Marko Arnautović (AFP)
Marko Arnautović (AFP)

Moćan je Marko Arnautović kada mu se igra fudbal: Samp ima ozbiljan kompleks od Bolonje (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pon. 11.04.22. | 22:47

Austrijski Srbin sa dva gola srušio Sampdoriju na stadionu Renato Dalara gde tim iz Đenove nije slavio od 2003. godine

Punih 19 godina Sampdorija nije pobedila Bolonju na Renato Dalari i moraće još da čeka jer je Marko Arnautović nezadrživ kada mu se zaista igra fudbal. Govorom tela u prvom poluvremenu napadač Bolonje pokazao je da je nadahnut da sruši goste iz Đenove, a nameru je sproveo u delo u poslednjih pola sata igre. Desetim prvenstvenim golom probio je bedem ekipe Marka Đampaola, a dokusurio ju je desetak minuta pre kraja kraja utakmice - 2:0.

Sedam kola pre kraja sezone u Seriji A, Bolonja je 15 bodova daleko od opasne zone i već može da se zaključi da će i naredne takmičarske godine biti član elitnog društva italijanskog fudbala. Remi sa Milanom u prošloj rundi, kao i večerašnja pobeda pokazuju da je Rosoblu rešen da ispuni želju Siniše Mihajlovića i okonča sezonu na desetoj poziciji, od koje je uz utakmicu manje, trenutno udaljena osam bodova.

Izabrane vesti

Počeo je Arnautović da preti već od devetog minuta kada ga je zaustavio golman Emil Audero, da bi u nastavku poluvremena zamalo neprecizni bili Musa Berou i Aron Hiki. Desetak minuta pre odlaska na odmor, austrijski Srbin je sjajnom fintom tela ostavio čuvare iza sebe, pre nego što je probao da uposli Beroua kojem je kasnio pola koraka da loptu ćušne u mrežu.

Međutim, Bolonja je propušteno nadoknadila u drugom poluvremenu nakon što se zahvaljujući sjajnom golmanu Lukašu Skorupskom koji je briljirao i protiv Milana, odbranila od pokušaja Frančeska Kaputa iz 47. minuta. Tri minuta kasnije gosti su bezuspešno tražili penal nakon pada Stefana Sensija, a odbrana im je poklekla po isteku sat vremena igre.

Dajks je Arnautoviću pripremio šansu koju je teže promašiti nego realizovati i tada je korpulentni napadač pohrlio u susret dvocifrenom broju golova u Seriji A ove sezone. Postao je tek treći Austrijanac kojem je to pošlo za rukom, a prvi posle 65 godina, jer su pre njega to činili Engelbert Konig u dresu Lacija u sezoni 1946/47 i Sampdorijin Ernst Okvirk takmičarske 1956/57.

Malo pre drugog gola Arnautović je zatresao prečku, a u 76. minutu iskoristio je nedovoljno dobar start rezerviste Maje Jošide, da na listi strelaca priđe na samo gol zaostatka od jednog Viktora Osimena. Kompletirao bi Marko i het-trik da Nikola Sansone nije bio ekstremno sebičan predvodeći kontru tri na dva koju je umesto završnog pasa odlučio da okonča udarcem, odnosno da mu u prvom minutu nadoknade odbrana gostiju nije blokirala šut koji je mirisao na pogodak.

SERIJA A – 32. KOLO

Subota

Empoli - Specija 0:0

Inter - Verona 2:0 (2:0)

/Barela 22, Džeko 30/

Kaljari - Juventus 1:2 (1:1)

/Žoao Pedro 10 - De Liht 45, Vlahović 75/

Nedelja

Đenova - Lacio 1:4 (0:2)

/Marušić 31, Imobile 45+1, 63, 76/

Napoli - Fjorentina 2:3 (0:1)

/Mertens 58, Osimen 84 - Gonzales 29, Ikone 66, Kabral 72/

Sasuolo - Atalanta 2:1 (1:0)

/Traore 24, 61 - Murijel 90+3/

Venecija - Udineze 1:2 (0:1)

/Anri 86 - Deulofeu 35 penal, Bekao 90+4/

Roma - Salernitana 2:1 (0:1)

/Perez 81, Smoling 84 - Radovanović 22/

Torino - Milan 0:0

Ponedeljak

Bolonja - Sampdorija 2:0 (0:0)

/Arnautović 61, 76/

***kvote su podložne promenama



tagovi

Marko ArnautovićBolonjaSampdorija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara