Možda je vreme za energetska pića: Dijara otišao iz Pari Sen Žermena

Vreme čitanja: 2min | čet. 21.02.19. | 13:19

Francuz nije uspeo da se izbori za svoje mesto u postavi Svetaca

Ono što je bilo najavljivano prethodnih dana, rešeno je danas – odlazak Lasane Dijare iz Pari Sen Žermena je zvanično potvrđen i formalizovan. Igrač i klub su objavili da su dogovorili raskid saradnje ugovora koji je vezivao francuskog igrača za Svece do 30. juna 2019. godine.

Iako je najavljivan kao veliko pojačanje, Dijara, koji je u Pari Sen Žermen stigao u zimu 2018. godine, nije uspeo da se nametne u prvoj postavi francuskog šampiona.

Izabrane vesti

Igrač koji već ulazi u smiraj karijere dogovorio je sa klubom razlaz četiri meseca pre planiranog.
„Pari Sen Žermen i Lasana Dijara su dogovorili raskid ugovora koji ih je vezivao do juna 2019. godine. Klub želi da se zahvali Lasani za profesionalizam za vreme boravka u našem klubu i želi da mu poželi sve najbolje u nastavku karijere.“, stoji u kratkom saopštenju koji je Pari Sen Žermen objavio na svom sajtu.

Lasana je u dresu Svetaca zabeležio 13 nastupa u Ligi 1, ali nijednom nije zatresao protivničku mrežu. Poslednji put je za Parižane nastupio 20. oktobra u prvenstvenom meču protiv Amijena koji su Sveci lako rešili u svoju korist (5-0). Nije dugo igrao zbog povreda, ali i zbog velike konkurencije koju je imao na svojoj poziciji.

Zaista deluje da se Francuz polako sprema za okončanje karijere, pošto se u poslednje vreme sve više bavi biznisom – 2017. godine je lansirao svoj brend energetskih pića pod nazivom „Heroic Sport“, a kompanija je počela da sarađuje sa više ragbi timova u Francuskoj.

Kada već nije uspeo među Svecima, možda će u biznisu u bližoj ili daljoj budućnosti ipak postati „ključni igrač“...

Foto: Reuters


tagovi

Lasana Dijara

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara