Eran Zahavi (©AFP)
Eran Zahavi (©AFP)

Moises žabicom iz voleja raskrčio Šandungu put do prve pozicije, Zahavi za 20 minuta precrtao Šangaj (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 19.08.20. | 16:50

Šandung vezao tri pobede, Gvangdžou R&F nagovestio da dolaze bolji dani

Šandung Luneng iz kola u kolo pokazuje ambiciju da se meri sa najvećima – potvrda te teze došla je u vidu arhiviranja nova tri boda, ovoga puta protiv inferiornog Henana 2:1 (1:1) i uspinjanja na čelo tabele grupe A. Šandung je tako u periodu od desetak dana naneo prvi poraz braniocu titule Evergrandeu, a zatim sa nova dva trijumfa, bar na kratko ukrao lidersku poziciju ekipi Fabija Kanavara.

Nominalni domaćin je već u 13. minutu ozbiljno uzdrmao i uplašio rivala kada se u centru pažnje našao Brazilac Moises. Natrčao je nekadašnji fudbaler Palmeirasa i hrvatske Rijeke na ničiju loptu i iz voleja poslao žabicu u malu mrežu. Nije se dugo čekalo na izjednačenje koje je u 26. minutu izmislio Enrike Durado četvrtim prvenstvenim golom.

Izabrane vesti

U drugom delu igre sastav u narandžastoj opremi prokockao je veliku priliku da iz penala ponovo dođe do vođstva pošto je Vu zaustavio udarac Gracijana Pelea, ali je nedugo zatim Šandong dobio identičnu šansu da da nastavi pobednički niz. Izvođač je promenjen, šutirao je rezervista Maruan Felaini, a golmanu Henana su centimetri nedostajali da završi meč sa dva odbranjena penala i osigura bod Henanu.


Posle uvodna četiri kola bez pobede, Gvagdžou R&F upeo je dva puta da trijumfuje, u šestom kolu savladan je, na početku sezone vrlo respektabilni Šangaj Šenhuu sa 3:2 (3:1). Utakmicu na stadionu u Dalijanu obeležilo je ime i prezime Eran Zahavi.

Reperezentativac Izraela imao je svoj mali šou u periodu od 23. do 43. minuta, za to vreme je dva puta slao rivala da izvodi loptu sa centra i pripremio gol sunarodniku Sabi. Iskusni napadač koji gazi već petu sezonu u dresu Plavih lavova, demonostrirao je golgeterski njuh u protivničkom šesnaestercu u dva navrata, a njegov doprinos iz prvog dela doneo je R&F kapital koji se ispostavio kao nenadoknadiv za El Šaravija i drugove. Drugo poluvreme donelo je gol Morena iz penala i poništen pogodak Mbije iz 89. minuta, pa je ekipa Đovanija van Bronhorsta proslavila drugu ovosezonsku pobedu i napredak ka plej-of zoni.

KINA 1 - 6. KOLO


GRUPA A (Dalijen)

Sreda


Šandung - Henan 2:1 (1:1)

/Mojses 13, Felaini 83 - Durado 26/


Šangaj Šenhua - Gvangdžou R&F 2:3 (1:3)

/Peng 45+2, Moreno 74 - Zahavi 23, 41, Saba 43/


Četvrtak


12.00: (1,90) Guangdžou Evergrande (3,45) Đijangsu (3,80)


14.00: (2,60) Šenžen (3,20) Dalijen Aerbin (2,60)

 

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Šandong LunengHenanGvangžu R&FŠangaj Šenhua

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara