Aleksandar Mitrović, Sergej Milinković-Savić i princeza Radžva Al Saif sa mužem, princom Jordana Huseinom (©AFP)
Aleksandar Mitrović, Sergej Milinković-Savić i princeza Radžva Al Saif sa mužem, princom Jordana Huseinom (©AFP)

Mitrović i Milinković Savić najpopularnije javne ličnosti u Saudijskoj Arabiji, zasenili su i princezu

Vreme čitanja: 3min | pet. 15.12.23. | 10:30

Imena srpskih reprezentativaca, uz Karima Benzemu, najčešće su otkucana u pretrazi na sajtu Google.com

Kristijano Ronaldo, Nejmar, Ruben Neveš, Kalidu Kulibali, Hakim Zijeh… Sve su to planetarno popularni fudbaleri, ali tokom 2023. godine niko od njih nije uspeo da opčini Saudijsku Arabiju kao srpski reprezentativci Aleksandar Mitrović i Sergej Milinković Savić. Sajt Google.com tradicionalno u decembru objavljuje imena i termine koji su najčešće otkucani u njihovoj pretrazi tokom prethodne godine, a ispostavilo se da su naši fudbaleri bili najpopularniji u Saudijskoj Arabiji, zajedno sa Karimom Benzemom.

U Saudijskoj Arabiji živi oko 32.200.000 stanovnika, a ako je sudeći po Guglu, većini je fudbal postao glavna okupacija. Osam od 10 najpretraživanijih ličnosti tokom ove godine su fudbaleri, a Mitrović je na samom vrhu te liste. Prati ga Karim Benzema, Milinković-Savić je treći, a tek na četvrtoj poziciji je saudijska princeza Radžva Al Saif, najpopularnija osoba u toj zemlji izvan sportskog sveta. Ostatak Top 10 čine Neveš, Kulibali, Malkom, fudbaler Al Hilala Hasan Timbukti, pevačica Omaima Talibi i Zijeh.

Izabrane vesti

Mitroviću i Milinković-Saviću je pored dobrih partija na terenu definitivno podiglo popularnost i to što igraju za Al Hilal, drugi najtrofejniji klub Azije i jedan od onih sa najvećim brojem navijača u arapskom svetu. Al Hilal je jedan od najpretraženijih sportskih klubova na čitavoj planeti u 2023. godini, nalazi se na sedmom mestu.

Na toj listi, naravno zbog transfera Lionela Mesija, prvo mesto je zauzeo Inter Majami. Drugi su Los Anđeles Lejkersi, a treći, Al Nasr, klub Kristijana Ronalda. Očigledno da je Portugalac daleko popularniji u drugim delovima planete nego u Saudijskoj Arabiji, iako je prva velika zvezda koja se preselila u Rijad. Ostatak liste najpretraženijih timova u svetu čine Majami Hit, Teksas Rendžers (bejzbol), Al Hilal, Borusija Dortmund, kriket reprezentacija Indije i Boston Bruins (hokej na ledu).


16.00: (1,15) Al Hilal (7,75) Al Vehda (19,0)


Ostatak planete nije tako često pretraživao Mitrovića i Sergeja kao Saudijci, ali na listi 10 najčešće istraženih sportista se ipak nalazi jedan Srbin – Novak Đoković. On je, planetarno gledano, šesti najpretraženiji sportista planete, ispred njega su NFL igrač Demar Hemlin (zbog zdravstvenih problema), Kilijan Embape, Trevis Kelce (zbog veze sa američkom pevačicom Tejlor Svift), Dža Morant i Hari Kejn. Iza Đokovića su Karlos Alkaraz, na sedmoj poziciji, kriketaši Račin Ravindra i Šubman Hil, te Kajri Irving.

Mitrovića i Sergeja Milinković Savića će ponovo mnogi Saudijci da „guglaju“ ovog petka. Njih dvojicu očekuje nova prvenstvena utakmica, od 16 časova će da ugoste Al Vehdu u 17. kolu domaćeg šampionata. Najavljeno je da će obojica da budu starteri.

Al Hilal je na sjajnom putu da osvoji titulu, posle 16 mečeva se izdvojio na vrhu tabele sa 44 poena, sedam više od najbližeg pratioca Al Nasra. Trener Žorž Žezus je pred ekipu postavio cilj da do kraja 2023. godine ne dožive nijedan poraz, a sada su veoma blizu njegovog ostvarenja. Posle današnjeg susreta, do odlaska na zimsku pauzu igrače Al Hilala očekuju samo još dve utakmica, sa Abhom 21. decembra i sa Al Fejhom 29. decembra.

SAUDIJSKA ARABIJA 1 – 17. KOLO

Četvrtak

Al Akdud – Al Tae 1:0 (0:0)

/Tanase 56/

Abha – Al Hazem 1:1 (0:0)

/Krihovijak 79 – Selemani 64/

Al Fejha – Al Ahli Džeda 0:4 (0:4)

/Al Brikan 11, 30, Madžraši 17, Marez 43pen/

Petak

16.00: (2,60) Al Fateh (3,60) Al Šabab (2,50)

16.00: (1,15) Al Hilal (7,75) Al Vehda (19,0)

16.00: (2,95) Al Raed (3,50) Damak (2,30)

Subota

16.00: (3,80) Al Rijad (3,50) Al Kalidž (2,00)

19.00: (2,40) Al Etifak (3,40) Al Tavon (2,95)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Karim BenzemaSergej Milinković SavićAleksandar MitrovićSaudijska Arabija 1Novak Đoković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara