Ranko Veselinović (©AFP)
Ranko Veselinović (©AFP)

MLS: Veselinović posle gola Galaksiju nanišanio i San Hoze

Vreme čitanja: 2min | pet. 13.08.21. | 23:28

Vankuver Vajtkepsi žele da pobegnu sa poslednjeg mesta tabele Zapadne konferencije. Za to je potrebno da ostanu neporaženi na šestom uzastopnom meču

Nekadašnji kapiten Vojvodine, Ranko Veselinović, prošlog vikenda je postigao svoj drugi gol u karijeri, a prvi od kako je otišao da igra u MLS. Uspeo je tako da donese Vankuver Vajtekpsima bod na teškom gostovanju Los Anđeles Galaksiju (1:1), kao i da na taj način produži niz nepobedivosti kanadskog tima. Novu priliku da potvrdi dobru formu 22-godišnji štoper će imati u noći između petka i subote (04.00), protiv San Hozea.

Vankuver je remizirao na poslednja četiri meča, a nije izgubio na prethodnih pet. Pre Galaksija remizirao je sa Minesotom (2:2), Los Anđelesom FK (2:2) i Hjustonom (0:0).

Izabrane vesti

04.30: (1,75) San Hose (3,60) Vankuver (4,90)

Međutim, uprkos seriji solidnih rezultata kanadski tim je i dalje najslabiji na tabeli Zapadne konferencije. Posle 17 kola je osvojio samo 16 bodova, a samo je Portland imao manje čvrstu odbranu i primio je gol više, ukupno 29.

Imaće noćas Vankuver lepu priliku da pobegne sa dna, San Hoze je tek nešto bolji od njega. Ima pet poena više, ali i odigran meč više.

Ipak, ni Zemljotresi dugo nisu izgubili. Njihov niz nepobedivosti traje sedam kola. Pet puta su remizirali i dva puta pobedili.

Zanimljivo, od poslednjih devet mečeva, samo na jednom je San Hoze uspeo da sačuva svoju mrežu. Protiv, u tom trenutku žestoko oslabljenog Sijetla, koji je savladao sa 1:0.

Vankuver je protiv Galaksija prošlog vikenda doživeo veliki peh. Tešku povredu je zadobio Lukas Kavalini, ofanzivac Vajtkepsa. Njemu je stradalo koleno leve noge i predstoji mu pauza od mesec i po dana.

Ovaj 28-godišnji fudbaler je bio starter na 11 mečeva ove sezone, a ostvario je učinak od tri gola i jedne asistencije. Dok je Kavalini na bolovanju, njegovo odsustvo će morati da popuni novajlija Rajan Gold. Škotski vezista je pre dve nedelje došao iz portugalskog Farensea za 350.000 evra.


tagovi

MLSRanko VeselinovićVankuver VajtkepsSan Hoze

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara