Oreljen Čuameni (©AFP)
Oreljen Čuameni (©AFP)

Monakov specijalni operativac pred vratima Bernabeua: Kazemirova zamena zaključala Mbapea i ubedila Real

Vreme čitanja: 3min | pon. 28.03.22. | 10:41

Oreljen Čuameni na leto napušta Kneževinu i zagrejan je za dolazak u Madrid

U smiraj reprezentativnih akcija Oreljen Čuameni zakjučao je sredinu terena stadiona Luj Drugi, ušao je u glavu Kilijanu Mbapeu, Nejmaru i Mauru Ikardiju. Pojeo je teren, zakrpio je svaki kvadratni metar – poslednja linija Monakovog tima mogla je da nakrivi kapu i posmatra frustraciju Pari Sen Žermenovih zvezda. Samo je podsetio pariske Svece zašto im se visoko kotira na listi prioriteta, ponovo je raspalio maštu engleskih klubova, ali i Real Madrida.

Na perfektnu partiju u derbiju Lige 1 nadovezalo se i prijateljski susret sa Obalom Slonovače u kome je momak iz Roana igrao kao mator, kao neko ko se bliži stotom nastupu u nacionalnom timu. A, ima ih jednocifren broj. Podgrejale su se priče, Oreljen Čuameni i Real Madrid – vruće je. Francuski defanzivni vezista, koji može da odigra i kao “box-to-box” zagrejan je za dolazak na Santjago Bernabeu, i to na leto. Insistira Čuameni na odlasku iz Monaka, spreman je da spakuje kofere i pokupi se sa Azurne obale, a Kraljevski klub vidi ga kao idealnu zamenu za Kazemira.

Izabrane vesti

U Madridu svima zacakle oči na samu pomisao dolaska Kilijana Mbapea, on je prioritet svih prioriteta, kategorija za sebe. Ne ide u isti koš sa ostalima. Ali, ako se izuzme prva zvezda letnjeg prelaznog roka, u prvom planu Reala su dva imena: Erling Haland i Oreljen Čuameni. Za potpis norveške gol-mašine Kraljevski klub imaće ozbiljnu konkurenciju i već je poprilično popunjen napred – Karim Benzema i Vinisijus Žunior zakucani u starnih 11 – dok Kazemiro nema pravu alternativu i Madriđani ga čuvaju kao malo vode na dlanu.

Pod urgentno je zavedeno dovođenje Kazemirove zamene, Brazilac je zagazio u četvrtu deceniju života i Real Madrid želi da se unapred osigura i dobije novo višegodišnje pouzdano rešenje. Potreban im je čovek za prljave poslove, neko za specijalne operacije sa širokim plućima. Blankosi imaju dobro iskustvo sa Eduardom Kamavingom koga su doveli iz Rena za 40.000.000 evra, ali francuski vezista nije klasičan čistač. Tokom ove godine postao je Oreljen Čuameni neko ko fantastično čita akcije protivnika, ima najviše oduzetih lopti i konstantno je na liniji dodavanja. Godinama unazad Đuni Kalafat, šef skauting službe Kraljevskog kluba, prati momka iz Roana koga je Monako doveo iz Bordoa za 18.000.000 evra i više ne nema nikakvu dilemu – Čuameni je taj. On je idealna zamena za Kazemira.

Oreljen Čuameni i Idriza Gej (©Reuters)Oreljen Čuameni i Idriza Gej (©Reuters)

Real Madrid je pronašao prvog pika za ojačanje manevra još posle finala Lige nacija, kada je Oreljen Čuameni oduševio fudbalsku javnost i zaličio na unapređenu verziju Ngolo Kantea. Dugim korakom stizao je sve da pokrpi i od tada ga Kalafat ne ispušta iz vida. Laska Čuameniju interesovanje Kraljevskog kluba i ovih dana mu, prema pisanju španskih medija, šalje pozitivne signale. Francuz čeka leto i pokretanje Realove specijalne operacije, klimnuo je glavom i u drugi plan potisnuo Pari Sen Žermen i engleske klubove. Iako ima ugovor sa Monakom do 2024, zacrtao je sebi odlazak. Kristalno mu je jasno da je na ceni i da je prerastao sredinu Luj Drugi.

Porasli su apetiti Oreljenu Čuameniju, a za njegov potpis Madriđani će morati da popune kasu kluba iz Kneževine sa 60.000.000 evra. Milion gore ili dole, procene su da će Monako toliko tražiti za momka čija je procenjena vrednost 40.000.000. Nije u vremenskom cajtnotu, igraču ne ističe ugovor i može da “zategne” jaku cenu. Pa ko se upeca – ako neće Real, onda će Pari Sen Žermen – ta opcija bi im bila manje draga, ali im nije strano da pošalju najbolje što imaju u Pariz – ili uvek izdašni Englezi. Čuameni preferira Kraljevski klub, ima istog agenta kao i Žil Kunde za koga su takođe zainteresovani Blankosi, a agent Džonatan Kebe ima istoriju poslovanja sa Real Madridom i Florentinom Perezom.


tagovi

Oreljen ČuameniReal MadridMonako

Obaveštavaj me

Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara