Dušan Vlahović, Filip Kostić i Nikola Krstović (©Reuters)
Dušan Vlahović, Filip Kostić i Nikola Krstović (©Reuters)

Mogu li Vlahović i Kostić kao Jović i Samardžić? I gde je nestao Nikola Krstović?

Vreme čitanja: 4min | ned. 21.01.24. | 10:07

Srpski reprezentativci će predvoditi Juventus na gostovanju Lečeu (nedelja, 20.45) u 21. kolu Serije A

Oduševili su u subotu uveče Italiju, ali i ljubitelje Serije A u Srbiji, fudbaleri Udinezea i Milana, Lazar Samardžić i Luka Jović. Obojica su postigli po gol, svako u svom stilu. Ove nedelje na teren i italijanskom šampionatu izlaze još dvojica srpskih igrača, Dušan Vlahović i Filip Kostić, dovoljno da se zapitamo mogu li i oni da zatresu protivničku mrežu kao njihovi sunarodnici.

Prema pisanjima lokalnih medija, očekuje se da obojica budu u startnoj postavi Juventusa na gostovanju Lečeu. Taj meč 21. kola Serije A na programu je od 20.45 časova.

Izabrane vesti

Kada pišemo o postizanju golova, pre svega gledamo ka Vlahoviću. Ovaj 23-godišnji Zemunac je u sjajnoj golgeterskoj formi, četiri puta je bio strelac u poslednja četiri kola. U prethodnih mesec dana je zatresao mreže Frozinonea (2:1) i Salernitane (2:1) po jednom, odnosno Sasuola (3:0) u dva navrata, a na to je zabeležio i asistenciju protiv Rome (1:0). Najzaslužniji je za seriju Stare dame od četiri uzastopna trijumfa u ligi.

Dušan je mnogo napredovao, pogotovo u svojoj igri na terenu. Sada je počeo da igra utakmice daleko mirnije i opuštenije. Napravio je još jedan korak sa svom potpunom odrastanju“, rekao je strateg Juventusa Masimilijano Alegri pred susret sa Lečeom.


20.45: (5,70) Leče (3,50) Juventus (1,68)


Juventus je vezao 17 utakmica u svim takmičenjima bez poraza, pri čemu je samo u tri navrata remizirao. U toj seriji Kostić je 14 puta bio starter. Istina, nije postigao nijedan gol, ali to od Kragujevčanina Alegri ni ne traži. Ono što je Kostićev zadatak, ispunjava – zabeležio je do sada četiri asistencije u Seriji A ove sezone.

Pošto su tema golgeteri i asistenti, ne možemo da se ne osvrnemo i na centarfora Lečea Nikolu Krstovića, današnjeg protivnika srpskog dua iz Torina. Crnogorski reprezentativac je letos, na početku svoje karijere na Apeninskom poluostvu, bio neverovatno raspucan. Na tri uzastopne utakmice, protiv Fjorentine, Salernitane i Monce je postigao po gol. Kasnije je nekadašnji napadač Crvene zvezde i DAK Dunajske Strede zatresao i mrežu Sasuola, posle čega je upao u ogromnu golgetersku krizu.

Krstović posti od 6. oktobra, dakle tri i po meseca, iako je bio starter na većini od 13 utakmica koje je Leče u međuvremenu odigrao. Snažni napadač nije uspeo da zabeleži čak nijednu asistenciju.

Dobro, mora da se napomene i to da on ipak igra za Leče, a ne za Juventus, odnosno da ređe ulazi u šanse od Vlahovića jer mu se ekipa prvenstveno brani. Ipak, evidentno je da je Krstović u krizi i da je malo izgubio samopouzdanje. Eventualni gol Juventusu bi ga izvesno vratio na pravi put.

Potreban je Lečeu, koji je u poslednja četiri kola osvojio samo jedan poen. Sve više tone na tabeli, 13. je, ali sa samo četiri boda više od Verone, koja je u zoni ispadanja. Ta drama nije potrebna klubu sa Salenta.

Igrao je dobro protiv Atalante, Kaljarija i Lacija. Ne zavisi baš sve od njega. Protiv Lacija je probao da uputi snažan šut, iz teške pozicije. Lopta je imala malo neobičnu putanju. Ne treba da se brine za golove, oni će pre ili kasnije da dođu. Mora samo da radi i nastavi da napreduje, posle manjeg fizičkog pada“, kazao je šef stručnog štaba Lečea Roberto Daversa.

Ove nedelje bismo u Italiji mogli da vidimo još jednog Srbina na terenu, ali minimalna je verovatnoća da baš on nastavi Samardžićevu i Jovićevu seriju. Reč je o golmanu Kaljarija Borisu Radunoviću, pred kojim je od 12.30 časova gostovanje Frozinoneu.

Realno gledano, minimalna je šansa da se 27-godišnji čuvar mreže uopšte nađe među stativama. Posle očajnog početka sezone i velikog broja slabih partija u prvih sedam kola, trener Kaljarija Kaludio Ranijeri je sklonio Radunovića na klupu, a šansu je pružio Simoneu Skufetu. Italijanski golman je zasad dobro koristi, sa njim na golu je Kaljari osvojio 16 od ukupno 18 bodova, pa se trenutno ne nalazi u zoni ispadanja.


----------------------

Sve utakmice Serije A možete da gledate i da se kladite na sajtu mozzartbet.comDovoljno je da budete registrovani, a registracija je besplatna.

----------------------


SERIJA A – 21. KOLO

Subota

Roma - Verona 2:1 (2:0)

/Lukaku 19, Pelegrini 26 - Folorunšo 76/

Udineze - Milan 2:3 (1:1)

/Samardžić 42, Tovan 62 - Loftus Čik 31, Jović 83, Okafor 90+3/

Nedelja

12.30: (2,45) Frozinone (3,45) Kaljari (3,05)

15.00: (2,85) Empoli (3,20) Monca (2,55)

18.00: (3,70) Salernitana (3,20) Đenova (2,25)

20.45: (5,70) Leče (3,50) Juventus (1,68)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Boris RadunovićNikola KrstovićLazar SamardžićLuka JovićFilip KostićDušan VlahovićJuventusSerija ALeče

Obaveštavaj me

Juventus

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara