Tomislav Sivić (©MN Press)
Tomislav Sivić (©MN Press)

Motivisani Tomislav Sivić "u gostima kod svojih"

Vreme čitanja: 2min | sre. 01.05.24. | 12:57

Spartak domaćin Železničaru, koji u Suboticu stiže sa novim trenerom

/Od dopisnika Mozzart Sporta iz Subotice/

Nakon dve pobede u nizu nad Javorom (1:0) i remija sa Voždovcem (0:0) pred fudbalerima Spartaka je još jedan važan izazov: Železničar iz Pančeva (18.30), koji je tokom osnovnog dela sezone savladao Subotičane na svom terenu sa 2:1. Daleko od toga da na severu Bačke cvetaju ruže, ali je serija od tri utakmice bez poraza i prilika za beg od direktnog ispadanja iz Mozzart Bet Superlige veliki motiv izabranicima Miloša Kruščića da daju sve od sebe na ovom susretu.

Izabrane vesti

Upravo to konstatovao je trener Subotičana.

"Život nas fudbalera i zaposlenih u klubu je takav da se sve oko njih se menja, nema puno vremena za gledanje na prethodne utakmice i šta je bilo pre toga. Cilj je da se fokusiramo na prvu sledeću utakmicu. Želežničar je u situaciji u kakvoj jeste, promenili su trenera što je meni dovoljni pokazatelj da se oni ne predaju, štaviše, boriće se do poslednjeg trenutka. Doći će sa izrazitom motivacijom i boriće se do kraja kao i mi. Fokusirani smo da se pokažemo u najboljem izdanju i da pobedimo utakmicu. Što se tiče igračkog kadra uglavnom su svi spremni, što je jako dobro", kratak je bio Kruščić.

Sa druge strane, fudbalerima Železničara ova utakmica je biti ili ne biti jer bi eventualnim porazom izgubili gotovo sve šanse za direktan opstanak u ligi.

Da se nisu predali pred najtežim izazovima koji ih očekuju pokazuje i promena trenera, petog po redu, što je svakako mnogo i za naš fudbal, ali je uprava Dizelke odlučila da ne prepušta ništa slučaju i na mesto Siniše Dobrašinovića postavila dojučerašnjeg šefa struke Tomislava Sivića. Iskusni strateg rodom iz Subotice prava je noćna mora za plavo-bele koje je predvodio u sezoni 2006/2007, jer je u nekoliko navrata kao trener Mladosti i Novog Pazara pobeđivao Spartak. Danas stiže na Gradski stadion u rodnoj Subotici samo dan pošto je preuzeo Pančevce svega nekoliko sati po odlasku iz lučanske Mladosti.

PIŠE: Oliver Nagel

MOZZART BET SUPERLIGA - 32. KOLO (PLEJ-AUT)

Sreda

16.00: (1.38) IMT (4.30) Radnik (8.00)

16.00: (1.90) Radnički Niš (3.40) Voždovac (3.80)

18.00: (1.75) Novi Pazar (3.45) Javor (4.50)

18.30: (2.55) Spartak (3.20) Železničar (2.65)



tagovi

Tomislav SivićMozzart Bet SuperligaSpartak SuboticaFK Železničar

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara