poveo. Pogađao je Mitrović u 20. minutu sa bele tačke, zatim sedam minuta kasnije unovčio asistenciju Sergeja Milinkovića Savića, ali nije najbolji strelac u istoriji reprezentacije Srbije uspeo da završi ni prvo poluvreme u igri jer ga je u 34. minutu zadesio peh, nadamo se ne veliki.

Naime, krenuo je Mitar sa loptom u nogama ka golu rivala, ali se pokušavajući da prodre, uhvatio za zadnju ložu i vrlo brzo završio na zemlji. Dokopao se 21. i 22. prvenstvenog gola, 32. i 33. u svim takmičenjima ove sezone, ali će po svemu sudeči morati na pauzu. Koliko dugu, ostaje da se vidi. Saudijski mediji već su najavili da će propustiti meč polufinala Superkupa protiv Al Nasra, odnosno derbi dva najveća fudbalska projekta na arabijskom poluostrvu. Taj duel na programu je osmog aprila, a pre toga Hilal ima dva lakša prvenstvena duela.

Izabrane vesti

Svakako nimalo prijatna informacija za selektora Srbije Dragana Stojkovića dva i po meseca pred Evropsko prvenstvo u Nemačkoj. Ipak, može Piksi da bude vrlo zadovoljan i izdanjima Sergeja Milinković Savića koji je i sam pogodio u završnici prvog poluvremena došavši do brojki od 11 pogodaka i 12 asistencija u svim takmičenjima.

Sergejev gol najavio je pobedu Al Hilala (3:4) koja je ispostavilo se izvojevana nešto teže nego što se očekivalo nakon ubedljive prednosti. Na poluvremenu su gosti vodili sa 3:1, malo pre isteka sat vremena igre stekli ogromnih 1:4 zahvaljujući Al Davsariju. Ali nije se domaćin predao i pokušao je da zagorča život Žoržu Žezusu i njegovim pulenima. Dva gola postigao je Al Šabab i najavio ozbiljnu neizvesnost u poslednjih petnaestak minuta, ali je svetski rekorder Al Hilal ponovo pomerio granicu i po broju uzastopnih pobeda u svim takmičenjima. Sada je niz porastao na 29!


Istovremeno sa ovom utakmicom drugoplasirani Al Nasr je pregazio davljenika Al Tae - 5:1. Raspoložen je bio Kristijano Ronaldo koji je sa tri pogotka opet odmakao Mitroviću u trci za trofej najboljeg strelca. Portugalac je sada na 26 golova, a večerašnji het-trik bio mu je 64. u karijeri.



tagovi

Aleksandar Mitrović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara