Reprezentativci Crne Gore (©Reuters)
Reprezentativci Crne Gore (©Reuters)

„Može li Crna Gora da se kvalifikuje na neko veliko takmičenje? Teško“

Vreme čitanja: 3min | sub. 04.09.21. | 14:52

Crnogorski fudbalski stručnjak, Željko Petrović, koji je izgradio karijeru u Holandiji, pričao je uoči kvalifikacionog meča za Mundijal u Kataru o potencijalu Sokolova

Reprezentacija Crne Gore je dobro započela kvalifikacije za Mundijal u Kataru i posle četiri kola je druga na tabeli grupe G. Sokolove tek u subotu od 20.45 časova očekuje ono najteže, gostovanje Holandiji, a crnogorski stručnjak Željko Petrović dao je zanimljiv intervju pred taj meč.

20.45: (1,20) Holandija (6,75) Crna Gora (14,0)

Izabrane vesti

Holandski Telegraf kontaktirao je nekadašnjeg stratega Vilema i Den Haga, a sada pomoćnika Dika Advokata u reprezentaciji Iraka, a povod je naravno bio meč u Ajndhovenu. Holanđane je zanimalo da li Crnogorci mogu do plasmana na Svetsko prvenstvo, a Petrović je istakao da ne veruje u to.

Veoma teško. Crna Gora je mala zemlja, sa 600.000 stanovnika, tako da potencijal nije veliki u odnosu na konkurenciju, koja je ogromna. Takođe, mladi igrači teško da mogu da se razvijaju kroz domaća takmičenje, oni talentovani morali bi da idu što je pre moguće. U vreme Jugoslavije je mnogo velikih fudbalera dala Crna Gora. Predrag Mijatović i Dejan Savićević su bili među najboljim igračima sveta 90-ih godina. Tako velike igrače više nema“, kazao je Petrović.

Željko Petrović (©YouTube)Željko Petrović (©YouTube)

Sokolovi su u prva dva kola savladali Letoniju (2:1) i Gibraltar (4:1), a potom su u jednoj lošoj utakmici u Podgorici „ispustili“ Norvešku i izgubili sa 1:0. Bolan poraz, ali uspeli su da se iskupe na početku drugog „prozora“, remijem sa Turskom u Istanbulu (2:2).

Eventualan bod u Holandiji bio bi premija za Crnu Goru, pošto bi je ostavio u trci barem za drugu poziciju i baraž.

Crnu Goru možete da uporedite sa Severnom Makedonijom, sa kojom je Holandija igrala na Evropskom prvenstvu. Očekujem da Crna Gora napravi defanzivni blok i pokuša da bude opasna iz kontranapada. Neće biti lako Holandiji, ali realno - pobeda ne bi trebalo da dođe u pitanje“, istakao je Petrović.

Holanđani su u kvalifikacijama izgubili od Turske (4:2), pobedili Letoniju (2:0) i Gibraltar (7:0), pa remizirali sa Norveškom (1:1). Holandija i Crna Gora se nikada do sada nisu sastajali.

Što se tiče ostalih utakmica u grupi, Letonija od 18 časova dočekuje Norvešku, a potom od 20.45 časova Gibraltar će da ugosti Tursku. Tim mečevima će se i zvanično završiti prvi krug kvalifikacija.


tagovi

Kvalifikacije za SP 2022.reprezentacija Holandijereprezentacija Crne GoreŽeljko Petrović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara