Možda je Pirej ta luka spasa: Nemanja Radonjić Olimpijakosova meta

Vreme čitanja: 2min | uto. 23.01.24. | 12:05

Tako bar tvrdi Fabricio Romano

Monca, Salernitana, Majorka i na kraju – Olimpijakos. Pirej bi definitivno mogao da bude luka spasa za reprezentativca Srbije Nemanju Radonjića poslednjih dana zimskog prelaznog roka. Tako bar tvrdi transfer guru Fabricio Romano, koji je na svom Tviter profilu podelio vest da je najtrofejniji klub Grčke stavio Nemanju Radonjića na listu potencijalnih pojačanja u zimskom prelaznom roku.

Bivši krilni fudbaler Crvene zvezde nalazi se ovog januara u vrlo nezavidnoj situaciji. Radonjić ima ugovor sa Torinom na još 18 meseci, ali ga Italijani ne vide u ozbiljnim planovima. Posebno ga ne vidi Ivan Jurić, koji ga je praktično eliminisao iz takmičarskog tima još u novembru.

Izabrane vesti

Torino je imao ponudu američkog San Hozea vrednu 3.500.000 evra, koju je prihvatio. Ali je Radonjić odbio da se preseli u Ameriku. Navodno, uradio je to posle konsultacija sa selektorom Srbije Draganom Stojkovićem.

Takav Radonjićev stav razbesneo je predsednika Torina Kaira, koji nije želeo da ga pošalje u Moncu ili Salernitanu na pozajmicu. Sličnu opciju nudila je i Majorka. Olimpijakos bi, gledajući ranije transfere, mogao da izdvoji pomenutih 3.500.000 evra. Ove godine su za približne ili slične uslove doveli levog beka iz Velez Sarsfilda Franciska Ortegu, te Santijaga Hezea i Želsona Martinsa. Novi trener Karlos Karvaljal na krilnim pozicijama pored bivšeg člana Monaka koristi kapitena Jorgosa Masurasa. Međutim, potrebna su pojačanja Olimpijakosu, posebno što u prvenstvu Grčke ne stoji dobro. Trenutno je na četvrtoj poziciji, sa šest bodova manje od lidera PAOK-a.

Olimpijakos je imao različita iskustva sa igračima sa ovdašnjeg podneblja prethodnih godina. Ljubomir Fejsa i Luka Milivojević su merna jedinica kvaliteta u Pireju i danas, ali ima i onih koji se nisu snašli. Pre svega mlade snage poput Ranđelovića, Čumića, Svete Markovića...


tagovi

Zimski prelazni rok 2024Nemanja RadonjićOlimpijakos

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara