Nemanja Motika (©Starsport)
Nemanja Motika (©Starsport)

Motika promovisan: Ne smeš da razmišljaš kad zove Zvezda, veliki sam fan Piksija

Vreme čitanja: 2min | pet. 04.02.22. | 13:18

“Nemanju smo pratili dve godine. Pokazao je da u seniorskom fudbalu može da pravi razliku”, kaže sportski direktor Crvene zvezde Mitar Mrkela

Još nije dokazan igrač, već supertalenat koji tek treba da potvrdi na velikoj sceni, ali Bajernovo ime u biogradiji uliva optimizam svima u Ljutice Bogdana. Nemanja Motika će sa svojih 18 godina biti neko koga će navijači u narednim mesecima posmatrati sa posebnom pažnjom, jer ne samo da to zaslužuje talentom, već i time što je izabrao Crvenu zvezdu ispred unosnijih ponuda iz Evrope.

Sam Motika na predstavljanju na stadionu “Rajko Mitić” kaže – to nije ni bila dilema.

Izabrane vesti

Imao sam više ponuda, ali kada se javila Zvezda nisam mnogo razmišljao. Nisam smeo da razmišljam, jer ovo je za mene veliki klub, jedan od najvećih… Od malena sam zvezdaš, to mi je od tate. Kao mali sam bio veliki Piksijev fan. Jeste i Bajern veliki, možda najveći na svetu. Ali Zvezda je tradicionalni klub, osvojila je Ligu šampiona”, rekao je Motika.

Taman i da se dvoumio, imao je i ko da ga “pogura” ka Beogradu.

Marko Marin je najveće ime sa kojim sam pričao o Zvezdi. Slučajno smo se sreli na aerodromu, lepo mi je pričao… Drago mi je i što mi je brat tu. On je ovde već nekoliko nedelja. Očekujem od njega mnogo. Meni je rekao da moram da dođem”.

Na kraju malo i o onome šta navijači mogu da očekuju od 18-godišnjeg fudbalera. Odnosno, gde mogu da ga očekuju.

Pre sam igrao iza spica, u poslednje vreme uglavnom levo. Mada mi nije strano ni da igram na desnoj strani. Svejedno mi je”, kaže samouvereno Motika i dodaje.

Mogu kvalitetom da pomognem da osvojimo titulu

Zadovoljan zbog novog potpisa je i sportski direktor Mitar Mrkela.

On je trebalo da bude budućnost Bajerna, a postao je sadašnjost Crvene zvezde. Dokaz da rastemo je to što smo doveli supertalentovanog igrača. Očekujem da sa njim napravimo iskorak, kao i da će naši navijači uživati u njegovim partijama. Pratili smo ga dve godine, pokazao je da u seniorskom fudbalu moze da pravi razliku. Trenirao je sa ozbiljnim igračima”. 



tagovi

Nemanja MotikaMitar MrkelaFK Crvena zvezda

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara