Biseri motivisani pred Mozzart derbi: Bijelović (levo) i Topić, Foto: Starsport
Biseri motivisani pred Mozzart derbi: Bijelović (levo) i Topić, Foto: Starsport

Mladi asovi motivisani pred vojvođanski Mozzart derbi: Pobeda jedini cilj

Vreme čitanja: 5min | uto. 14.12.21. | 09:00

Susret Vojvodine i Spartaka poslastica 20. kola Superlige Srbije

Vojvođanski Mozzart derbi zakazan za danas od 15 časova na stadionu Karađorđe predstavljaće lokalni okršaj pretendenata na visok plasman, sudar timova sa bogatom tradicijom i vrlo dobro ukomponovanim odnosom mladosti i iskustva, a predstavnici tImova Slavoljuba Đorđevića i Vladimira Gaćinovića uoči izlaska na teren ne skrivaju potimizam i saopouzdanje.

Iako su na pomen novosadskog i subotičkog kluba prve asocijacije prekaljeni predvodnici timova poput Nemanje Čovića i Momčila Mrkaića u redovima domaćina, kao i Nemanja Nikolić i Stefan Milošević sa druge strane, vrlo ozbiljne uloge stratezi oba superligaša poverili su i mladim igračima na čelu sa bonusima Mirkom Topićem i Lukom Bjelovićem.

Izabrane vesti

(1,65) Vojvodina (3,80) Spartak (5,50)

Talentovani fudbaleri današnjih rivala uoči novog izazova ne skrivaju najviše ambicije i najavljuju fudbalski praznik u Novom Sadu.

"Utakmica sa Subotičanima sama po sebi ima posebnu težinu jer je vojvođanski derbi. Spartak je dobra ekipa sa veoma kvalitetnim igračima. Ovaj derbi naravno nismo unapred dobili i znamo da će biti teško. Bilo je teško i prošli put kad smo igrali u Subotici. Tada, najrealniji je bio upravo nerešeni rezultat 2:2, ali treba imati u vidu da je utakmica igrana nakon što smo izašli iz napornog perioda zbog kvalifikacija za Evropu i posle teškog poraza od LASK-a. Trenutno u malo boljoj formi i imamo razlog da se nadamo pobedi", rekao je za Mozzart Sport Mirko Topić.

Nakon poraza od Partizana fudbaleri Vojvodine vezali su tri uspeha, međutim poraz od Voždovca (1:3) ponovo je prekinuo vrolo dobru Seriju, te Lale sa nestrpljenjem čekaju priliku da se iskupe. Iako Subotičani nisu idealan tim za popravljanje učinka, mladi vezista domaćina prihvata samo jedan ishod.

"Poraz na ‘krovu’ je bio težak, išli smo na pobedu i nismo očekivali takav rasplet. Zato u današnju utakmicu ulazimo veoma motivisano. I dalje smo na četvrtoj poziciji i da bismo na njoj ostali moramo da pobeđujemo. Takođe, kako bismo zaboravili poraz od Voždovca moramo da savladamo Spartak, jer se u fudbalu uvek pamti poslednja utakmica“, kaže Topić koji u prethodnom periodu nije igrao na tri utakmice iz predostrožnosti zbog lakše povrede".

Nada u osvajanje celog plena tinja i na drugoj strani, pa vezni fudbaler gostiju Luka Bjelović, uz zagonetni osmeh ističe da Spartak ima spreman recept za trijumf.

"Pred nama je pavi vojvođanski, ali i superligaški derbi. Ambicije su naravno najviše i idemo na pobedu. Očekujem tvrdu utakmicu i borbenog rivala, međutim izaći ćemo na megdan rivalu sa ciljem da postignemo gol više. Dobro smo analizirali protivnika i znamo sve prednosti i mane. Potpuno spremni dočekujemo utakmicu i sa pravom mo optimisti. Dobro se poznajemo, znamo koji su naši aduti, kao i šta su prednosti Vojvodine. Nadam se da ću biti u prilici da pokvarim planove protivniku, međutim vanije od toga da li ću ja biti u prvom planu ili neko drugi mi je da stignemo do pobede. Jedan od dva ovosezonska gola dao sam protiv Proletera, a nadam se da bih mogao da uspeh ponovim i u susretu sa njihovim gradskim rivalom".

Vrlo dobra izdanja Golubova u prethoda četiri kola nisu adekvatno nagrađena - tri remija i poraz daleko su lošiji učinak u odnosu na igru, te Spartakov golobradi as rođen 2001. godine naglašava da je rival studiozno skeniran, a taktika spremana do tančina.

"Brza tranzicija bi mogla da bude naš adut. Da sačekamo pravu priliku i zapretimo iz tranzicije koja je naše najbolje oružje. Čekaćemo priliku za kontru. Sa druge strane, najviše pažnje u defanzivi ukazaćemo brzim krilima Vojvodine. Bočni napadači izdvajaju se kada su u pitanju glavni aduti u ofanzivi Novosađana i iz tog ugla iziskuju poseban tretman. Poslednjih nekoliko utakmca nismo miljenici sreće, ali se nadam da danas možemo to da ispravimo, da se vratimo na pobednički kolosek i nastvimo sa dobrim rezultatima", kazao je talentovani fudbaler Spartaka dodavši da je privilegija statavati uz iskusnije saigrače kakve on ima istakavši da mu je glavna vodilja kolega iz ofanzive Nemanja Nikolić.

Bjelovićev vršnjak, a danas i rival, takođe je istakao ulogu iskusnih igrača uz napomenu da je novosadski tim potcenjen u uvodu prvenstvene trke.

"Otpisani smo bili još pre početka sezone jer je promenjen trener i jer su otišli glavni igrači koji su prethodne dve sezone vodili Vošu i do trofeja Kupa. Uprkos tome, znali smo da aktuelni tim ima potencijal za treće ili četvrto mesto i čvrsto verujem u ovu ekipu, stručni štab i sebe. Što se tiče mog učinka, pre svega sam zadovoljan što su me zaobišle povrede, budući da mi se u tom smislu prošle sezone nizao peh za pehom. Sad sam u kontinuitetu vezao sijaset utakmica i iskreno sam zadovoljan, možda ne baš toliko brojem golova i asistencija, ali svojom igrom svakako jesam. Takođe, ove polusezone sam kod Slavoljuba Đorđevića dobio i novu ulogu u timu koja mi najviše odgovara“, zaključio je Topić.

Tradicija u međusobnim duelima je na strani Novosađana, budući da je Vojvodina u 39 utakmice slavila protiv Spartaka, Subotičani su pobedili 16 puta dok je 10 duela završeno nerešeno. Prethodni vojvođanski derbi koji se u avgustu igrao u Subotici završen je nerešenim rezultatom - 2:2. Vojvodina ulazi kao favorit u ovaj duel, a da im neće biti lako govori i podatak da na „Karađorđu“ protiv Spartaka u zvaničnim utakmicama nisu slavili više od dve godine.

U da među rivalima nema nepoznanica potvrđuje i to što se u timu Spartaka nalaze se dvojica bivših igrača Vojvodine – Nikola Srećković i Nemanja Nikolić, dok Subotičane sa klupe predvodi Vladimir Gaćinović, koji je pre pet godina bio pomoćni trener u stručnom štabu Lala. Gaćinović je Spartak preuzeo sredinom oktobra i pod njegovom palicom značajno su podigli formu, pa u poslednjih sedam kola imaju samo jedan poraz, i to od šampiona Crvene zvezde.

PIŠU: Aleksandar Milošević i Ivan Džodić

SUPERLIGA - 20. KOLO

Subota

Radnički 1923 - TSC 0:3 (0:1)

/Vukić 27, Banjac 71, 79/

Radnički Niš - Čukarički 1:1 (0:1)

/Pejović 73 pen - Jovanović 37 pen/

Kolubara - Proleter 2:1 (1:1)

/Đuranović 34 i 48 - Vukasović 20/

Ponedeljak

Crvena zvezda – Radnik 1:1 (1:0)

/Katai 36 pen – Stamenković 83/

Utorak

13.00: (2,45) Novi Pazar (3,25) Voždovac (2,95)

15.00: (1,60) Vojvodina (3,90) Spartak (5,80)

15.45: (17,0) Metalac (6,75) Partizan (1,18)

Sreda

13.00: (2,20) Mladost (3,35) Napredak (3,35)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Mirko TopićLuka Bijelović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara