Možda je bio bled u Kelnu, ali kad vidi Voždovac Rikardo Gomeš se pretvara u mašinu za golove

Vreme čitanja: 4min | ned. 09.10.22. | 09:36

Golgeter sa Zelenortskih ostrva prošle sezone dao četiri i namestio dva gola u tri okršaja sa Zmajevima

Može da ispande od Radničkog iz Sremske Mitrovica u Kupu Srbije, može da se muči sa ekipama poput Novog Pazara ili niškog Radničkog (ne samo ove sezone), ali postoje klubovi protiv kojih Partizan redovno lako izlazi na kraj. Jedan takav je Voždovac kome viceprvak države odlazi u goste u nedeljnom susretu 12. kola Mozzart Bet Superlige (19.30, Arena Sport Premium 1).

Crno-beli na krov Tržnog centra stadion dolaze izmoreni posle žestokog obračuna na Rajn Energi stadionu, ali puni samopouzdanja nakon velikog slavlja u Kelnu. I slove za ogromnog favorita. Naročito zbog bliske prošlosti. Parni valjak je u seriji od sedam uzastopnih pobeda nad Zmajevima, od kojih su poslednjh šest bez primljenog gola. Prošle sezone slavio je u tri meča ukupnim rezultatom 10:0, a posebno inspirisan na tim susretima bio je Rikardo Gomeš, autor četiri pogotka, od kojih su poslednja dva, postignuta sa bele tačke, označila obaranje rekorda Mateje Kežmana po broju egzekucija zu dresu crno-belih u jednoj sezoni.

Izabrane vesti

Rikardo je gotovo na svakoj utakmici ove sezone ili je dao gol ili imao makar jednu veliku šansu, ali protiv Kelna sve do nadognade utakmice nije uradio gotovo ništa konkretno. Bio je daleko od saigrača i svojih igrača, a vrhunac lošeg izdanja bila je situacija kad je mogao da doda loptu Dijabateu i omogući fudbaleru iz Malija zicer, ali je neobjašnjivo sam završio akciju.

Rikardo je protiv Zmajeva u prošloj sezoni ta četiri gola nagradio i sa još dve asistencije, a danas će pokušati ponovo da bude koban za ekipu sa krova Tržnog centra stadion. Do sada u kariejri napadač sa Zelenortskih ostrva bio je najproduktivniji protiv Radničkog iz Niša, gde je postigao šest golova i imao čak pet asistencija, a šest golova je dao i u okršajima sa Mladosti iz Lučana i Proletera uiz Novog Sada. Protiv Vojvodine i Kolubare je dao po pet, a Voždovac je jedini protiv kojeg se četiri puta upisao u strelce.

"Očekuje nas specifična utakmica jer je veštačka podloga na koju nismo navikli koliko i rival. Očekujem da odigramo u istom ritmu kao u poslednje dve utakmice. Rekao sam da je zamajac Vojvodina, a nastavili smo protiv Kelna i nadam se da će igrači izdržati sve obaveze do kraja jeseni. Voždovac uvek ima talentovanu ekipu i igrače koji mogu da iznenade, ali sve se vrti oko nas i ukoliko digramo kako bi trebalo ne očekujem probleme", rekao je Gordan Petrić.

I u ovoj je Gomeš raspoložen. Bio je sedam puta precizan u prvenstvu i biće i ovoga puta najveća pretnja Zmjevima. Partizan će na ovom susretu biti u prilici da nastavi zadovoljavajući niz na gostovanjima, jer je na prethodna četiri u borbi za bodove slavio.

Voždovac igra u cik-cak sistemu. Jednu utakmicu pobedi, narednu izgubi. U poslednjoj kod kuće, od Čukaričkog, pretrpeo je prvi poraz kod kuće, a da nisu večiti rivali, posle godinu dana. Mada, otkako ga je preuzeo Nikola Puača ovaj tim beleži dobre rezultate: na sedam utakmica ostvario je pet pobeda.

"Ne menjamo naše takmičarske ambicije i model igre bez obzira na protivnika, tako će biti i sad. Imaju veliki igrački kadar, sa kvalitetnim fudbalerima, u kakvom god sastavu da izađu u biće veliki izazov za nas. Očekuje nas težak posao, da u jednom takvom odnosu snaga dođemo do zadovoljavajućeg rezultata", rekao je Puača.

Zmajevi na ovom meču ne računaju na suspendovanog Miloša Pantovića, a još nekoliko igrača domaćeg tima je bilo rovito ovih dana, što je otežalo pripremu utakmice sa Partizanom. Voždovac se poslednji put radovao pobedi nad Partizanom u oktobru 2019. godine, kada je u Humskoj slavio sa 2:1. Ipak, nakon toga je krenuo niz od sedam poraza u svim takmičenjima, bez lopte u mreži Parnog valjka.


VOŽDOVAC - PARTIZAN (19.30, ARENA SPORT PREMIUM 1)

Stadion Voždovca

Kapacitet: 5.175

Sudija: Dejan Trifković

VOŽDOVAC: Krunić - Mijailović, Damjanović, Milović, Hajdin - Ajdinović, Ivezić - Vujanović, Purtić, Trifunović - Burmaz.

PARTIZAN: Popović - Živković, Vujačić, Saničanin, Urošević - Traore, Belić - Dijabate, Andrade, Terzić - Rikardo.

MOZZART BET SUPERLIGA SRBIJE, 14. KOLO

Petak

Radnik - Novi Pazar 1:1 (1:1)

/Spasić 13 – Rubežić 33/

Subota

Mladost Lučani - Napredak 3:1 (1:0)

/Bojović 37, Radivojević 55, Udovičić 96 – Matić 54/

Kolubara - Mladost Novi Sad 0:0

Vojvodina - TSC 1:2 (1:2)

/Čumić 28 – L. Ilić 32, 43/

Nedelja

15.00 (1,40) Čukarički (4,50) Javor (8,50)

15.30 (1,10) Crvena zvezda (11,00) Spartak (19.00)

19.30 (5,20) Voždovac (3,70) Partizan (1,70)

Ponedeljak

16.00 (2,30) Radnički Niš (3,30) Radnički 1923 (3,15)



tagovi

Rikardo GomešGordan Petrić

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara