Aleksandar Linta (Foto: ©MN Press)
Aleksandar Linta (Foto: ©MN Press)

Mladi igrači i rezultat - može u Voždovcu: Zmajevi sanaju plasman u Evropu

Vreme čitanja: 2min | čet. 24.03.22. | 11:59

"Nemamo tu vrstu pritiska i mislim da je to dobro. Želimo iz svakog meča da izvučemo pozitivan rezultat, pa ćemo videti dokle će nas takav pristup na kraju odvesti. Izlazak na međunarodnu scenu svakako bi bio velika satisfakcija za klub i ove mlade momke, ali time se ne opterećujemo", skida pritisak Aleksandar Linta

Na Krovu vlada mir. Voždovac u finiš sezone ulazi potpuno rasterećen. Bilo je turbulencija, došlo je u toku sezone i do promene na klupi, što je u Superligi doduše neminovno, ipak, i pored svih problema Zmajevi su na korak od svog prvobitnog cilja, ulaska u plej-of.

I ne samo pukog učešća, jer kako sada stvari stoje Voždovac bi u doigravanju mogao da se bori za istorijski plasman u Evropu. I dok Vojvodina i Napredak posrću na svakom koraku, ekipa Aleksandra Linte grabi ka vrhu. Sa sedam bodova iz poslednje tri utakmice, klub iz Zaplanjske ulice popeo sa na šestu poziciju, i trenutno je na svega tri boda udaljen od četvrtoplasiranog niškog Radničkog, odnosno mesta koje na kraju sezone potencijalno vodi u kvalifikacije za Ligu konferencije. Međutim, Linta spušta loptu.

Izabrane vesti

"Nemamo tu vrstu pritiska i mislim da je to dobro. Želimo iz svakog meča da izvučemo pozitivan rezultat, pa ćemo videti dokle će nas takav pristup na kraju odvesti. Izlazak na međunarodnu scenu svakako bi bio velika satisfakcija za klub i ove mlade momke, ali time se ne opterećujemo. Fokusirani smo samo na dobar rad i što bolji igru", ističe Linta.

Rezultati Voždovca dodatno dobijaju na značaju imajući u vidu da su ekipu tokom zimskog prelaznog roka napustikla dvojica vrlo bitnih igrača, Aleksandar Stanisavljević (dva gola, šest asistencija) i najbolji strelac ekipe Nikola Vujnović sa deset pogodaka.

"Mislim da smo ove sezone uradili sjajnu stvar. Trudimo se da igramo ofanzivno, ne kalkulišemo i tokom čitave utakmice pokušavamo da igramo sa istom idejom i u istom ritmu. Naša želja je uvek da kroz posed lopte imamo i kontrolu igre. Usled odlazaka pojedinih igrača bili smo primorani da promenimo samo sistem i početni raspored, ali su ideja i principi igre ostali isti."

Povrh svega, oslanjanje na mlade igrače, što većini superligaških klubova predstavlja teg oko vrata, izvorna je snaga Voždovca. Otud, trojica prvotimaca Zmajeva, Edin Ajdinović, Miloš Pantović i Marko Ivezić, dobili su poziv selektora mlade reprezentacije Gorana Stevanovića za predstojeće kvalifikacione mečeve. Među njima bi se gotovo izvesno našao i Ivan Milosavljević, ali je zbog otpao zbog povrede.

"Mladim igračima treba dati poverenje, ukazati im šansu i oni će to sigurno vratiti. Imam zaista izuzetnu grupu momaka, veoma su poslušni, žele da uče, vredni su i uživanje je sa njima raditi. Jedino što im nedostaje je konstantnost u formi, ali te oscilacije u igri su normalne za mlade igrače. Uz takvu radnu etiku evidentan njihov napredak, željni su dokazivanja i to je za svaku pohvalu", zadovoljan je Linta.


tagovi

fk voždovacAleksandar Linta

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara