(©fkborac.net)
(©fkborac.net)

Može li Borac da sruši Sloginu neosvojivu tvrđavu?

Vreme čitanja: 5min | sub. 02.12.23. | 10:07

Premijer liga Bosne i Hercegovine: Sloga odlična ove sezone, na svom terenu danas (16.00) čeka lidera. Željo traži izlazak iz krize u Tuzli (13.30)

(od dopisnika Mozzart Sporta iz Sarajeva)

Posle sinoćnje minimalne pobede Veleža nad Sarajevom (1:0), 16. kolo Premijer lige Bosne i Hercegovine biće nastavljeno danas utakmicama u Modriči i Tuzli. Sloga će pokušati da nastavi domaći niz nepobedivosti protiv odličnog Borca, dok će novi trener Željezničara tražiti prvu pobedu protiv ekipe kojoj gori pod nogama.

Izabrane vesti

Opstala je Sloga prošle sezone teškom mukom u ligi, a kako stvari stoje, u ovom šampionatu će do opstanka doći znatno lakše. Na svom kontu već imaju 24 boda, a ponajviše je to zahvaljujući domaćim utakmicama. Sedam domaćih utakmica i isto toliko pobeda. Nije ih sprečila u tome ni činjenica da su pojedine utakmice igrali u Modriči, zbog renoviranja stadiona u Doboju, pa su redom padali kvalitetni protivnici.

Samo tri boda doneli su sa strane, ali će akcenat i na nastavak sezone biti upravo na domaćim utakmicama. Sve je krenulo od pobede nad Tuzla Sitijem, a nakon toga pred izabranicima Vlada Jagodića poklekli su Željezničar, Gošk, Široki Brijeg, Sarajevo, Igman i Zvijezda. Impresivan učinak koji Dobojlije svrstava u sam vrh na tabeli kada su u pitanju domaće utakmice.

Neosvojiv domaći teren biće glavni motiv Slogi i pred ovaj susret, a ako se može tražiti okolnost koja nije olakšavajuća jeste činjenica da će kao i u prošlom kolu morati igrati u komšiluku, tačnije u Modriči. Bez obzira na to, pokušaće nastaviti svoj impresivan niz, jer su ih ovi rezultati postavili na visoko peto mesto sa 24 boda, čemu se malo ko nadao pred sami početak. Ono što takođe brine stručni štab jeste i igrački kadar koji će, po svemu sudeći, biti krnjav protiv trenutnog lidera”, što je i potvrdio trener Dobojlija Vlado Jagodić i dodao:

U ovom trenutku mi je samo jasno da nemam Tonija Jovića i Sinišu Dujakovića, a za ostale još nisam siguran. Srđan Grabež takođe ove sedmice nije trenirao jer je protiv Zvijezde 09 dobio nezgodan udarac laktom u bubrežnoj šupljini što je dovelo do bolova u tom delu tela. Kao što sam naveo, određeni problemi postoje, četiri igrača imamo virozna, među njima i Dejana Vidića koji daje maksimum da trenira sa samo jednim propuštenim treningom ove sedmice, ali isto tako ja znam koliko se on pati dok trenira”, požalio se Jagodić te se osvrnuo na meč.

Dobojlije su u formi.

U poslednjih pet utakmica smo samo jednom izgubili sa dva primljena gola i bez obzira što ispred sebe imamo nepobedivog Borca, ko god da izađe na teren mora dati svoj maksimum. Daćemo sve od sebe da ne izgubimo, uprkos komentarima koji se šire te idu u neželjenom pravcu te isto tako da mi sve treba da pobeđujemo. Nije to baš tako, jer smo protiv Zvijezde 09 pokazali određene probleme u koje smo ušli te ćemo protiv Borca pokušati izaći iz istih. Za sedam dana igramo utakmicu protiv direktnog konkurenta za opstanak te ja i dalje potenciram da je nama cilj opstanak i da budemo konkurentni u jednom od dva Kup takmičenja. Razlog za veliki bodovni saldo je taj što moji fudbaleri daju sebe čitave. Na kraju bih čestitao Borcu na svemu, ali mi ćemo dati sve od sebe da ostanemo neporaženi na svom terenu jer bi nam mnogo toga značilo, jer i mi u poslednja tri meseca imamo samo tri poraza protiv jakih protivnika“, najavio je meč iskusni stručnjak Jagodić.

Ako je Sloga fantastična kod kuće, Borac je takav generalno. Banjalučani suvereno drže lidersku poziciju i čuvaju prednost nad Zrinjskim i Sarajevom. Imaju plus četiri u odnosu na drugoplasirani Zrinjski i nastojaće da tu prednost znalački sačuvaju. Borac ove sezone igra fantastično i potpuno zasluženo vodi premijerligašku trku, jer su poraženi samo jednom. Bilo je to u onom prvom kolu na Grbavici, kada je Željo slavio sa 2:0.

Nakon toga, kockice ekipe je posložio Vinko Marinović i napravio jednu fantastičnu seriju. U odigranih 15 utakmica, od čega je jedna u Kupu BiH, Banjalučani su se radovali čak 12 puta, dok su upisana tri remija i to dva puta sa Sarajevom i jednom sa Zrinjskim. Pokazao se Borac kao jako čvrsta ekipa budući da su ubedljivo najbolja odbrana lige sa svega 10 primljenih golova, dok imaju drugi napad lige. Odličan domaćin uz još boljeg gosta, garant su zanimljive fudbalske predstave gde ne bi trebalo nedostajati golova.

Prilika će ovo biti za Borac i da ispiše nove stranice klupske istorije i obore rekord od 15 utakmica bez poraza u prvenstvu.

Naredni rival nam je ekipa dobojske Sloge koja je veoma nezgodan protivnik. Igraju odlično ove sezone. Dobro poznajemo sve igrače, ali i trenera Vladu Jagodića sa kojim sam i sam uspešno sarađivao u našem klubu. Sloga je napravila iskorak u ovoj sezoni i verujem da su im porasle amcibije. Ipak, naš cilj je jasan i želimo da osvojimo nova tri boda i da ostvarimo sve pobede do kraja jesenjeg dela sezone“, istakao je kapiten Borca Srđan Grahovac.

TUZLA SITI – ŽELJEZNIČAR (13.30)

Velike su bile ambicije i Tuzla Sitija i Željezničara pred sam početak, ali je realnost daleko drugačija. Tuzlaci su na pretposlednjem mestu sa svega 10 bodova i vodiće grčevitu borbu za opstanak. Igman koji se nalazi na poziciji iznad im beži pet bodova pa je jasno da se Tuzla Siti nalazi u velikom problemu kada je reč o opstanku u ligi.

U BiH javnosti uveliko kruže priče oko problema u klubu što se definitivno može videti i po rezultatima jer su do sada upisali svega dve pobede, od čega je jedna u prvom kolu. Poslednji put radovali su se pre čak tri meseca, kada su savladali ekipu Igmana pa će biti zanimljivo videti imaju li dovoljno snage i mogućnosti da se izdignu iz trenutne situacije.

Ni Željezničar se ne može pohvaliti pozicijom na tabeli ali ni osvojenim bodovima. Svega devet bodova deli ih od opasne zone i pozicije gde se nalazi današnji rival. Ni novi trener, Saudijac Al Tuvaidžri nije doneo neki preterani pomak, pa je ekipa pod njegovim vodstvom u dve utakmice jedva uspela osvojiti jedan bod kod kuće sa Posušjem.

Za razliku od tih mečeva, ovaj put će stručnjak iz Saudijske Arabije imati pravo da sedi na klupi, jer je u prethodna dva meča to činio sa tribina zbog nedostatka radne dozvole. Iako je u početku ambicija Želje bila Evropa, moraće se tim sa Grbavice prvo dobro konsolidovati, pa o tim ciljevima razmišljati u narednoj sezoni. I za jedne i za druge ovaj meč će biti prekretnica za sezonu, pa ne treba očekivati puno golova, već jednu tvrdu i neizvesnu utakmicu.

PREMIJER LIGA BOSNE I HERCEGOVINE – 16. KOLO

Petak

Velež - Sarajevo 1:0 (0:0)

/Vehabović 65/

Subota

13.30: (2,50) Tuzla Siti (3,15) Željezničar (2,75)

16.00: (13,0) Sloga Doboj (5,50) Borac Banjaluka (1,22)

***kvote su podložne promenama

Nedelja

13.00: Posušje – Igman

19.45: GOŠK – Široki Brijeg

Ponedeljak

13.00: Zvijezda - Zrinjski



tagovi

BiHBiH 1Premijer liga BiHŽeljezničarFK ŽeljezničarTuzla SitiBorac Banjaluka

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara