Navijači na stadionu Almerea (©AFP)
Navijači na stadionu Almerea (©AFP)

Mladost protiv tradicije u borbi za mesto u Erediviziji

Vreme čitanja: 2min | pet. 26.05.23. | 11:13

Almere Siti juri minimalni zaostatak protiv Ajndhovena u revanš susretu prve runde baraža za popunu šampionata Holandije

Herakles i Zvole obezbedili su pobvratak u Erediviziju, a ostalo je još jedno mesto za popunu najjačeg holandskog ranga. U toku je plej-of, u sklopu kojeg se šest timova iz Erste Divizije i Emen, koji je bio 16. u Erediviziji, bore za vrednu ulaznicu u najbolje društvo. Na redu su revanši prve runde doigravanja, pa će ovog petka da bude poznato ko je drugi polufinalista. Almere Siti dočekuje Ajndhoven i ima minimalan zaostatak iz prvog sukoba pre četiri dana.

Tim predvođen Aleksom Pastorom završio je sezonu u holandskoj drugoj ligi na visokom trećem mestu i ima priliku da izbori ulaznicu u najvišu ligu. Tim iz grada Almerea važi za favorita, ali je izgubio 1:0 u prvom meču četvrtfinala. Ajndhoven je kampanju okončao na osmoj poziciji, a u šampionatu je pod vođstvom Roba Pendersa ostvario 16 pobeda, što je dobar pokazatelj za ekipu iz sredine tabele.

Izabrane vesti

Almere Siti je još relativno mlad klub. Osnovan je 2001. godine, tada još kao Omnivorld, a na profesionalnom planu je aktivan tek 18 godina. Ipak, skok u najviši rang holandskog fudbala sada je na dnevnom redu domaćih.

20.00: (1,90) Almere Siti (3,45) Ajndhoven (3,80)

U revanšu prve runde plej-ofa u ovom poduhvatu, domaći mogu da se oslone na "bonus" kod kuće samo u ograničenoj meri. Na 19 domaćih utakmica tokom ligaškog dela sezone tek nešto iznad polovine je završeno pobedom Pastorovih momaka - 10 trijumfa, četiri remija i pet poraza.

Barem De Zwarte Schapen može da se osloni na jaku odbranu. Primila je samo 41 gol u 38 ligaških utakmica. Ovim skorom domaćini su čak bolji od Zvolea i Heraklesa koji su zauzeli najbolja dva mesta na tabeli. Četvrti posle ligaškog sezone, Vilem Drugi jedini je primio manje pogodaka od tima koji je prošlu kampanju završio na 14. poziciji.

Nasuprot tome, ofanziva Almerea trenutno ima prostora za poboljšanje. Kada se osvrnemo na poslednje četiri prvenstvene utakmice - sve 0-2 - one jasno pokazuju Almereovo problem. Jedan od razloga je taj što je Džeredi Hilterman, najbolji golgeter tima sa 14 pogodaka, nedavno igrao kratko zbog problema sa formom, a čak je i sedeo na klupi u prvoj utakmici.

Trijumf Ajndhovena u prvoj utakmici podigao je samopouzdanje plavo-belima pred revanš na stadionu Jan Louvers. Holandski šampioni iz 1954. izgubili su samo jedan od poslednjih šest nastupa na strani.

HOLANDIJA 2, PLEJ-OF - REVANŠI 1. RUNDE

Petak

20.00: (1,90) Almere Siti (3,45) Ajndhoven (3,80), prvi meč 0:1

Subota

16.30: (1,45) Vilem Drugi (4,20) VVV Venlo (6,50), prvi meč 2:3

20.00: (2,90) MVV Mastriht (3,40) Breda (2,25), prvi meč 0:1

***kvote su podložne promenama



tagovi

Holandija 2Erste divizijaAjndhoven

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara