Monako u seriji: Posle Nice i Zvezde, pao Lion u derbiju (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 11.09.22. | 22:56

Veliko slavlje ekipe Filipa Klemana, koja je uzela tri boda protiv sastava Petera Boša, mada je domaćin ozbiljno strepeo u samoj završnici meča - 2:1

Monako je u pobedničoj seriji! Posle slavlja nad Nicom u prošlom kolu, te Crvenom zvezdom u Ligi Evrope, sastav Filipa Klemana na stadionu Luj Drugi savladao je Lion u jednom od derbija sedmog kola - 2:1 (0:0).

Kneževi su problema imali samo u završnici meča, a posebno posle smanjenja rezultata od strate Toka Ekambija, s obzirom da su ih gosti ozbiljno napali. Prava panična situacija je bila pred golom Aleksandra Nibela u završnici meča, dve izuzetne prilike propustio je Musa Dembele, a onu poslednju u trećem minutu nadoknade imao je Aleksandar Lakazet, koji je gađao preko prečke. Ipak, ona Dembeleova iz 90. minuta je bila teža za promašiti, s obzirom da je napadač gostiju iz neposredne blizine uspeo da napuca nemačkog čuvara mreže direktno u glavu.

Izabrane vesti

Monako je i tokom meča imao dosta oscilacija u svojoj igri. Lion je bio bolji i u finišu drugog poluvremena, ali to nije uspeo da kruniše golom. Dobre prilike za goste imali su Tete i Lakazet, mada su i sa druge strane pretili Dijata, Embolo i Golovin.

Monako je tokom čitave utakmcie, kao što to uglavnom biva, bio orjentisan na kontranapade, pa je meč završio sa 39 odsto lopte u svom posedu. Pričalo se o tome da ova ekipa ima problema sa defanzivnim prekidom, što se donekle moglo videti i u meču sa Crvenom zvezdom. Ipak, večeras je Klemanov tim protivnika slomio kod onih ofanzivnih i to u rasponu od svega osam minuta.

Dva puta je izvrsno centrirao Kajo Enrike, koji je prvo na pravom mestu pronašao Badijašila u 55. minutu, a potom u 63. minutu i Giljerma Maripana. Ipak, upravo je Enrike u 81. minutu pokazao da nije neki defazivac. Olako je dopustio Rajanu Čerkiju da uputi centaršut sa desne strane, a onda je lopta otišla pravo na volej Karlu Toku Ekambiju pa je usledio snažan i nedobranjiv udarac.

Sastav Petera Boša verovatno ni sam ne može da objasni kako u poslednjih desetak minuta nije uspeo da stigne makar do boda, ali je posle svega morao da se pomiri sa drugim uzastopnim porazom i to sve pred dolazak Pari Sen Žeremena.

FRANCUSKA 1 - 7. KOLO

Petak

Lans - Troa 1:0 (1:0)

/Danso 39/

Subota

PSŽ – Brest 1:0 (1:0)

/Nejmar 30/

Marselj - Lil 2:1 (1:1)

/Sančez 26, Žigo 61 - Ismaili 12/

Nedelja

Strazbur – Klermon 0:0

Ajačio – Nica 0:1 (0:0)

/Delor 65/

Anže – Monpelje 2:1 (1:1)

/Onu 9, Bufal 69 – Nordin 7/

Lorijen – Nant 3:2 (1:1)

/Kvatara 19, Katlin 60, Kone 74– Ganago 13, Simon 85/

Tuluz – Rems 1:0 (1:0)

/Abulal 31/

Ren - Okser 5:0 (1:0)

/Sulemana 3, Guiri 60, Terije 68, Te 79, Oblan 85/

Monako - Lion 2:1 (0:0)

/Badijašil 55, Maripan 63 - Ekambi 81/



tagovi

Musa DembeleBenoa Badijašil

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara