Marko Verati (Reuters)
Marko Verati (Reuters)

Mnogi su prošli kroz Park prinčeva, samo on je ostao: Legenda Pari Sen Žermena Marko Verati

Vreme čitanja: 2min | sre. 28.12.22. | 21:33

Italijan produžio ugovor do 2026. godine

Došao je Marko Verati 2012. godine u Pari Sen Žeremen u onom čuvenom transferu iz Serije B. Stigao je za 12.000.000 evra iz Peskare na Park Prinčeva dok na njemu Nejmar, Kilijan Mbape i Lionel Mesi nisu bili ni u planu. Došao je u okviru prve ozbiljnije migracije velikih fudbalskih imena u francusku prestonicu, u istom prelaznom roku obeleženom dolascima Zlatana Ibrahimovića i Tijaga Silve iz Milana, Ezekijela Lavecija iz Napolija... Nekoliko meseci kasnije stigao je i Lukas Moura.

Taj transfer iz Peskare i dalje je jedini koji je reprezentativac Italije napravio u seniorskoj karijeri, a kako stvari stoje, veliko je pitanje da li će uopšte nekada i otići iz Pariza. Imao je Italijan važeći ugovor sa klubom do 2024. godine, ali je potpisao novi do 2026! Mnogi su u minuloj deceniji dolazili i odlazili sa Parka Prinčeva. Edinson Kavani, David Luiz, Anhel Di Marija, Dani Alves, Đanluiđi Bufon... Ali Verati je jedini ostao. U Gradu svetlosti teži statusu legende i apsolutnog rekordera.

Izabrane vesti

Dve utakmice nedostaju mu za jubilej od 400 nastupa za Pari Sen Žermen. Do rekorda koja drži Žan-Mark Pilorže (435) deli ga još 37 utakmica. Doduše za vratom mu diše Markinjos sa 384 nastupa. Pritom Verati je igrač sa najviše trofeja u istoriji Pari Sen Žermena, čak 29! Osam puta je bio šampion Francuske, po šest puta osvajao Kup i Liga kup, a može da se pohvali i sa devet pehara Superkupa.

Ali jasno je šta nedostaje. Liga šampiona koja konstantno izmiče Pari Sen Žermenu već desetak godina, otkako su katarski petro-dolari uplivali u klub iz glavnog grada Francuske.

Samo mesec dana nakon što je 2012. potpisao za Parižane, debitovao je za reprezentaciju Italije za koju je odigrao 51 utkamicu. Na pomenutih 398 nastupa za PSŽ isporučio je 11 golova i 61 asistenciju, ali njegova fudbalska magija nikada se nije krila u brojkama.


tagovi

Marko VeratiPari Sen Žermen

Obaveštavaj me

PSŽ

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara