Fudbaleri VBA Kedrik Kipre i Robert Snodgras (©Reuters)
Fudbaleri VBA Kedrik Kipre i Robert Snodgras (©Reuters)

Moraće i napad VBA da proradi u nekom momentu

Vreme čitanja: 3min | pon. 27.12.21. | 11:13

Tim iz Vest Bromviča gostuje u nedelju od 16 časova Derbiju u 24. kolu Čempionšipa. Runijevi Ovnovi su se već jednom ove sezone provukli protiv Vrećica

Jedna od retkih neodloženih utakmica 24. kola Čempionšipa igra se u ponedeljak od 16 časova u Derbiju, gde će Ovnovi da dočekaju Vest Bromvič Albion. Rivali u ovaj okršaj ulaze u drastično različitim raspoloženjima.

Dok je VBA vezao pet kola bez poraza i u borbi je za promociju, Derbijevo prošlonedeljno gostovanje Kardifu otkazano je zbog pojave Omikron soja virusa COVID-19 u redovima oba kluba. To je samo jedna u nizu ostrvskih utakmica koje će biti odigrane u nekom drugom terminu zbog epidemije koja već skoro dve godine drži svet kao taoca.

Izabrane vesti

Čelnici engleskih fudbalskih liga odlučili su da ne prekidaju takmičenja, nego da se iz kola u kolo prilagođavaju datim okolnostima. Uostalom, ranijih godina širom Evrope “tumbali” su se rasporedi zbog mećava i “debelog” minusa, ali čini se da svi na to zaboravljamo.

Menadžer Ovnova Vejn Runi izjavio je da je veoma frustriran zbog toga što ne može da računa na kompletan sastav, ali je pomirljivo dodao da svi moraju da budu spremni na takve situacije u vreme pandemije.

16.00: (4,60) Derbi (3,45) VBA (1,85)

Odlaganje prošle utakmice samo je još jedna u moru nevolja koje ima ekipa sa Prajd parka. Derbi je u sezonu ušao sa finansijskim problemima i kaznom oduzimanja 21 poena, a početkom decembra pojavile su se vesti da bi klub mogao da ode u stečaj, što je legendarni golgeter demantovao. Nekadašnja zvezda Mančester Junajteda čini sve da spreči ispadanje iz Čempionšipa, međutim, belo-crni su i dalje zakucani za dno tabele. Uspeli su Ovnovi da izađu iz minusa, sada su na četiri poena, a da nije bilo kazne bili bi 19. na tabeli. Ovako su na 17 bodova zaostatka za Redingom našeg Veljka Paunovića i bezbedne zone.

Vest Bromvič Albion je u dobroj formi, pre svega defanzivno. Ne samo da nije izgubio na poslednjih pet utakmica, nego na četiri njih nije ni gol primio. Da je napad to ispratio, sada bi bio na nekoj od prve dve pozicije, koje vode direktno u Premijer ligu. Međutim, nije, sa Blekpulom, Notingemom i Barnslijem je VBA u poslednjih mesec dana odigrao 0:0.

Zanimljivo, upravo je to bio rezultat i na poslednjem okršaju sa Derbijem, u septembru. Tada je VBA bio domaćin i znatno bolje je izgledao na terenu. Iako je uputio čak 25 šuteva, od čega devet u okvir gola, mreža Runijevog tima se nije zatresla.

-------------------------------------------------

Odigraj tiket kao i svakog dana i osvoji Porše Makan

SVAKI TIKET JE ULAZNICA U ARENU

Mozzart Gladijator je takmičenje sa pravilima takvim da u njemu svi učestvuju. Visina uplate ne igra presudnu ulogu, kao ni to da li je tiket dobitan ili ne. Tvoje je samo da svakog dana odigraš tiket, jer je svaki ulaznica u arenu.

--------------------------------------------------

ENGLESKA 2 – 24. KOLO

Nedelja

Hadersfild - Blekpul 3:2 (1:2)

/Vard 3, Tomas 80, 84 - Jejts 1, Medin 18/

Midlzbro - Notingem Forest 2:0 (1:0)

/Jejts 17 ag, Šporar 59/

Ponedeljak

16.00: (4,60) Derbi (3,45) VBA (1,85)

18.30: (2,75) KPR (3,30) Bornmut (2,55)

Odloženo:

Barnsli – Stouk

Kardif – Koventri

Fulam – Birmingem

Luton – Bristol Siti

Milvol – Svonsi

Peterboro – Reding

Preston – Šefild Junajted

Hal Siti - Blekburn

***Kvote su podložne promenama




tagovi

ČempionšipDerbi kauntiVBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara