Stadion u Južnoj Koreji (©AFP)
Stadion u Južnoj Koreji (©AFP)

Mnogo je lakše kad igraš bez pritiska

Vreme čitanja: 2min | pet. 29.05.20. | 10:23

Kako je njegova sudbina poznata, Sangđu nema imperativ rezultata, te u meč sa Daeguom ulazi znatno relaksiraniji

Daegu nije najbolje startovao prvenstvo. Remi u uvodnom kolu, potom još jedan, a onda i poraz od Đonbuka u prethodnom kolu kao vrhunac loše forme. Stoga su navijači, zabrinuti zbog loših rezultata svojih ljubimaca, na društvenim mrežama dobro iskritikovali menadžera tima Lija Bjungeona i njegove izabranike zbog nedostastka atraktivne igre koja ga je krasila prethodnih sezona. Prvu šansu za iskupljenje fudbaleri Daegua imaće pred svojim navijačima danas kada na Daegu Bank Park dolazi Sangđu (12.30).

Prema najavama tamošnjih medija, trener domaćih neće previše menjati dosadašnju startnu postavu. Međutim, južnokorejskog stručnjaka muči pravilo K Lige da u timu mora da ima dvojicu domaćih igrača mlađih od 22 godine, od kojih jedan mora da startuje, jer ni Hvang Taehjun ni Ko Jaehjun nisu zadovoljili svojim igrama. Dodatnu muku Bjungeonu stvara izostanak ponajboljeg igrača Sesinje koji prethodni meč nije odigrao zbog povrede, a iz istih razloga mogao bi da propusti i ovaj.

Izabrane vesti

Sa druge strane, gostujući tim vezao je dve pobede posle poraza u uvodnom kolu, u čemu ga nije omeo ni skraćeni broj izmena. Naime, timovi koji se odupru pravilu forsiranja mladih igrača, na raspolaganju imaju izmenu manje, ali Sangđuu ni to očigledno ne predstavlja veliki problem.

Iako nemaju imperativ rezultata, s obzirom da će promenom osnovne baze, kao vojni klub, Sangđu naredne sezone ponovo morati da krene iz nižeg ranga, gosti oslobođeni pritiska prilično dobro “guraju” za sad. Zadovoljan dosadašnjim igrama, trener Kim Taevan će ponovo izaći sa svojom 4-1-4-1 formacijom. Domaćin posebno treba da se čuva Kanga Sangvua, levog krila gostiju, jer se bivši fudbaler Pohanga sa dva gola na tri meča već dva puta našao u idealnom timu kola.

Istaknutog favorita nema, pa je možda bolje dobru kvotu potražiti u broju golova. Ni jedni ni drugi ne važe za preterano efikasne ekipe, posebno se to odnosi na domaćina koji je na prve tri utakmice samo jednom tresao mrežu. Da bismo mogli da gledamo neefikasan meč govore i međusobni susreti, gde je na prethodnih pet samo jednom viđeno više od tri pogotka, a igra GG došla je u dva navrata.

JUŽNA KOREJA – 4. KOLO

Petak

12.30: (2,30) Daegu (3,10) Sangđu (3,35)

Subota

09.30: (4,60) Gangvon (3,60) Đonbuk (1,80)

12.00: (3,15) Busan (3,20) Suvon (2,35)

12.00: (5,20) Gvangđu (3,70) Ulsan (1,70)

Nedelja

09.30: (2,25) Seul (3,10) Seongnam (3,50)

12.00: (4,30) Inčon (3,40) Pohang (1,90)



tagovi

Južna Koreja 1k liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara