Pogodak  Mirančuka (© AFP)
Pogodak Mirančuka (© AFP)

Moskva sedam minuta sanjala otvorenih očiju: Marko Nikolić uzdrmao Bajern, sebični Ze Luis ga nije dotukao (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | uto. 27.10.20. | 20:57

Gorecka i Kimih za pobedu Bavaraca nad Lokomotivom – 2:1

Prvaku Evrope bodovi – vicešampionu Rusije komplimenti. Dobio je Bajern drugi meč u novom izdanju Lige šampiona, ali ga je u Moskvi Marko Nikolić preznojio više nego Dijego Simeone pre sedam dana u Minhenu. Ostaju Bavarci lideri Grupe A posle demonstracije individualnog i timskog kvaliteta, ostaje i Lokomotivi uspomena da je odigrala iznad očekivanja i umalo nije oborila giganta.

Na kraju je morala da mu čestita na zasluženoj pobedi (2:1). Ponajviše iz razloga što se kod Hansa Ditera Flika tačno zna gde ko stoji, šta radi i kakvu ulogu ima, pa su Bendžamin Pavar asistencijom za pogodak Leona Gorecka i Jozua Kimih volejom iz okreta za drugi gol povukli liniju između odgovornog ponašanja, za razliku od Ze Luisa, koji je u situaciji dok je domaćin imao remi u rukama sebičnošću upropastio kontru za eventualnu senzaciju i postao tragičar meča u kome su Lokosi pretili Nemcima više nego, recimo, Atletiko na Alijanc areni.

Izabrane vesti

Bajernov fudbal doveden je do savršenstva. Nezavisno ko je na terenu (večeras nije bio povređen Alfonso Dejvis, tek kasnije ušao Serž Gnabri, na klupi ostao Leroj Sane) uvek igra isto. Kao kad košarkaški treneri dohvate tablu i na njoj iscrtavaju akcije, tako se pomeraju Bavarci, ščepaju rivala, dave ga kao zmija žabu i pre ili kasnije mu presude. U Mosvki im je trebalo tek 13 minuta da pokažu da mogu maltene žmureći do gola: Korentin Toliso je prebacio loptu na desni bok, Pavar je dohvatio u letu, demonstracijom primenjive tehnike centrirao na peterac, a Gorecka glavom tukao kao da je Robert Levandovski lično – 1:0.

Nikolića može da raduje kako je njegova ekipa izašla na kraj sa, u ovom trenutku, najboljim fudbalerom sveta, limitirala ga na mali broj šansi, ali je nevolja po domaćina što prvak Evrope ima toliko kvaliteta da je samo pitanje ko će kad iskočiti. U trenucima kad je Lokomotiva stigla do izjednačenja i čak imala sjajnu šansu za preokret, rezervista Havi Martinez samo je dodao balon do Jozue Kimiha, a zadnji vezni Bajerna još jednim sjajnim pogotkom – setite se samo kako je proletos presudio Borusiji u Dortmundu – uradio ono što je posao ofanzivaca.

I dokazao Ze Luisu da se u fudbalu svaka glupost skupo plaća. Posebno na visokom nivou takmičenja. Samo dva minuta ranije napadač sa Zelenortskih Ostrva, koji je sve vreme ubacivanjima iza leđa mučio odbranu Bajerna, imao je „livadu“ pred sobom, trčao kontru i izbegavao da vidi kako je Želamedinov u boljoj poziciji, pokušao da glumi mangupa i nedovoljno jakim udarcem rastužio nekoliko hiljada navijača na RŽD areni.

A taman su se ponadali da Lokomotiva može do podviga. Štaviše, od šanse Fedora Smolova u uvodnom delu meča, preko još jednog udarca povratnika sa pozajmice iz Selte, sve do Ze Luisovih prodora, Moskovljani su pokazali želju za nadigravanjem i uspevali da i te kako ozbiljno ugroze Maneula Nojera. Čak i da ga savaldaju pošto je u 70. minutu Anton Mirančuk na povratni pas, ovoga puta svrsishodnog Ze Luisa, pogodio za 1:1.

Pre i posle toga srpski štoer Slobodan Rajković (dobio šansu početkom drugog poluvremena umesto povređenog Vedrana Ćorluke) je sjajno odradio posao u odbrani, koja se povijala i pred naletima Kingslija Komana (propustio dve sjajne prilike) jeste uspela da zaustavi Levandovskog. Ne i moćni Bajern, iako je Nikolićev tim defanzivno izgledao i te kako kvalitetno, a u tranziciji iznad očekivanja.

LIGA ŠAMPIONA, GRUPA A

Lokomotiva – Bajern 1:2 (0:1)

/Anton Mirančuk 70 – Gorecka 13, Kimih 79/

Atletiko – Salcburg, u toku



tagovi

Marko NikolićZe LuisLokomotiva MoskvaLeon Gorecka

Obaveštavaj me

Bajern

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara