(©Reuters)
(©Reuters)

Mnogo se ložili i jedva spasli živu glavu! Kopenhagen otkinuo bod skupocenoj Galati u crvenom paklu (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | sre. 20.09.23. | 20:46

Neverica u Istanbulu… Danci imali pobedu u džepu, Elijas Jelert pocrveneo i okrenuo tok utakmice, ali preokret je izostao – 2:2

Ne treba im mnogo da bi se zapalili, takav im je temperament. Loženje im je u krvi. Ne samo navijačima Galatasaraja, nego generalno fudbalskim fanaticima u Turskoj. A, ovoga leta su imali razloga na pretek da poveruju kako konačno imaju tim da se porvu sa timovima iz “liga petica” i bace ih na pleća.

Ako je Bajern Minhen preveliki zalogaj – na stranu krizni trenuci u bavarskom klubu i gomila nelogičnih poteza – za Mančester junajted već nisu imali dilemu: tu imaju šansu. I te kako su imali osnova da u to veruju, možda će i imati, ali prvo će morati da ustanu sa zemlje, da ponovo stanu čvrsto sa dve noge na nju. Kopenhagen je do crvenog kartona Elijasa Jelerta brisao patos Galatasarajem, imao dva gola prednosti do finiša i zbog dvominutne crne rupe ostao bez pobede. Ali, ne i praznih šaka – 2:2 (1:0).

Izabrane vesti

Mnogo su se ložili navijači Galatasaraja i jedva spasli živu glavu! Džaba skupocene zvezde, enormna investiranja u igrački kadar, buljuk igrača koji je pristigao iz “liga petice”. Ni crveni pakao nije bio od pomoći, uzalud se sve treslo pred početak utakmice, ništa od toga nije poljuljalo Dance, ali su sebi “pucali u noge”. Konkretno mladi defanzivac Elijas Jelert. Sagoreo je, preoštro startovao u završnoj trećini utakmice i ostavio saigrače na cedilu.

Kopenhagen je odolevao, grčevito se branio, ali se odmah videlo da će kad-tad pod naletima popustiti i pući. Ušao je Tete, ušla je i voda u uši Dancima. Namestio je gol, dva minuta kasnije i pogodio za opši haos na stadionu. Čekalo se samo izjednačenje i – eruptiralo bi crveno grotlo.

Vulkan je, ipak, ostao tih…

(©Reuters)(©Reuters)

Umesto euforije u Istanbulu – neverica. Optimizam su zamenili zbunjeni i kiseli pogledi. Vodili su se time da imaju moćan sastav – na papiru je zaista tako – ali nisu uračunali bitnu stavku: teško da bilo šta može da se sagradi preko noći. Ako se i sagradi, često bude nepouzdano. I sa šupljinama.

A, igra Galatasaraja je puna rupa i rupica. Bar kada je reč o defanzivi. Ekipa je nakrcana kvalitetnim igračima u napadu (Mauro Ikardi, Dris Mertens, Hakim Zijeh, Vilfrid Zaha, Tete…) i u veznom redu (Lukas Toreira, Seržo Oliveira, Tangi Endombele…) ali je odbrana porozna. Turci su bacili sve karte na napad i nisu sredili deo tima zbog koga su bili ranjivi i prošle sezone. Trebalo bi Davinson Sančez da donese sigurnost i čvrstinu, no Kopenhagen je došao prerano.

Napad turskog šampiona sposoban je svakome da nanese udarce i napravi rane, samo je pitanje da li je u stanju i da neutrališe sve brljotine sa kontra strane terena.

(©Reuters)(©Reuters)

Na Parkenu su padali velikani, samo je Real Madrid trijumfovao, a došlo je i vreme da Kopenhagen čapne koji bod i na strani. Bio je strpljiv na raskršću kontinenata do trenutka kada je ostao sa igračem manje, a vođstvu Danaca kumovala je greška Fernanda Muslere. Loše je ispucao loptu urugvajski čuvar mreže I okoristila se prva zvezda tima – Mohamed Eljunusi. Gol pogledajte OVDE. Kod drugog je zaspala cela odbrana, jednim pasom kompletan Galatin tim je ispao kao iz voza. Birger Mening je sačekao, odabrao pravi trenutak i uposlio Dioga Gonsalvesa, a on u praznu mrežu sproveo loptu. Gol pogledajte OVDE.

I sve je išlo kao po loju dok Elijas Jelert nije napravio glupost. Vilfrid Zaha, Tete i ostatak navale stuštili su se ka protivničkom golu, opsedali ga, nisu mu dali mira i uspeli su makar da izbegnu poraz. A, smešio im se. Tete je igrao jedan na dva, proturio loptu do Saše Buea, a francuski štoper zakucao loptu pod prečku! Gol pogledajte OVDE. Bio je to znak za totalnu ofanzivu, koju je Tete krunisao majstorskim pogotkom. Gol pogledajte OVDE.

Visio je i treći u vazduhu, ali nije se dalo Galati. Pitanje je i da li je ga je zaslužila…

GALATASARAJ - KOPENHAGEN 2:2 (0:1)

/Boji 86, Tete 88 - Elijunusi 35, Gonsalves 58/

Istanbul

Stadion: Rams Park

Sudija: Georgi Kabakov (Bugarska)

Žuti kartoni: Zijeh, Oliveira (Galatasaraj), Lerager, Jelert, Falk, Meling (Kopenhagen)

Crveni karton: Jelert (Kopenhagen) u 73. minutu

GALATASARAJ (4-2-3-1): Muslera - Boji, Nelson (76. Endombele), Bardakči, Anhelino - Demirbaj (59. Oliveira), Toreira - Zijeh (66. Jilmaz), Mertens (59. Tete), Akturkoglu (66. Zaha) - Ikardi

KOPENHAGEN (4-3-3): Grabara - Jelert, Diks, Vavro, Meling - Lerager, Falk, Gonsalves (70. Klason) - Ahuri (75. Lund), Larson (70. Oskarson, 76. Ankeren), Elijunusi (90+3. Hejlund)

GRUPNA FAZA - 1. KOLO

GRUPA A

Sreda

Galatasaraj - Kopenhagen 2:2 (0:1)

/Bue 86, Tete 88 - Eljunusi 35, Gonsalves 58/

21.00: (1.50) Bajern Minhen (4.70) Mančester junajted (6.75)



tagovi

Liga šampionaGalatasarajKopenhagenMohamed Eljunusi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara