Mladenović: Ne volim da budem na 10 strana, ali mislim da neću ostati u Legiji

Vreme čitanja: 4min | uto. 17.01.23. | 08:03

Sa Zvezdom poslednji razgovori vođeni još pre godinu i po, dodaje reprezentativni bek

(Od izveštača Mozzart Sporta iz Antalije)

Duel sa Čukaričkim predstavljao je poslednju proveru Legije na pripremama u Turskoj, a prvo poluvreme ispostavilo se kao slika kakvu poljski tim želi da ostavi u prolećnoj polusezoni. Odličnom izdanju u značajnoj meri doprineo je srpski reprezentativac Filip Mladenović koji se beskonačno puta ponavljao uz levu aut liniju, obavio vrlo dobro sve defanzivne i ofanzivne zadatke i proveru ukrasio asistencijom potvrdivši da motivisan čeka nastavak sezone.

Izabrane vesti

"Utakmica sa Čukaričkim bila je za nas dobra provera. Do zvanične premijere preostaje nam da u petak odigramo još jednu prijateljsku utakmicu. Čukarički ima mlad tim, vidi se kvalitet, dopada mi se što žele da igraju. Posebno mi se svidelo kako su izgledali u drugom poluvremenu. Kod nas je primetno da nam nedostaju još dve nedelje priprema, koliko je i ostalo do početka prvenstva. Fizički smo pali u drugom poluvremenu. Generalno bila je dobra utakmica, pobeda će nam značiti za samopouzdanje", rekao je Mladenović posle susreta sa superligašem i dodao:

"Ovo je model kako bi Legija trebalo da igra. Trudimo se. Imamo ekipu koja voli posed. Dobro je da samo igrali protiv Čukaričkog koji je izlazio visoko i napravio nam je problem nekoliko puta. Za prvo poluvreme bih rekao - desetka, bez zamerki. U nastavku smo baš pali".

Mladenović i saigrači u aktuelnoj sezoni imaju zadatak da se vrate na željeni kolosek i evropsku scenu čime bi popravili utisak i iskupili se za proplosezonske rezultate ispod očekivanja.

"Legija je klub na nivou Crvene zvezde i Partizana. Najveći u Poljskoj i trebalo bi da svake godine igra Evropu. Zašto to nije tako, ne znam, nije pitanje za mene. Pritisak je svakako veliki. Varšava je glavni grad, a Legija jedni klub, navijači su fantastični... Svi uslovi za veliko takmičenje su ispunjeni. Prošla sezona nam je bila veoma teška, u evropskim kvalifikacijama smo izborili ulazak u Ligu Evrope, ali se igranje na evropskoj sceni odrazilo u šampionatu Poljske koji je fizički veoma zahtevno takmičenje. Igrači moraju da su non-stop na maksimumu. Ove sezone jurimo titulu, a lider Rakov nam trenutno beži devet bodova. Imamo i četvrtfinale kupa, tako da sve ide kako treba. Zaostatak jeste veliki u prvenstvu, ali u Poljskoj je generalno sve moguće. Nadam se da ćemo bar da uzmemo kup".

Na pomen planova i želja u 2023. godini levi bek je konkretan i skroman.

"Jedina želja mi je da budem zdrav".

Ipak, činjenica da za šest meseci postaje slobodan igrač nameće pitanje narednog koraka na fudbalskom putu.

"Realnost je da mi ističe ugovor na kraju sezone, da li ću otići ili ostati ne znam. Ne zavisi sve od mene. U ovom trenutku mislim da neću ostati, ali to se nikad ne zna. Videćemo šta će biti dalje. Legija kao klub ima sve i sa te strane sam zadovoljan, međutim za nešto više od toga ako budemo na istim talasnim dužinama, sve je moguće. Videćemo u junu".

S obzirom na to da su bekovi deficitarni u današnjem fudbalu, a samim tim i na ceni, nije tajna da Mladenovića već sada u svojim tefterima imaju članovi sportskih sektora niza klubova.

"Uvek se nešto dešava, ali ne volim da budem na deset strana. Ostavio sam sve ljudima koji vode brigu o tome. Želim da se fokusiram da odigram do kraja ovu sezonu kako treba. Uvek sam tako razmišljao da idem korak po korak. Znam da će se nešto otvoriti. Ako budem zdrav, ne bi trebalo da bude problema".

Za reprezentativca Srbije u prošlosti je bila zainteresovana i Crvena zvezda, ali povratak u Ljutice Bogdana tada nije realizovan.

"Tačno. Poslednji put sam pričao sa Zvezdom pre godinu i po dana. Posle toga se ništa nije dešavalo. Tada sam im otvoreno rekao svoje neke planove, oni ljudi su rekli svoje. Možda tada nije bio momenat, ali ne kažem da se neću vratiti u srpski fudbal. Moraju uvek dve strane da budu saglasne. U tom trenutku jednostavno nije bilo moguće da dođem, kada smo razgovarali. Videćemo nikad se ne zna".

NE PAMTIM LEPŠU ATMOSFERU U REPREZENTACIJI

Praktično mesec dana posle Mundijala u Kataru, pošto su se utisci slegli, Mladenović je usmerio pogled ka izdanju Orlova na svetskoj smotri.

"Glave su se malo ohladile i tek sada počinjem da budem svestan nekih stvari. Ono što mogu da kažem da je Svetsko prvenstvo prelepo iskustvo. To je san svakog igrača da igra za svoju zemlju na velikom takmičenju. Hvala Bogu ispunio sam svoj san sa 31 godinom. Ne bih se sada osvrtao na priče da li je moglo bolje ili ne. Kad dođe trenutak sve ćemo analizirati sa selektorom i mi između nas", rekao je Filip Mladenović i istakao:

"Ponovio sam mnogo puta, ovo je grupa momaka koja ima veliki potencijal i što se tiče psihološke strane. Dobri momci. Ne pamtim da je nekada bila lepša atmosfera u reprezentaciji. Iskreno, jedva čekam okupljanje u martu".


tagovi

Filip MladenovićLegijaČukaričkiFK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara