Saragosa dobila velikog aduta u borbi sa Realom i Barsom, Džejson Tompson potpisao do kraja sezone

Vreme čitanja: 1min | pet. 21.02.20. | 17:22

Nekadašnji košarkaš Sakramenta, Golden Stejta i Toronta pomoći će španskoj ekipi do kraja sezone

Izuzetno zanimljiv košarkaški transfer „prodrmao“ je Španiju ovog petka. Saragosa, koja se nalazi tik iza Real Madrida i Barselone na tabeli ACB lige, odlučila je dodatno da se pojača pred samu završnicu i početak plej-ofa. Naime, u ovaj klub je „sleteo“ američki košarkaš, Džejson Tompson, koji se nakon nastupa u NBA ligi i Evroligi, nakon kratkog izleta u Kini, ponovo vratio u Evropu.

Amerikanac na Pirinejsko poluostrvo dolazi iz Pekinga, gde je ove sezone prosečno beležio 13,2 poena uz 10,9 skokova, što znači da je faktički na utakmicama dolazio „kao od šale“ do dabl-dabl učinka. Ipak, najpoznatiji je po nastupima za Sakramento gde je bio čitavih sedam godina, a potom i Golden Stejt i Toronto preko bare.

Izabrane vesti

U Evropi je godinu dana nastupao za turski Fenerbahče kod Željka Obradovića, dok je u Kini imao priliku da igra za Šandong i Sičuan Blu Vejlse, pre nego što je zaigrao za Peking. Tompson inače igra na poziciji centra i krilnog centra, što znači da je Saragosa dobila veliko pojačanje u reketu.

Zanimljivo je istaći da je Tompson sada već davne 2008. godine bio izabran kao 12. pik na NBA draftu od strane Sakramenta, te da je prethodno igrao na koledžu za Rajder Bronkse, gde je bio jedan od tri igrača koji su prosečno imali više od 20 poena i deset skokova po utakmici. Preostala dva bili su Nik Facekas i Kevin Durant.

Foto: Shutterstock


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara