Džonatan Kaljeri (©AFP)
Džonatan Kaljeri (©AFP)

Moć rezervista: Sao Paulo se mučio više od sata, gubio pa zgromio Sao Bernardo uz lepoticu Maje (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 23.03.22. | 02:44

Tri od četiri gola delo je igrača sa klupe

Imamo prvog polufinalistu Pauliste i to je očekivano - Sao Paulo. Očekivano jeste, ali da je bilo lako za ekipu Rožerija Senija da napravi sledeći korak u šampionatu države Sao Paulo - nije. Mučio se brazilski velikan na Morumbiju preko sat vremena, imao i gol zaostatka posle gola Davoa u ranoj fazi drugog poluvremena, ali je razliku napravila klupa Sao Paula koja je sa tri brza gola rezervisala kartu za polufinale i deklasirala Sao Bernardo - 4:1 (0:0).

Kolika je moć klupe Sao Paula najbolje govori to što su tri od četiri gola postigli upravo igrači koje je Seni izostavio iz startnih jedanaest. Sve je, doduše počelo sa pogotkom talentovanog Rodriga Nestora koji se vratio u tim posle odrađene suspenzije. Momak kome Seni mnogo veruje i od koga želi da postane jedan od nosilaca igre prihvatio je dodavanje Rigonija i kako je ostao nemarkiran nije imao težak posao. Uspeoj je ono što nije u prvom delu susreta, kada nije iskoristio šansu koju je bilo teže promašiti nego realizovati. Veliki posao u celoj akciji odradio je i Džonatan Kaljeri čija je lopta i došla do Rigonija. Nestorov pogodak u 67. minutu pokrenuo je Sao Paulo koji je zatim u narednih dvadesetak minuta samleo goste.

Izabrane vesti

Domaćinu je još lakše bilo jer je ubrzo posle izjednačujućeg pogotka iz igre izbačen Paulinjo Moselin. Ofazivac Sao Bernarda nespretno je faulirao Alisona, zaradio drugi žuti karton i automatski je morao ranije pod tuš. U 82. minutu Sao Paulo stigao je do zasluženog vođstva i to posle spektakularnog gola Pabla Maje. Kakav način da se proslavi prvenac u dresu brazilskog velikana. Neodbranjiv projektil poslao je Maja, golman gostiju Aleks Alves ovog puta nije mogao ništa.

Ubrzo pošto je stigao drugi, pao je i treći gol. Ovog puta Markinjos trese mrežu, a pola gola ide na račun Nikaa koji je napravio dobru varku za Alvesa. Za kraj u listu strelaca upisao se i Kaljeri. Zasluženo, posle dobre kombinacije sa Majom za konačnih 4:1.

Moraće Sao Paulo mnogo opuštenije i razigranije u završnici lokalnog prvenstva ako želi titulu. Iako su imali kontrolu, fudbaleri Sao Paula delovali su krajnje nervozno, a svaki promašaj ili intervencija Alvesa koji im je živce cepkao na froncle dodatno je izazivao nemir. Gosti su u prvom delu imali dve solidne prilike da dodatno zakomplikuju situaciju na terenu, ali je Sao Paulo na kraju naplatio realnu razliku u kvalitetu.

BRAZIL, PAULISTA - ČETVRTFINALE

Sreda

Sao Paulo - Sao Bernardo 4:1 (0:0)

/Nestor 67, Nikao 82, Markinjos 88, Kaljeri 90+2 – Davo 53/

23.00: RB Bragantino - Santo Andre

Četvrtak

01.35: Palmeiras - Ituano

23.00: Korintijans - Guarani


tagovi

BrazilSao PauloPaulistaDžonatan Kaljeri

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara