Fudbaleri Saprise (© AFP)
Fudbaleri Saprise (© AFP)

Morali su da krenu: Proradio klub sa 35 titula prvaka

Vreme čitanja: 2min | čet. 28.01.21. | 05:17

Prva pobeda u novoj sezoni za Deportivo Saprisu

Čak i pasionirani ljubitelji sporta bi imali problem da ga identifikuju. Retko ko je u Srbiji čuo za Deportivo Saprisu, ali podatak da je osvojio čak 35 trofeja državnog prvaka izaziva strahopoštovanje. Makar se radilo o fudbalskoj zabiti kakvo je prvenstvo Kostarike.

Deportivo je tek iz četvrtog pokušaja slavio prvi put u novoj sezoni. U početne tri utakmice ne samo da nije osvojio ceo plen, nego najpre nije dao gol (Greciji), pa je morao da juri zaostatak (Zikarlo i Gvadalupe). A onda ga je krenulo. U četvrtom kolu dočekao je Sporting San Hose i ispratio ga sa četiri lopte u mreži.

Izabrane vesti

Takav rasplet se mogao naslutiti već u prvom poluvremenu posle pogodaka Kendala Vastona i Arijela Rodrigeza, da bi u nastavku tri boda osigurali rezervista Obri David i još jednim golom napadač Rodrigez.

Na taj način Deportivo Sopresa je krenuo u poteru za liderom, Alahuelenseom. Trenutno najbolji tim Kostarike dobio je Santos u gostima (3:0) čak bez pomoći iskusnog Brajana Ruiza. Bivši napadač Tventea, PSV-a, Fulama i Sportinga ušao je u igru tek u 62. minutu, kad je gost imao kapitalnu prednost ranim golovima Venegasa (8) i Martineza (18), te golom Ernandeza u 59. minutu.

Alahuelense i Deportivo Sarpisa će već 4. februara udari jedni na druge u finalu Konkakaf lige, šampionata klubova Severne i Centralne Amerike.

KOSTARIKA 1

Santos – Alahuelense 0:3 (2:0)

Deportivo Saprisa – Sporting San Hose 4:0 (2:0)



tagovi

KostarikaJužna Amerika

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara