(©AFP)
(©AFP)

Može li Sevilja da izbegne Realovu sudbinu u Pamploni?

Vreme čitanja: 3min | pon. 22.02.21. | 15:38

U 24. kolu Primere sastav Đulena Lopetegija gostuje Osasuni

Ima nešto u Pamploni i Sadar stadionu, večita uzdržanost favorita pred put na megdan Osasuni nisu slučajnost. Malo-malo pa se na Sadaru bolno prizemlji neki velikan. Real Madrid je ostavio bodove, Atletik Bilbao se vratio bez celog plena. Najveći neprijatelji nisu se dobro proveli. Ne gaje Sevilja i Osasuna tu vrstu rivalstva kao tim iz Navare sa Kraljevskim klubom ili Lavovima iz Baskije, ali su utakmice umele da im obiluju golovima.

Sevilja se nalazi u najboljoj formi od svih ekipa u Primeri. Vezala je pet pobeda i novim trijumfom bi se vinula do trećeg mesta. Preskočila bi Barselonu i polako počela da razmišlja i o borbi za titulu, koja do skora nije bila realna. Trku su otvorenom napravili madridski klubovi, prvenstveno Atletiko Madrid, koji je počeo šakom i kapom da deli bodove.

Izabrane vesti


Od borbe za opstanak do sredine tabele put je kratak. U Osasuninom slučaju dovoljne su bile tri pobede u prethodna četiri okršaja u Primeri. Na Sadaru su pali Granada i Eibar, a da se nalaze u dobroj formi, crveni iz Pamplone su potvrdili na gostovanju u Levanteu. Arasate Elustondo je dobio pojačanje pred okršaj sa Seviljom. U tim se vratio Darko Brašanac, a Arasate je u minulom periodu kombinovao i umeo da se sa uobičajene formacije i dva napadača prešalta i zaigra sa Žonatanom Kaljerijem kao najisturenijim, a Antu Budimira ostavi na klupi.

“Osasuna je tim koji ide uzlaznom putanjom i u pozitivnom je nizu. U dobrom je momentumu i puna samopouzdanja. Mogli bi da igraju 4-4-2 ili sa napadačem trojicom veznih iza. Videćemo, ali to je jak tim koji ima jasnu ideju kako da napadne“, započeo je izlaganje Lopetegi na konferenciji za medije uoči meča u Pamploni.

Na zaleđenom Sadaru Real Madrid se okliznuo početkom januara. Zidanovi momci u Pamploni okovanoj snegom i ledom tokom oluje Filomena nisu mogli više od remija bez pogodaka. Umela je Osasuna na Sadaru i ranijih sezona da pokosi favorite, pa je strateg Sevilje uzdržan pred gostovanje. Ne usuđuje se Lopetegi da daje smele izjave.

“Fokusirani smo samo na utakmicu protiv Osasune. Sadar je zaista teško osvojiti i idemo sa tom iluzijom da možemo da se takmičimo, da imamo fokusiran tim i da smo u stanju da nametnemo svoj ritam. Sve ostalo je van našeg fokusa trenutno“.

Burno je odreagovao trener Sevilje posle utakmice osmine finala Lige šampiona. Borusija Dortmund je iz Andaluzije ponela 3:2, na Vestfalenu neće morati da rizikuje, a Lopetegi nije bio zadovoljan sudijskim odlukama.

„Tačno da je u Evropi u određenim utakmicama lestvica postavljena vrlo visoko i svaki sudija ima način tumačenja čemu se fudbaleri i timovi moraju prilagoditi. U sportu postoje oni koji vam kažu da možete da nastavite i drugi koji vam zvižde. Naravno da bi bilo dobro da postoji jednoglasnost. Ponekad su pravila malo labava i ostavlja se prostora za to tumačenje “, izjavio je, pre nego što je ponovo insistirao na uvodnim rečima:

Jedino što nas zanima je Osasuna i ne ulazimo ni u jedan račun, računi se svode na kraju. Morate da dođete do tih poslednjih utakmica sa mogućnošću da postignete te ciljeve”,rekao jeLopetegi.


PRIMERA - 24. KOLO

Petak

Betis - Hetafe 1:0 (0:0)

/Iglesijas 84pen/

Subota

Elče – Eibar 1:0 (1:0)

/Kalvo 33/

Atletiko Madrid – Levante 0:2 (0:1)

/Morales 30, De Frutos 95/

Valensija – Selta 2:0 (0:0)

/Valjeho 94, Gameiro/

Valjadolid - Real Madrid 0:1 (0:0)

/Kazemiro 65/

Nedelja

Barselona – Kadiz 1:1 (1:0)

/Mesi 32 pen – Fernandez 89 pen/

Sosijedad - Alaves 4:0 (1:0)

/Isak 41, 49, 62, Portu 73/

Ueska - Granada 3:2 (3:1)

/Esriće 31, Pulido 39, Folker 44 ag - Kina 8, Soro 59/

Bilbao - Viljareal 1:1 (1:1)

/Berenger 44 - Moreno 16/

Ponedeljak

21.00: (4,00) Osasuna (3,20) Sevilja (2,05)

***kvote su podložne promenama



tagovi

OsasunaSeviljaŠpanijaPrimera

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara