Luka Modrić (©Reuters)
Luka Modrić (©Reuters)

Modrić stiže Srnu u Ljubljani, Baćuške se vade za beogradsku "petardu"

Vreme čitanja: 4min | sre. 24.03.21. | 13:35

Počinje takmičenje u Grupi H kvalifikacije za Svetsko prvenstvo

Bitka za mesto na Mundijalu kreće i u Grupi H. Hrvatska, Slovenija, Rusija, Slovačka, Kipar i Malta boriće se za dva najbolja mesta, mada je jasno da pomenute ostrvske države nemaju mnogo razloga za optimizam. Jasno je da za direktnu ulaznicu konkurišu Vatreni i Baćuške, a da bi za drugo mesto koje vodi u baraž trebalo da se bore Zmajčeki i Sokoli.

Izabranici Zlatka Dalića večeras započinju kvalifikacioni ciklus, u komšiluku protiv Slovenije. Selektor Hrvatske ima manjih problema uoči utakmice. Ne može da računa na Bruna Petkovića koji ima problema s ramenom, Ante Rebić takođe nije na raspolaganju, a talentovani Bradarić je poslat na raspolaganje Igoru Bišćanu na Evropskom prvenststvu za mlade.

Izabrane vesti

Prosek godina Dalićevih momaka je nešto veći nego inače - 27,8. Najstariji as je kapiten Luka Modrić, dok je najmlađi Josip Brekalo koji je Daliću suviše važan igrač i nije bio u stanju da ga ustupi Bišćanu.

20.45: (4,50) Slovenija (3,45) Hrvatska (1,85)

Predstojeći dueli mogli bi da budu posebni za pomenutog Modrića. Naime, ako ga Dalić stavi u sastav u barem dve od tri utakmice u ovom "prozoru", as Real Madrida će postati novi rekorder po broju nastupa u kockastom dresu. Zasad je za Hrvatsku odigrao 133 utakmice, a ispred njega se nalazi samo njegov prethodnik s trakom oko ruke, Darijo Srna, koji je za Hrvatsku odigrao 134 duela.

"Početak je kvalifikacija. Ni mi ni Slovenci nismo u nekoj pravoj situaciji. Domaćini su. Imaju moj veliki respekt. Ne smemo ući sa onim pristupom 'lako ćemo', nema laganih utakmica, ali nema ni ključnih. Moramo biti ozbiljni. To je sigurno. Luka je čudo. Svaki put kad dođe u reprezentaciju, on je srećan i zadovoljan. Pravi je profesionalac i znam da će i za Hrvatsku biti na nivou na kojem je u Realu", rekao je Dalić.

-----------

* Nikad jače! Čak do 200% bonusa za SVE Mozzart igrače.

Sve što treba da uradiš je da depozit uplatiš i bonus ostvariš.

Saznaj više OVDE.

-----------

Problem za Vatrene mogao bi da predstavlja podatak da je Slovenija poslovično vrlo neugodna kada je domaćin, a naročito činjenica da je na njenom kormilu Matjaž Kek, koji je dugo godina radio u Rijeci.

"Malo je vremena za pripremu, no ne treba gubiti energiju na te stvari. Pripremamo se na uobičajen način za utakmicu protiv Hrvatske i siguran sam da ćemo odigrati dobro. Hrvatska ima izgrađenu reprezentaciju koja ima rezultat, koju kolega Zlatko Dalić odlično vodi i koja je ostala u A diviziji Lige nacija u konkurenciji jakih ekipa. Moramo da razmišljamo o tome kako ćemo da igramo, kako ćemo podići kvalitet svoje igre. Biće premalo da budemo samo borbeni, moramo da budemo i organizovani, fokusirani. Mislim da u ovoj reprezentaciji još ima mnogo potencijala, ali igraće ekipa koja nastupa u C diviziji Lige nacija protiv drugoplasirane reprezentacije s prošlog Svetskog prvenstva", rekao je Kek.

20.45: (18,0) Malta (7,75) Rusija (1,15)

Istovremeno, Baćuške Grupu H započinju gostovanjem na Malti. Rusiji može da bude drago što ne počinje sa teškim rivalom. Forma selekcije Stanislava Čerčesova je loša, bez pobede je u poslednjih šest mečeva. Promocija u A diviziju Lige nacija je izgledala moguće posle osam bodova iz prve četiri utakmice. Međutim, poslednje dve utakmice u grupi bile su pogubne. Najpre se desuo poraz od Turske, potom i od Srbije sa osam primljenih golova, uključujući poraz od 5:0 u Beogradu. To ne bi trebalo da se dogodi na Malti i Rusi se obično dobro snalaze protiv ekipa na niskom nivou. Prošlo je 25 godina otkako su igrali protiv Malte u gostima i tada su slavili sa 2:0. Ništa manje ne treba očekivati ni danas protiv 176. selekcije sveta.

20.45: (4,10) Kipar (3,45) Slovačka (1,95)

Snage u istom terminu, od 20.45, odmeravaju i Kipar i Slovačka. Gosti se nadaju da će krenuti "desnom nogom" ka drugom vezanom učešću na Mundijalu, ali puleni selektora Štefana Zarkoviča morali bi da budu oprezni na Rajskom ostrvu, jer Kipar je umeo da bude veoma neugodan domaćin u poslednje vreme.


tagovi

Kvalifikacije za SP 2022.reprezentacija Hrvatskefudbalska reprezentacija hrvatskeFudbalska reprezentacija Slovenijereprezentacija Slovenijereprezentacija Rusijefudbalska reprezentacija Rusijereprezentacija Slovačke

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara