Herman Berterame (©AFP)
Herman Berterame (©AFP)

Monterej novi remi vodi u polufinale, Klub Amerika može i rezerviste da pošalje

Vreme čitanja: 2min | sub. 15.10.22. | 23:10

Plej-of meksičke Aperture: Tim Viktora Vučetića ima ulogu favorita protiv Kruz Azula u revanšu četvrtfinala. Očekuje se Funes Mori u startnoj postavi domaćina. U prvom meču u Meksiko Sitiju nije bilo golova. Velikan sa stadiona Asteka rešio sve dileme trijumfom u Puebli sa 6:1

Ključaće u Meksiku ovog meseca. Igra se plej-of Aperture. Sombrerosi dobijaju novog šampiona pošto je Atlas predao krunu. Tim iz Gvadalahare nije uspeo ni da se domogne plasman u doigravanje za šampiona. Iznenađenja su česta poslednjih godina, ali prethodnih sedam dana favoriti nisu kiksirali.

U polufinalu ćemo sigurno gledati Klub Ameriku, lidera u ligaškom delu šampionata. Velikan iz Meksiko Sitija pregazio je u prvom meču četvrtfinala Pueblu u gostima sa 6:1, pa je noćašnji (03.05) duel na stadionu Asteka samo formalnost.

Izabrane vesti

Mnogo više uzbuđenje se očekuje u Montereju gde gostuje Kruz Azul (01.05). U prvom meču na Asteki u Meksiko Sitiju nije bilo golova. Tim Viktora Manuela Vučetića je u prvom delu sezone bio drugoplasirani, pa će u slučaju da i u revanšu ne bude pobednika proći će u polufinale. U Meksiku ne važi pravilo gola u gostima. Ako posle 180 mintua bude izjednačeno, prednost ima bolje plasirani tim posle 17 kola Aperture. To znači da od ove runde do finala nema jedanaesteraca.

01.05: (1,70) Monterej (3,70) Kruz Azul (5,20)

Pre četiri dana u prestonici Sombrerosa gledali smo uspavanku. Oba tima su tek po par puta ugrozila gol. Plava mašina mora da rizikuje, da napadne favorita. Monterej je kvalitetniji tim. Nisu se pokazali u prvom meču napadači, Urugvajac Rodrigo Agire i Argentinac Herman Berterame, pa bi na velelepnom stadionu BBCA Bankomer mogao u startnoj postavi opet da se nađe miljenik domaćih navijača, reprezentativac Meksika Rohelio Funes Mori. Njega dugo nije bilo na terenu zbog porvede. Vratio se u finišu sezone. U Meksiko Sitiju je bio rezerva, igrao je u nastavku umesto Agirea, a sada se očekukuje da ga Vučetić uvrsti u špic napada, verovatno sa Gaučosom Berterameom. Napad gostiju predvodiće Urugavajac Gonzalo Karneiro.

03.05: (1,50) Klub Amerika (4,30) Puebla (6,50)

Oba tima dugo nisu poražena. Kruz Azul sedam, a Monterej šest mečeva. Monterej je pobedio narednog rivala početkom septembra na svom stadionu u ligaškom delu Aperture. Bilo je 3:2.

Monterej bi uz Klub Ameriku i Tigres, trebalo da bude u najjužem krugu kandidata za meksički tron. Prema proceni Transfermarkta, ovaj tim ima najvrednije fudbalera na tržištu u ovoj zemlji, nešto više od 80.000.000 evra. Tu su argentinski golman koji je stigao iz Boke Junios početkom godine Esteban Andrada, pomenuti meksički reprezentativac Rohelio Funes Mori, Argentinci Berterame i Kraneviter, Čileanac Vegas...

---------

Možeš li ti da budeš današnji pobednik i osvojiš put u Katar na Svetsko prvenstvo?

---------------

MEKSIKO 1, APERTURA – ČETVRTFINALE PLEJ-OFA (REVANŠI)

Nedelja

01.05: (1,70) Monterej (3,70) Kruz Azul (5,20) – prvi meč: 0:0

03.05: (1,50) Klub Amerika (4,30) Puebla (6,50) – prvi meč: 6:1

Ponedeljak

02.05: (1,75) Santos Laguna (3,60) Touka (4,90) – prvi meč: 3:4

04.05: (2,05) Pačuka (3,40) Tigres (3,70) - prvi meč: 0:1

***kvote su podložne promenama


tagovi

MonterejKlub AmerikaMeksiko 1MeksikoKruz AzulPuebla

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara