Golčina Harija Vinksa (©Reuters)
Golčina Harija Vinksa (©Reuters)

Morkam živeo san 70 minuta, Vinks golčinom pokrenuo Totenhem; Liverpulov klinac Gordon zablistao protiv Šruzberija (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | ned. 09.01.22. | 16:53

Na kraju su rešavali "matorci" Fabinjo i Firmino... Vulverhempton ubedljiv protiv Šefild junajteda, Vest Hem u premijerligaškom odmeravanju snaga dobio Lids

Još osam mečeva trećeg kola FA kupa je završeno, a danas iznenađenja nije bilo. Dalje su prošli premijerligaši Liverpul, Totenhem, Vest Hem, Vulverhempton i Norič, a od klubova iz najvišeg ranga ispao je samo Lids koji je morao na noge Čekićarima u Londonu.

Totenhem se mučio i na kraju je nekako uspeo da "porodi" trijumf protiv trećeligaša Morkama! Simpatični klub sa severa Ostrva, koji se u trećoj ligi nalazi ispod crte za ispadanje, živeo je san na novom Vajt Hart Lejnu i umalo napravio senzaciju. Drhtali su i Antonio Konte i fudbaleri Totenhema preko sat vremena, ali su uspeli da slave rezultatom 3:1 (0:1) i prođu dalje. Da nisu, bio bi im to prvi poraz od ekipe ispod Čempionšipa posle 34 godine. No, nisu dozvolili Pevci da se danas piše crna istorija na svemirskom brodu od stadiona...

Izabrane vesti

Morkam je poveo u 33. minutu posle dobro organizovane akcije. Alfi Mekalmont je izveo korner, a Entoni O'Konor primio loptu i neodbranjivo pucao iz blizine. Momci u crvenim dresovima pali su u trans! Bio je to temelj za nastavak utakmice u kojem je Totenhem napadao, mučio se i tražio pukotinu, a Morkam se izvanredno branio. I tako je bilo sve do 74. minuta. Hari Vinks je izveo slobodan udarac iz gotovo “mrtvog ugla“ i lobovao protivničkog golmana, mada se čini da mu to nije bila namera... Taj gol kao da je srušio sve nade gostiju i promenio im krvnu sliku. Totenhem je živnuo, Konte je već u međuvremenu poslao na teren Harija Kejna, Lukasa Mouru i Olivera Skipa kako bi se pojačao ofanzivni deo, što se ubrzo isplatilo. Jer, golove do kraja postigli su upravo Moura u 85. i Kejn u 88. minutu. Totenhem je nekako preživeo!


Liverpul je na svom terenu savladao trećeligaša Šruzberi rezultatom 3:1 (2:1). Jirgen Klop je šansu dao drugopozivcima tamo gde je mogao. Tačnije svi izuzev odbrambenog trilinga Van Dajk – Konate – Robertson i Fabinja u veznom redu, gde prave zamene praktično nije bilo, su tradicionalno rezerve. I to ne bilo koga, već klupske akademce - Kejde Gordon (17), Konor Bredli (18), Mak Votlman (18), Tajler Morton (19), Kurtis Džons (20) i Ilajdža Dikson Boner (21). Kasnije je Klop morao u vatru da baci Firmina i Takumija Minamina, čisto kako bi držao visok ritam i Šruzberi na tihoj vatri. Brazilac je neplanirane minute iskoristio da potvrdi trijumf u kasnijoj fazi meča. Opet, Liverpul se namučio da bi definitivno slomio Šruzberi i obezbedio pobedu, mada u gostujućim redovima mogu da budu još i zadovoljni jer su dobro prošli. Rezultat je mogao da bude i ubedljiviji. Tačnije, Šruzberi je sačuvao obraz protiv apsolutnog favorita i nije se obrukao.

Čak je i prvi poveli na Enfildu, naterao Redse da dodaju gas i ozbiljno se potroše za ovu pobedu. Pamtiće verovatno dok je živ Danijel Judo gol koji je postigao Liverpulu jer pitanje je da li će u karijeri dobiti još ovakvih šansi za pet minuta slave. Natanijel Ogbete dobija pola zasluga za ovaj gol jer je poslao opasnu loptu u kazneni prostor, baš kao i Ibrahima Konate čija reakcija nije bila na nivou top nivoa Premijer lige...


Liverpul je već do poluvremena okrenuo rezultat. Prvenac u svom drugom nastupu za prvi tim Liverpula upisao je 17-godišnji Gordon na proigravanje klasića Bredlija pošto se dobro snašao na malom prostoru, da bi pred sam odlazak na odmor Fabinjo sa bele tačke preokrenuo na 2:1. U nastavku se uglavnom igralo pred golom Šruzberija, da bi Firmino iskoristio Konateovo “pokajanje“ za propust kod Judovog gola i 3:1 na semaforu posle "štikle", da bi Fabinjo u nadoknadi vremena postavio konačnih 4:1.



Najteži posao danas na papiru imao je Vest Hem koji je morao za četvrtu rundu da se bori protiv Lidsa. Na kraju 2:0 (1:0) za tim Dejvida Mojesa. Manuel Lansini doveo je Čekićare u vođtvo u 34. minutu, da bi Džared Bouen u trećem minutu nadoknade definitivno odveo tim iz Londona dalje.

FA KUP – 3. KOLO

Petak

Svindon - Mančester Siti 1:4 (0:2)

Subota

Mensfild - Midlzbro 2:3 (0:2)

Koventri - Derbi Kaunti 1:0 (1:0)

Barnli - Hadersfild 1:2 (1:0)

Hartlpul - Blekpul 2:1 (0:1)

Bristol Siti - Fulam 0:1 posle produžetaka (0:0)

Milvol- Kristal Palas 1:2 (0:1)

Barnsli - Barou posle produžetaka 5:4 (4:4, 2:0)

Borham Vud - Vimbldon 2:0 (1:0)

Kiderminster - Reding 2:1 (0:1)

Lester - Votford 4:1 (2:1)

Njukasl - Kembridž 0:1 (0:0)

Piterboro - Bristol Rovers 2:1 (1:1)

Port Vejl - Brentford 1:4 (0:1)

KPR - Roteram penalima 8:7 (0:0, posle produžetaka 1:1)

VBA - Brajton 1:2 posle produžetaka (1:1, 0:0)

Vigan - Blekburn 3:2 (0:0)

Birmingem - Plimut 0:1 posle produžetaka (0:0)

Svonsi - Sautempton 2:3 posle produžetaka (1:1, 0:1)

Hal - Everton 2:3 posle produžetaka (2:2, 1:2)

Čelsi - Česterfild 5:1 (4:0)

Jeovil - Bornmut 1:3 (0:2)

Nedelja

Luton – Harogejt 4:0 (1:0)

Kardif – Preston (U TOKU)

Čarlton – Norič 0:1 (0:0)

Liverpul – Šruzberi 4:1 (2:1)

Stouk – Lejton Orijent 2:0 (1:0)

Totenhem – Morkam 3:1 (0:1)

Vest Hem – Lids 2:0 (1:0)

Vulverhempton – Šefild junajted 3:0 (1:0)

18.10: (8,50) Notingem Forest (4,50) Arsenal (1,40)

Ponedeljak

20.55: (1,75) Mančester Junajted (3,60) Aston Vila (4,90)

*** kvote su podložne promenama


tagovi

LiverpulTotenhemFabinjoRoberto FirminoŠruzberiMorkambFA kupHari VinksHari Kejn

Obaveštavaj me

Totenhem
Liverpul

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara