Rohelio Funes Mori (©Reuters)
Rohelio Funes Mori (©Reuters)

Monterej se oštri za titulu, mnogo promena u Keretaru

Vreme čitanja: 3min | sub. 08.01.22. | 23:05

Meksiko 1: Prvi favorit za krunisanje noćas otvara Klausuru

Nepunih mesec dana posle finalnog susreta u Aperturi krenula je meksička Klausura. Obnavljaju se iluzije svih ekipa, jedni bi da repriziraju, a drugi da im se ne ponovi prošla kampanja. U ovu poslednju grupu spada Monterej, prema mnogima glavni favorit za titulu. Rajadosi na poslednja dva turnira Lige MX nisu prošli dalje od četvrtfinala, a na proteklom su završili kao deveti u generalnom plasmanu. Premalo za visoka ulaganja...

Sastav Havijera Agirea otvara Klausuru na domaćem terenu protiv Keretara i tražiće tri boda kako bi imao dobar početak pre nego što privremeno napusti turnir i otputuje u Ujedinjene Arapske Emirate gde će učestvovati na Svetskom klupskom prvenstvu početkom februara.

Izabrane vesti

Krajem novembra prošle godine Monterej je izgubio u prvom dvoboju plej-ofa od poslednjeg šampiona Atlasa u veoma tesnoj seriji, i tražiće osvetu u novoj kampanji. Napravili su prugasti neke korekcije u sastavu, koji je i dalje jedan od najjačih u ligi, a svakako najskuplji. Agire je potrošio 11 miliona evra da dovede 27-godišnjeg meksičkog vezistu Intera iz Majamija, Rodolfa Pizara.

02.00: (1,57) Monterej (3,60) Keretaro (5,90)

Prva zvezda tima je Rohelio Funes Mori, inače najbolji strelac u klupskoj istoriji. Rođeni Argentinac efikasan je i u reprezentaciji Meksika i u slučaju kvalifikacije za Svetsko prvenstvo mogao bi da bude jedan od ključnih igrača za Mundijal u Kataru.

S druge strane, Keretaro je sa 15 osvojenih bodova na prošlom turniru bio jedan od najlošijih timova zajedno sa Tihuanom i naravno da će nastojati da preokrene taj loš učinak. Za ovu sezonu, Beli petlovi imaju nekolicinu novih igrača. Stigao je Gonzales iz Montereja, Rodrigez iz Čivasa, Ernandez iz Pačuke, Martinez iz Tihuane, Sepulveda iz Nekakse, Sekueira iz Belgrana i Romanjoli iz peruanskog Sijensijana.

------------------------------------------------

Odigraj tiket kao i svakog dana i osvoji Porše Makan

SVAKI TIKET JE ULAZNICA U ARENU

Mozzart Gladijator je takmičenje sa pravilima takvim da u njemu svi učestvuju. Visina uplate ne igra presudnu ulogu, kao ni to da li je tiket dobitan ili ne. Tvoje je samo da svakog dana odigraš tiket, jer je svaki ulaznica u arenu.

--------------------------------------------------

Jedan od najiskusnijih igrača u timu Keretara je Pablo Barera, bivši reprezentativac koji je već igrao u evropskom fudbalu braneći boje Vest Hema i Saragose. Iako ove godine puni 35, i više nema brzinu koju je imao, još ima inteligenciju kojom može da pomogne Petlovima.

Predstojeći duel Montereja i Keretara biće 42. u istoriji. U prethodnim okršajima Rajadosi su uspešniji sa 18 pobeda u odnosu na 12 Keretara, dok je 11 puta bilo nerešeno.

MEKSIKO 1, KLAUSURA - 1. KOLO

Petak

Atletiko San Luis - Pačuka 0:2 (0:0)

/Ibanjez 61, 90+5/

Subota

Huarez - Nekaksa 2:1 (1:0)

/Rolan 2, 57 - Alvarado 47ag/

Puebla - Klub Amerika 1:1 (1:1)

/Arauho 45 - Rejes 1/

Nedelja

02.00: (1,57) Monterej (3,60) Keretaro (5,90)

04.00: (1,67) Kruz Azul (3,50) Tihuana (5,00)

Ponedeljak

01.00: (1,85) Čivas (3,30) Mazatlan (4,20)

Utorak

04.00: (1,95) Pumas (3,30) Toluka (3,80)

Sreda

Santos Laguna - Tigres

Četvrtak 20.01.

Leon - Atlas

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Meksiko 1MonterejKeretaro

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara