Korona, Mir i Dilejni (Foto: AFP)
Korona, Mir i Dilejni (Foto: AFP)

Monćijeva fabrika užurbano radi: Sevilja za 35.000.000 završava još tri pojačanja do kraja prelaznog roka

Vreme čitanja: 2min | pet. 20.08.21. | 06:56

Burno će biti poslednjih dana na Pishuanu

Gotovo da nema prelaznog roka u kojem tuce igrača ne stignu na Ramon Sančez Pishuan i isto toliko istovremeno napusti dom Sevilje. Ni aktuelni nije izuzetak. Jedanaestorica su već razdužili opremu andaluškog kluba, a četvorica pojačali sastav Đulena Lopetegija. Marko Dmitrović doveden je bez centa obeštećenja, Ludvig Avgustinson i Gonzalo Montijel povećali kvalitet na bekovskim pozicijama za zbirno 16.500.000 evra, dok je u sklopu transfera Brajana Hila u Totenhem u suprotnom smeru stigao i Erik Lamela.

Međutim, neće se Sevilja na tome zaustaviti. Monćijeva fabrika pojačanja uveliko radi i do kraja prelaznog roka trebalo bi da "izbaci" još najmanje tri nova lica na Pishuanu. Nervionu bi najpre trebalo da se pridruži napadač Vulverhemptona Rafa Mir. U finišu Olimpijskog turnira navodno je Španac sve dogovorio sa Atletiko Madridom, međutim, zbog veće minutaže za koju se nada da će imati u Sevilji, Mir je pristao na saradnju sa Lopetegijem, pa bi već u toku dana mogao da potpiše petogodišnji ugovor i ozvaniči 16.000.000 evra vredan transfer.

Izabrane vesti

Još jedan igrač koji krupnim koracima korača ka Andaluziji jeste krilni fudbaler Porta Hesus Korona. Njegov dolazak je bio upitan, jer je kupovinom Gonzala Montijela Sevilja zatvorila i treće mesto dostupno za igrača izvan Evropske unije, ali je popularni Tekatito u međuvremenu uspeo da dobije portugalski pasoš i time ubrza pregovore sa Portom, koji bi za svojih 65 odsto Koroninog ugovora trebalo da dobije 12.000.000 evra, piše Marka.

Sa poslednjim u nizu, Tomasom Dilejnijem, ići će za nijansu teže. Doduše, iskusni danski vezista već je dogovorio lične uslove sa španskim klubom, ali Dortmund još uvek zateže oko obeštećenja. Mada, ima naznaka da bi uskoro mogao da popusti, pišu nemački mediji. Borusija je spustila cenu sa 10.000.000 na 7.000.000 evra, dok je Sevilja podigla ponudu na 6.000.000, pa se očekuje da dva tima uskoro pronađu zajednički jezik.

Naravno, pomenuti odlasci najverovatnije će rezultirati i pojedinim odlascima. Onaj o kojem se najglasnije priča je povratak Luka de Jonga u PSV.


tagovi

letnji prelazni rok 2021TransferiTomas DilejniRafa MirHesus Korona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara