Nikola Čumić (© Star sport)
Nikola Čumić (© Star sport)

Možda Voša ne igra najlepše, ali ima pojedince koji prave razliku

Vreme čitanja: 3min | uto. 25.10.22. | 11:53

Nikola Čumić, Uroš Nikolić i Lazar Carević iz kola u kolo pokazuju zavidan kvalitet

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Novog Sada)

Posle mesec dana posta, četiri kola bez pobede, Lale su se konačno trgle iz sna i loš niz prekinule trijumfom nad Napretkom (2:0). Reklo bi se po rezultatu da je Stara dama rutinski savladala Kruševljane, ali ipak nije bilo tako lako. Mučili su se Novosađani, u jednom delu igre bili i slabiji, dosta ih je pratila i sreća, ali na kraju su zasluženo slavili.

Izabrane vesti

Ne sećam se meča u kojem smo u ovoj sezoni imali više sreće. Odbranili smo penal i nekoliko dobrih prilika Napretka i utakmicu odveli u tok u kojem smo mogli da prikažemo naše dobre strane. Ovo je mnogo bitna pobeda, posebno što nismo primili gol i sve to će nam mnogo značiti u nastavku“, svestan je i trener Milan Rastavac da je njegova ekipa imalu Fortunu za saveznika.

Njenu naklonost valja i zaslužiti, a i nije samo ona dovoljna za pobedu. Navijači Stare dame možda ne mogu biti preterano zadovoljni igrom svog tima, ali mogu sve boljim izdanjima letošnjih pojačanja. Prvenstveno Nikole Čumića, Uroša Nikolića i golmana Lazara Carevića, najzaslužnijih za trijumf pod Bagdalom. Zaista je pitanje u kom smeru bi otišla utakmica da nisu bili na visini zadatka kad je bilo najpotrebnije.

Najpre je Čumić načeo, do tog momenta tvrdog rivala,ispratio brzo izveden prekid Nemanje Nikolića, predosetio kiks protivničkog igrača i potom posle karakterističnog trka rutinski rešio situaciju jedan na jedan s golmanom. Gotovo da je to bila repriza njegovog pogotka protiv TSC-a, samo što su tada Novosađani poraženi preokretom (1:2).

Čumić je jedan od onih koji drže kontinuitet dobre igre. Još na debiju je postao miljenik navijača, kada je s dva gola (jednim u nadoknadi) srušio Voždovac, a kvalitet je demonstrirao i u mečevima kada su Lale prikazivale izuzetno bleda izdanja (protiv Partizana), sigurno u srcima navijača nosi epitet možda i najvećeg pojačanje letnjeg prelaznog roka. O tome svedoče i brojke, učesnik je više od 30 odsto akcija posle kojih Lale postižu pogodak, a takođe već na kontu ima četiri pogotka, čime je postao drugi strelac Vojvodine (gol manje od Veljka Simića), a ekipi se priključio tek pred deseto kolo Mozzart Bet Superlige.

Teško da bi ceo plen stigao u Srpsku Atinu da su izostale bravure čuvara mreže Lazara Carevića. Ne samo da je odbranio jedanaesterac Kruševljanima, nego je stigao i da fantastičnom paradom u nastavku akcije odbrani hirurški precizan udarac Marka Putinčanina. Nije to prvi put da spasava tim, briljirao je i u pobedi nad Voždovcem (2:1), a takođe i u porazu od Crvene zvezde (0:2), odbranio šta je mogao, zabeleživši i majstorsku intervenciju u situaciji jedan na jedan sa Aleksandrom Kataijem. Stoga je i logično što se nametnuo treneru Milanu Rastavcu kao prvo rešenje na golu, iako ima jaku konkurenciju u Nikoli Simiću, s kojim se smenjivao u nekoliko uvodnih kola.

Da je strpljenje ključ uspeha sve više pokazuje Uroš Nikolić. Prošao je sito i rešeto, Voša ga je strpljivo čekala da se oporavi od povrede, postepeno mu dozirala minutažu, a on se upornošću nametnuo kao starter u poslednja četiri kola. Odigrao je presudnu ulogu kad je trebalo da se ugase nade protivnika da može da se vrati u meč, poslao sjajnu loptu do Malbašića, koji je potom rešio situaciju oči u oči s golmanom i potvrdio trijumf. Uroš Nikolić bio je jedan od najboljih na terenu i u susretu sa Crvenom zvezdom, kada ga je stativa sprečila da donese vođstvo Lalama, a ko zna kako bi se posle toga razvijao susret.

Novosađani po imenima zaista imaju kvalitetan tim i što je najvažnije pojedince koji mogu da naprave razliku i reše meč potezom. Očigledno im je potrebno vreme da se uigraju. Čini se da su najveća iskušenja u ovoj godini prošla, izabranicima Milana Rastavca sad predstoji konačno nešto lakši raspored, protiv ekipa koje su trenutno u donjem domu tabele Mozzart Bet Superlige. Najpre Mladost GAT, potom u Subotici susret sa Spartakom, a onda u poslednjem susretu u ovoj kalendarskoj godini u Novom Sadu gostuje kragujevački Radnički 1923. Novosađani imaju imperativ pobede u ovim duelima, bodove više ne smeju da olako prosipaju, ukoliko žele da u drugom delu sezone ostanu konkurentni za najviši plasman.



tagovi

FK VojvodinaLazar CarevićUroš NikolićNikola ČumićNikola Čumić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara