Marko Silva (©AFP)
Marko Silva (©AFP)

Mitrović dobio novog trenera: Marko Silva nasledio Skota Parkera na klupi Fulama

Vreme čitanja: 2min | pet. 02.07.21. | 00:44

Kolibaši ekspresno rešili goruće pitanje

Zvanično su se rastali Skot Parker i Fulam posle razočaravajuće sezone, a Kolibaši nisu dugo čekali da predstave novog trenera. Samo što je Skot Parker prošao kroz vrata Krejven Kotidža i parafirao za Bornmut, Fulam je promovisao portugalskog stručnjaka Marka Silvu u novog trenera.

Portugalac je sa londonskim timom, koji će se ove sezone takmičiti u Čempionšipu, potpisao trogodišnji ugovor i tako prekinuo dvogodišnje lutanje u potrazi za poslom. Od trenutka kada mu je Everton uručio otkaz posle poraza od Liverpula, Marko Silva bio je na birou rada.

Izabrane vesti

Opredelili su se u Fulamu da ponovo daju šansu mladom treneru, ali sa znatno većim iskustvom. Skot Parker je na klupu tima sa Krejven Kotidža seo kada je već bilo jasno da će Kolibaši krenuti put Čempionšipa. Uspeo je da ih vrati u Premijer ligu, ali ne i zadrži. Otrglo se Parkeru kormilo kontroli u elitnom rangu ostrvskog fudbala, a promena na klupi mogla bi da godi Aleksandru Mitroviću i zadrži ga na Krejven Kotidžu. 

Promena trenera uvek može da otvori vrata pojedincima koji nisu bili zadovoljni minutažom, a jedan od njih svakako je Aleksadar Mitrović. Nije se reprezentativac Srbije naigrao pod dirigentskom palicom Skota Parkera koji mu je samo 13 puta omogućio da se nađe u startnoj postavi, a kada se u jedanačini ubace zdravstveni problemi dobijamo 27 premijeligaških nastupa i tek 1389 minuta.

Mitrović je igrao standardno na startu sezone, našao se među 11 na sedam od prvih osam mečeva, a onda je Parker počeo da mu secka minutažu i namenio mu je ulogu rezerviste. Međutim, ni kada je Abubakar Kamara dobijao šansu u startnioj postavi, rezultati Fulama nisu se značajno menjali. Na kraju je izostala neizvesnost u borbi za opstanak, a ekipa je osvojila tek 28 bodova uz svega pet pobeda.

I dok je Skotu Parkeru vođenje Fulama bilo prvi samostalni trenerski posao, Marko Silva u London dolazi sa određenim iskustvom i pedigreom. Portugalac je u domovini trenirao Estoril i Sporting iz Lisabona, a pored već pomenutog Evertona, sa kojim je najblaže rečeno beležio rezultate ispod svih očekivanja, Marko Silva je sedeo na klupi Hala, Votforda i Olimpijakosa sa kojim je uzeo titulu u Grčkoj.



tagovi

Marko SilvaFulamSkot ParkerAleksandar Mitrovićletnji prelazni rok 2021

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara