Azar, Zapata, Karlos i Dembele (©Reuters)
Azar, Zapata, Karlos i Dembele (©Reuters)

Mnogo para i galame: Njukaslov spisak neostvarenih želja - od Azara i Dembelea do Zapate i Dijega Karlosa...

Vreme čitanja: 3min | uto. 18.01.22. | 10:24

... a tu su i Benoa Badijašil, Robin Gosens...

Pari Sen Žermen je imao Ezekijela Lavecija i Havijera Pastorea, Mančester Siti nešto ranije Jaju Turea, Robinja i Serhija Aguera. Sad i Njukasl traži asove koje bi iskoristio kao mamac, jer uz sve dužno poštovanje Kris Vud, bez obzira na cenu od 30.000.000 evra, pa ni Kijeran Tripije jednostavno nisu magnet za druge igrače.

A novim vlasnicima Svraka baš su megazvezde potrebne, da probiju led i privuku druge na Sent Džejms Park, pa se ove zime konstantno priča o ambicioznom spisku želja šeika iz Saudijske Arabije. Koji zasad ostaje mrtvo slovo na papiru, s tim da vreme polako curi, pa su i ulozi veći i to u periodu kada i oni majstori u krizi ostaju bez izbora.

Izabrane vesti

Stoga neka zaista zvučna imena pojavljuju se u tekstovima vezanim sa Njukaslovim transfer planovima. Od Usmana Dembelea i Edena Azara, preko Duvana Zapate i Robina Gosensa, sve do Dijega Karlosa i Benoe Badijašila. Šuška se takođe da su Doni van de Bek i Antoni Marsijal već odbili da iz Mančester Junajteda idu u pozajmice na sever Engleske.

A ostali? Ima tu zanimljivih detalja.

Katalonski Sport tako piše da je Njukasl ozbiljno zagrizao za Usmana Dembelea, koji odbija da produži ugovor sa Barselonom, mada komšijski Mundo Deportivo veće šanse daje Mančester Junajtedu i Bajernu. Sport ipak ume da pogodi i tvrdi da Njukasl želi da Dembele bude njegov Robinjo i to već u januaru.

Drugi španski izvori, manje pouzdani doduše, tvrde da je Njukasl spremio i 40.000.000 evra plus još 10.000.000 u bonusima za Edena Azara i da je Realu to sasvim dovoljno, ali da Belgijanac nije još uveren da je Sent Džejms Park pravi izbor.

Dalje, provereni Italijani pišu da je Atalanta dobila konkretne ponude za Duvana Zapatu i Robina Gosensa. Nakon što je Benfika odbila da pusti Darvina Nunjeza Svrake su krenule po Zapatu i poslale zvaničnu ponudu od 30.000.000 evra koja je glatko odbijena. Atalanta bi možda pristala ako se ona povisi na 40.000.000 do 45.000.000. Za 31-godišnjeg napadača već je spremna plata od 6.000.000 evra po sezoni. Robin Gosens bi dobio manje, oko 3.500.000 evra plus bonusi, ali ništa od posla ako klub iz Bergama na ime obeštećenja ne izvuče između 30.000.000 i 35.000.00 evra.

Još proverenih vesti nam stiže iz Francuske, ugledni L'Ekip tvrdi da je Monako odbio Njukaslovih 40.000.000 evra za štopera Benou Badijašila, koji i sam tek treba da se izjasni, ako Kneževi prihvate ponudu. Na centralnom beku jaka opcija je i Seviljin Dijego Karlos, za njega bi Njukasl dao oko 35.000.000 evra, oočajnički je Svrakama potreban štoper s obzirom da su primili već 43 gola ove sezone.

Na kraju, pominje se i Kristijan Eriksen, mada je pitanje koliko bi on i bio pojačanje imajući u vidu da je zbog problema sa srcem pauzirao proteklih šest meseci, a Njukaslu preti ispadanje iz Premijer lige.

Nije sve u parama.


tagovi

Eden AzarZimski prelazni rok 2022Usman DembeleDuvan ZapataRobin GosensBenoa BadijašilDijego Karlos

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara