Foto: AFP
Foto: AFP

MLS: Čeka se buđenje prošlogodišnjeg osvajača Suporters Šilda, startne muke i za Di Si

Vreme čitanja: 2min | ned. 23.05.21. | 23:05

Štuacju napadi Filadelfije i Di-si junajteda sa samo pet pogodaka na prvih šest mečeva

Gledajući način na koji je Di-si junajted otvorio MLS, deluje da će ovo biti još jedna sezona za zaborav. Nije mnogo bolje krenulo ni Filadelfiji, prošlogodišnjem osvajaču Suporters Šilda koji od 01.00 posle ponoći gostuje u prestonici Sjedinjenih Američkih država.

Fudbaleri Uniona krenuli su sezonu igrajući na dva fronta jer su pored severnoameričke elite imali obaveze u KONKAKAF ligi šampiona. I pored veće energetsdke potrošnje u odnosu na veći deo konkurencije, reč je o timu koji je koristio najmanji broj fudbalera, samo 17. Proteklu takmičarsku godinu Fildelfija je završila na liderskoj poziciji Istoka i ne samo to, već joj je kao najboljem u obe konferencije pripao Suporters Šild. Samim tim, početak sezone sa skorom od po dve pobede, poraza i remija nije nešto čime bi fudbaleri i navijači Uniona trebalo da se odševljavaju.

Izabrane vesti

Dobro da je sastav sa Subaru parka uspeo da iskamči i trenutnih osam bodova budući da je postigao tek pet golova na šest mečeva. Ono što može da raduje jeste samo pet primljenih pogodaka što Fili daje epitet pete najčvršće odbrane u konkurenciji 27 timova MLS-a.

Di-si je novembra prošle godine prekinuo jednu neprijatnu seriju u međusobnim duelima sa Unionom. Naime, remijem 2:2, fudbaleri tima iz Vašingtona stali su na put negativnom nizu od sedam poraza i sada mnogo rasterećenije mogu da pristupe novom izazovu. Problem je što Crno-crveni već imaju četiri poraza. Nisu remizirali 11 puta uzastopno što je trenutno najduži niz u MLS-u, a ujedno i njihova najtrajnija serija od 2012. godine.

I Di-si na startu sezone kao i Filadelfija pokušava da igra poprilično tvrdo, ali odbrana još nije dovoljno zategnuta. Domaćin je za sada istovremeno prvi i po broju napravljenih (101) i po broju iznuđenih faulova (91).

Statistički su vrlo slični u maltene svim statističkim kategorijama. Upute udarac ka golu rivala u proseku oko 12 puta po utakmici, nešto više od tri lopte idu u okvir. Domaćin ipak duel dočekuje u znatno težoj situaciji budući da mu fali osam fudablera, od toga čak tri napadača - Najdžel Roberta, Jordi Rejna i Erik Zorga. I to je jedan od razloga potvrđene ofanzivne slabosti, mada MLS je to, nikada ne znate kada će početi da pljušte golovi.

MLS, 7. KOLO

Nedelja

Sijetl - Atlanta (u toku)

Ponedeljak

01.00: (2,80) Di Si junajted (3,20) Filadelfija (2,60)

03.00: (1,83) Nešvil (3,45) Ostin (4,60)



tagovi

MLSFiladelfija JunionDi Si Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara