Igor Bondžulić, trener Javora (©Starsport)
Igor Bondžulić, trener Javora (©Starsport)

Mladost sve bliža Superligi, razgoropađeni IMT u Ivanjici

Vreme čitanja: 4min | pon. 02.05.22. | 11:27

Preostali mečevi 34. kola Prve lige Srbije su na programu u ponedeljak od 16 časova

Četiri kola pre kraja prvenstva, zanimljivo je i neizvesno u plej-ofu i plej-autu Prve lige Srbije. Još uvek nije poznato ništa, osim toga da će Kabel sledeće sezone da se takmiči u Srpskoj ligi Vojvodine. Preostalih šest utakmica 34. kola na programu su u isto vreme, u ponedeljak od 16 časova.

Krenimo prvo od borbe za plasman u Superligu Srbije. Tamo će dva najbolja tima, a tim pozicijama najbliži su Javor i Mladost iz Novog Sada. Obe ekipe su prethodnih nedelja savladale Inđiju i sada imaju po pet bodova prednosti u odnosu na nju.

Izabrane vesti

Ovog ponedeljka će teži posao da ima Javor, koji će u Ivanjici da ugosti IMT, još jednog od pretendenata na plasman u Superligu. Traktoristi su vezali pet trijumfa, uz nestvarnu gol-razliku 20:3, pa su se izjednačili sa Inđijom na tabeli. Treće i četvrto mesto vode u baraž protiv timova iz Superlige, ali ekipi sa Novog Beograda je cilj direktna promocija. S obzirom na to da u poslednjih pet kola u proseku postiže četiri gola po meču, IMT ima šta da traži u Ivanjici.

Na mom povratku su nas pobedili u Ivanjici sa 2:1, uzeli su najviše bodova u drugom delu prvenstva i igraju u najboljoj formi. Da su odigrali tako i prvi deo, bili bi glavni kandidati za ulazak u Superligu. Mislim da je i njima ključna utakmica ova protiv nas. Mi ne računamo na Lukovića i Lakić Pešića zbog kartona, kao ni na Momčilovića, koji je odigrao povređen u Inđiji i izdržao samo 45 minuta, tako da je pitanje da li će se oporaviti za utakmicu protiv IMT-a. Imamo odranije povređene Eliomara i Grabeža, ali to nije opravdanje, niti sme da nas sputa na putu kojim smo krenuli. Ne čini tim samo 10 igrača, došao je možda i trenutak da pokažemo koliko moćnu klupu imamo i koliko svi mogu da konkurišu za ekipu", kazao je strateg Javora Igor Bondžulić.

16.00: (1,70) Javor (3,45) IMT (4,90)

Drugoplasirana Mladost ima znatno lakši zadatak, gostuje najslabijem timu plej-ofa, Loznici. GAT-ovci se doduše u prvom delu šampionata nisu dobro proveli protiv nje, odigrali su dva puta nerešeno, 1:1 i 0:0. Loznica nema nijednu pobedu od marta, posle pet uzastopnih poraza je u prošlom kolu odigrala 0:0 protiv Radničkog iz Sremske Mitrovice. Na poslednjih pet mečeva Zeleni nisu postigli nijedan gol, a kvota u Mozzartu na to da će taj niz danas da prekine je 2,00.

Za prekid loših rezultata bori se i Inđija. Sremci su bili najbolji u Prvoj ligi posle 30 kola, ali su u plej-ofu sve prosuli. Vezali su četiri poraza, pa su u obavezi da danas slave u Beogradu. OFK Žarkovo nema nikakve posebne ambicije, ima 12 bodova manje od Inđije i nema šansu da se domogne baraža. Sremci su ga dva puta ove sezone savladali, sa po 1:0 i 2:1.

16.00: (4,00) OFK Žarkovo (3,35) Inđija (1,88)

Kiks zeleno-belih naravno čeka Železničar. Pančevci kaskaju dva poena za njima, a ovog ponedeljka dočekuju Radnički, koji je vezao dva remija.

U plej-autu je situacija još zamršenija, pogotovo posle pobede Timoka nad OFK Bačkom (3:0) u nedelju. Četiri najslabija tima na kraju sezone će se preseliti u niži rang, a jedno mesto je već garantovano za Kabel. Ispod crte su sada OFK Bačka, Timok i Zlatibor, s tim što tim iz Čajetine danas igra svoj meč 34. kola. Gostuje Kabelu u Novom Sadu, sa obavezom je da trijumfuje.

Ukoliko Zlatibor pobedi, imaće šansu da pobegne iznad crte. Pratiće se dešavanje sa meča u Dobanovcima između Budućnosti i Grafičara. Domaćin ima samo dva boda više, filijala Crvene zvezde je na +3 u odnosu na ekipu iz Čajetine.

-------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

--------------------

PRVA LIGA SRBIJE (PLEJ-OF) – 4. KOLO

Ponedeljak

16.00: (6,75) Loznica (3,40) Mladost GAT (1,57)

16.00: (4,00) OFK Žarkovo (3,35) Inđija (1,88)

16.00: (1,37) Železničar Pančevo (4,20) Radnički Sremska Mitrovica (9,00)

16.00: (1,70) Javor (3,45) IMT (4,90)

PRVA LIGA SRBIJE (PLEJ-AUT) – 4. KOLO

Nedelja

Rad – Mačva 1:1 (0:1)

/Gojković 62 – Marjanović 29/

Timok – OFK Bačka 3:0 (1:0)

/Radunović 34, Trimanović 83, Nikolić 85/

Ponedeljak

16.00: (2,25) Budućnost Dobanovci (3,00) Grafičar (3,30)

16.00: (15,0) Kabel (6,25) Zlatibor (1,17)

***Kvote su podložne promenama


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara