Fudbaletri Motagve slave titulu u Klausuri (©AFP)
Fudbaletri Motagve slave titulu u Klausuri (©AFP)

Motagva uzela Klausuru, sada napada Aperturu

Vreme čitanja: 2min | sre. 30.11.22. | 23:05

Honduras, plej-of: Tim iz Tekusigalpe favorit u dvomeču polufinala protiv Viktorije. Prva utakmica igra se noćas (02.30) u La Seibi

Honduras će 11. decembra dobiti šampiona Aperture. Dve najbolje ekipe posle 18 kola ligaškog dela prvenstva, Olimpija i Motagva, su se direktno plasirali u polufinale, dok Olančo i Real Espanja nisu iskoristili u baražu prednost domaćeg terena u revanšu. U borbi za titulu ostali su Viktorija i Maraton.

Prvi meč polufinale igra se noćas (02.30) u Le Saibi, gde Viktorija dočekuje favorizovanu Motagvu. U četvrtak (22.00) Maraton dočekuje lidera Olimpiju. Igraju se dve utakmice, a ukoliko posle 180 minuta bude izjednačen skor, neće se igrati produžeci ni šutirati penali, već će redosled u ligaškom delu da odredi finalistu, a u tom slučaju u prednosti su Olimpija i Motagva.

Izabrane vesti

Motagva je osvojila ovogodišnju Klausuru, dok je Olimpija je bila najbolja prošle sezone u Aperturi. Ova dva velikana u Hondurasu viđeni su za novu borbu za tron, ali ni Maraton i Viktorija neće biti s belom zastavom.

02.30: (3,50) Viktorija (3,25) Motagva (2,05)

Motagva je na argentinski pogon. Trener je Ernan Medina, dok je u timu trojica Gaučosa, Honatan Rugije, Fabrisio Brener i Edi Ernandez, napadač koji je sa šest golova najbolji strelac tima. Iskusni Argentinac je stigao u tim Tegusigalpu upravo iz redova najvećeg rivala Olimpije. Promenio je veliki broj klubova, a igra je i za Al Tai u Saudijskoj Arabiji, Zob Ahan u Iranu, Irtiš u Kzaahstanu i Heken u Švedskoj.

Viktorija je napravila podvig u prvoj nokaut rundi, kada je posle 1:1 na svom terenu pobedio Real Espanju u San Pedru Suli sa 2:1, a oba gola delo je najboljeg strelca tima, Aleksija Vege. Ovaj 26-godišnji napadač je postigao sva tri gola za svoj tim u duelima sa Espanjom u prethodnoj rundi i biće najveće pretnja po šampiona Klausure.

U poslednje vreme kada igraju ovi timovi domaćini slave. Na pet vezanih mečeva prednost igranja na svom terenu je bio tas na vagi. Vitkorija je slavila protiv narednog rivala sa 1:0 pre 11 dana, dok je Motagva na svom stadionu pobedila sa 2:1. Na tri od četiri prethodna duela ovih timova bio je tip 0-1. Kvota u Mozzartu da će će noćas biti jedan pogodak ili da će mreže da miruju je 3,00.

------------

Budi u timu koji ne gubi - svakog dana Mundijala Mozzart deli 11 puta po 50.000 dinara

------------

HONDURAS 1, APERTURA – POLUFINALE PLEJ-OFA (PRVE UTAKMICE)

Četvrtak

02.30: (3,50) Viktorija (3,25) Motagva (2,05)

22.00: (2,85) Maraton (3,10) Olimpija (2,45)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Honduras 1HondurasMotagva

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara