(Reuters)
(Reuters)

Mnogo sreće na žrebu: Zvezda protiv Pjunika ili Didelanža

Vreme čitanja: 2min | pon. 18.07.22. | 12:06

Odlučeno je danas na izvlačenju u Nionu

Bolje nije moglo: Crvena zvezda će u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona igrati protiv pobednika duela Pjunika i Didelanža, odlučeno je danas žrebom u Nionu.

Crveno-beli moraju da budu zadovoljni ishodom izvlačenja, jer zaista nisu mogli bolje da prođu. Fortuna ih je pogledala i pri samom skraćivanju kruga potencijalnih rivala kada su izbegli Ferencvaroš, Ludogorec i Apolon. Na samom žrebu zaobišli su ih i Bode i bolji iz duela Maribora i Šerifa.

Izabrane vesti

Pjunik i Didelanž su dakle bili idealni protivnici, ma koliko fudbal u Luksemburgu bio u usponu. Nije to ipak Zvezdin nivo, da ne govorimo o šampionu Jermenije. Nikog naravno ne treba potceniti, Didelanž je u prvom kolu relativno lako izašao na kraj sa Tiranom (pobede od 1:0 i 2:1). Pjunik je pak napravio iznenađenje runde izbacivši u penal seriji šampiona Rumunije Kluž. To je dovoljno upozorenje.

Ipak, koliko je šampion Srbije dobro prošao najbolje svedoče drugi parovi kvalifikacija. Zagrebački Dinamo će tako verovatno na Ludogorec, Cirih - ako prođe Karabag - na Ferencvaroš, koji prvo ide na Slovan. Ne bude li iznenađenja gledaćemo i skandinavski derbi Bodea i Malmea, dok će bolji iz meča Maribora i Šerifa verovatno na Viktoriju Plzenj. Olimpijakos će, ako opravda ulogu favorita i savlada Makabi iz Haife, odmeriti snage sa Apolonom.

Ko prođe treće kolo kvalifikacija za Ligu šampiona ide u plej-of i ima zagarantovano barem učešće u grupnoj fazi Lige Evrope.

Poraženi iz trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona idu u plej-of Lige Evrope. Uz napomenu da poraženi iz "ligaškog puta" (timovi koji nisu bili šampioni u svojim zemljama) idu direktno u grupnu fazu Lige Evropa.

Prve utakmice trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona, a Zvezda će je igrati u Beogradu, na programu su 2. i 3. avgusta, a revanši 9. istog meseca.

PAROVI TREĆEG KOLA KVALIFIKACIJA ZA LIGU ŠAMPIONA

PUT ŠAMPIONA

Makabi Haifa (Izrael)/Olimpijakos (Grčka) – Apolon Limasol (Kipar)

Karabag (Azerbejdžan)/Cirih (Švajcarska) – Ferencvaroš (Mađarska)/Slovan Bratislava (Slovačka)

Ludogorec (Bugarska)/Šamrok Robers (Irska) – Dinamo Zagreb (Hrvatska)/Škupi (Makedonija)

Maribor (Slovenija)/Šerif (Moldavija) – HJK Helsinki (Finska)/Viktorinja Plzenj (Češka)

Crvena zvezda (Srbija) - Pjunik (Jermenija)/Didelanž (Luksmeburg)

Bode (Norveška)/Linfild (Irska) – Žalgiris (Litvanija)/Malme (Švedska)

LIGAŠKI PUT

Monako (Francuska) – PSV (Holandija)

Dinamo Kijev (Ukrajina)/Fenerbahče (Turska) – Šturm (Austrija)

Union (Belgija) – Rendžers (Škotska)

Benfika (Portugalija) - Midtjiland (Danska)/AEK Larnaka (Kipar)



tagovi

PjunikDidelanžFK Crvena zvezda

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara