Filip Mladenović (©Star sport)
Filip Mladenović (©Star sport)

Mladenoviću preseo trofej u Kupu: Levi bek suspendovan na tri meseca (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pet. 05.05.23. | 22:11

Poljski mediji ne isključuju mogućnost da je srpski defanzivac završio epizodu u timu iz Varšave

Preselo je Filipu Mladenoviću slavlje u Kupu Poljske. Srpski reprezentativac je kažnjen zbog učestvovanja u incidentu tokom proslave osvajanja trofeja, njegovog 11. u karijeri. Disciplinska komisija suspendovala je Mladenovića na tri meseca, a moraće srpski fudbaler pride da plati i novčanu kaznu u iznosu od 25.000 evra.

Fudbaleri Legije su u utorak prekinuli dvogodišnju vladavinu Rakova u Kupu, savladavši pomenuti tim u finalu posle penala, ali ih to nije zadovoljilo. Tokom proslave, pojedini fudbaleri tima iz Varšave, a među njima je bio i Mladenović, provocirali su protivničke igrače. Iz Rakova nisu ostali nemi na provokacije, došlo je do konflikta, u kojem je učestvovao i Vladan Kovačević, potencijalni srpski reprezentativac, a Mladenović je tokom jurnjave udario trojicu protivničkih igrača.

Izabrane vesti

"Finale Kupa Poljske bio je meč pun emocija i drame. Nažalost, i one nesportske, koje su mene pogodile. I izvinjavam se zbog ponašanja prema igračima, posebno prema Marčinu Cebuli, Viktoru Dlugožu i Žanu Karlosu, ali i prema strušnom štabu Rakova, uključujući trenera Mareka Papmušena. Svestan sam da je to bilo neprihvatljivo. Takođe, izvinjavam se igračima mog tima, mom stručnom štabu i navijačima što nisam dostojno predstavljao boje Legije", oglasio se Mladenović putem Instagrama.

I mada je uputio izvinjenje rivalu, Disciplinska komisija nije ga pomilovala. Poljski mediji pišu da bi Mladenoviću utakmica u finalu Kupa Poljske mogla da bude poslednja u dresu varšavskog tima. Ugovor sa Legijom mu ističe u julu, a prema navodima pojedinih medija u toj zemlji 31-godišnji defanzivac već je dogovorio saradnju sa Panatinaikosom.

Čak i ako ostane u Varšavi, Mladenović će se na teren vratiti tek početkom avgusta, što znači da će propustiti nekoliko uvodnih rundi poljskog šampionata, ali i dobar deo kvalifikacija za Ligu konferencije, dodaje poljski Gol24.

Pored Mladenovića, četiri utakmice suspenzije u Kupu dobio je i njegov saigrač Juri Ribeiro, dok je fudbaler Rakova Žan Karlos suspendovan na tri meča.



tagovi

Legija VaršavaFilip Mladenović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara