Aleksandar Golovin (©Reuters)
Aleksandar Golovin (©Reuters)

Monći namirisao pojačanje u Monaku: Golovin na radaru sportskog direktora Sevilje

Vreme čitanja: 2min | pet. 12.03.21. | 21:34

Stručnjak za transfere želi ruskog reprezentativca na Sančes Pishuanu

Kako prenose ruski mediji, Sevilja će narednog leta pokušati u svoje redove da dovede vezistu Monaka, Aleksandra Golovina. Ruski reprezentativac je navodno velika želja sportskog direktora Andalužana Monćija.

Posle sjajnih nastupa u dresu ruske reprezentacije na Mundijalu 2018. godine Golovin se iz moskovskog CSKA preselio u redove Kneževa, koji su za njegove usluge izdvojili 30.000.000 evra. Trebalo mu je vremena da se adaptira na novu sredinu, mučile su ga i povrede, pa je tako prvi deo tekuće sezone propustio zbog problema sa zadnjom ložom. Vratio se početkom januara na teren, Niko Kovač mu pažljivo dozira minutažu, a bivši fudbaler Armejaca je na utakmicama protiv Marselja (dve asistencije), Nima (het-trik i asistencija), kao i protiv Bresta krajem minulog meseca (dve asistencije), počeo da pokazuje zašto je pri prelasku u Monako postao najskuplje plaćeni ruski fudbaler svih vremena.

Izabrane vesti

Ruski mediji već neko vreme prenose da je Golovin na radaru nekoliko klubova iz vrha španske Primere, a sada je poznato da je Sevilja među zaintersovanima. Još uvek nema informacija o tome koliko bi Kneževi mogli da traže za svog fudbalera, ali je sigurno da ga neće olako pustiti, posle sjajnih igara u poslednje vreme.

Monako je četvrti u Ligi 1 ove sezone, vratio se posle par turbulentnih sezona u vrh francuskog fudbala i sa sedam bodova manje od lidera Lila i pet drugoplasiranog PSŽ-a, sasvim sigurno će se do kraja sezone boriti za mesta koja vode u Ligu šampiona. Golovin bi mogao da bude jako bitan u pohodu na povratak u elitno takmičenje, a Sevilja će nastaviti pažljivo da motri na njegova izdanja u dresu kluba sa stadionu Luj Drugi.

Sportski direktor Rohiblankosa Monći je nebrojeno puta pokazao da ima sjajan njuh za pojačanja, ali nije imao najbolja iskustva sa ruskim fudbalerima. Tako je svojevremeno na zahtev tadašnjeg trenera Huandea Ramosa na Sančes Pishuan doveo Aleksandra Keržakova, koji se ipak nije proslavio u španskom fudbalu.



tagovi

MonćiAleksandar Golovinletnji prelazni rok 2021

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara