Ilustracija (©hskzrinjski.ba)
Ilustracija (©hskzrinjski.ba)

Može li Tuzla Siti da prekine krizu protiv šampiona

Vreme čitanja: 5min | ned. 13.11.22. | 11:55

Danas na programu tri utakmice u šampionatu Bosne i Hercegovine

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Sarajeva)

Na otvaranju 18. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine, Velež i Široki Brijeg su odigrali fantastičan meč (4:4), a ako se po jutru dan poznaje, onda ni u današnja tri duela ove runde, golova ne bi trebalo manjkati.

Izabrane vesti

TUZLA SITI - ZRINJSKI (13:00)

Kada je počela sezona u Premijer ligi Bosne i Hercegovine, Tuzla Siti je figurirala kao kandidat za visok plasman. Tako je i bilo dugo vremena, pa je mlađi tuzlanski premijerligaš bio na samom vrhu tabele. Međutim, onda je usledio neshvatljiv pad forme. Sve je krenulo od poraza od Igmana pre tačno dva meseca, te je u poslednjih 10 utakmica, Tuzla slavila samo jedanput. Upisana su dva remija i čak sedam poraza. Premalo za ekipu koja je istakla kandidaturu za izlazak na evropsku scenu. Trenutno su sedmi sa 21 bodom, a sudeći prema tabeli, cilj će im biti jako teško dostižan. Jedino ako se nešto drastično ne promeni u narednom periodu. Kriza koja ih drma svakako nije prijatna, pa će nekako morati naći rešenje za izlazak iz nje. Da li je utakmica sa šampionom i trenutnim liderom najbolja prilika?

"Svesni smo situacije u kojoj se nalazimo i zaista je vreme da pokušamo ovo prevazići. Igračima je samopouzdanje palo i to je razumljivo. Na svu sreću, imamo solidnu zalihu bodova pa bi se i dalje mogli priključiti u borbu za gornji deo tabele. Mislim da nam Zrinjski stiže u jako teškom momentu, ali bilo kako bilo, nama pobeda treba. Možda je kvalitetan protivnik zapravo i dobro rešenje da se ovo prebrodi", istakao je pomoćnik u stručnom štabu Selver Ahmetović.

13.00: (4,10) Tuzla Siti (3,35) Zrinjski (1,85)

Ako je neko pomislio da je prošla sezona za Zrinjski bila plod slučajnosti i da nema šanse da je ponove, grdno se prevario. Plemići su uprkos kasnom paljenju premijerligaškog motora zbog obaveza u Evropi, uspeli da suvereno dođu na čelo tabele i sigurno drže prednost nas rivalima. Trenutno su na istom broju bodova kao Široki, ali ne sme se zaboraviti da Zrinjski ima dve utakmice manje. Stoga, imaju priliku da na zimsku pauzu odu sa solidnom bodovnom zalihom u odnosu na ostale, što bi ih dovelo u pol poziciju za šampionsku titulu. Tim iz Mostara je ove sezone upisao svega dva poraza do sada, a od tog poslednjeg od dobojske Sloge, upisali su šest pobeda i tri remija, pa se može reći da je njihova forma jako dobra.

Samim tim i raspoloženje je na visokom nivou, pa sa ulogom favorita ulaze u današnje gostovanje u Srebreniku kod Tuzla Sitija.

"Tuzla Siti je uspeo u Mostaru da se odbrani i osvoji bod, ali od te utakmice, pa do ove je došlo do nekih promena u njihovoj ekipi u stručnom štabu. Svestan sam da će u Tuzla Sitiju biti opšta mobilizacija i svi se žele dokazati, svi se bacaju na glavu protiv nas. Znam da će nam sa te strane maksimalno otežati. Međutim, mi gledamo sebe i nadam se da ćemo mi biti ti koji će diktirati igru i sve napraviti za osvajanje bodova. Želimo sa prvog mesta otići na pauzu", jasan je bio trener Zrinjskog Sergej Jakirović pred današnji duel.

POSUŠJE - SLOBODA (13:00)

Ovo kolo će definitivno obeležiti utakmice borbe za opstanak, jer se sastaju direktni rivali, te bi mogli saznati ko će najugroženiji otići na zimsku pauzu. Stadion Mokri Dolac će danas biti poprište posećenosti, jer će Posušje imati priliku da eventualnom pobedom potpuno rasterećen dočeka nastavak sezone. Trenutno su na osmom mestu sa 19 bodova, dok je današnji rival poslednji sa 16. Dakle, ukoliko trijumfuje, Posušje će znatno odmaći od fenjeraša i imati dovoljno vremena da se konsoliduje pred proletni deo prvenstva. S obzirom na posećenost koja vlada na domaćim utakmicama Posušja, ni danas ne treba sumnjati u dupke pun stadion što će biti dodatan vetar u leđa da se dođe do pobede.

13.00: (1,78) Posušje (3,30) Sloboda Tuzla (4,60)

Sloboda će bez obzira na ishod današnje utakmice, morati znatno poraditi na svim strukturama kluba. Što organizaciono što igrački, kako se ne bi više dovodila u situaciju borbe za goli život. U prethodnih par sezona to je postalo neminovno, pa je i ova sezona potpuno identična. Tim iz Tuzle je fenjeraš na tabeli i predstoji mu grčevita borba za opstanak. Forma je jako loša, pošto je devet utakmica u nizu trebalo da se upiše pobeda, i to u prošlom kolu protiv Sarajeva. Sve u svemu, Sloboda je u jako teškoj situaciji, pogotovo ako i danas upiše poraz.

SLOGA DOBOJ - IGMAN KONJIC (15:00)

Dugo vremena od početka sezone, Sloga je bila senzacija. Jedno vreme bili su i pri vrhu tabele, ali je bilo neminovno da ta bajka ne potraje. To je i razumljivo, budući da je reč o klubu koji igra svoju premijernu sezonu u društvu najboljih. Svakako, prvenstveni cilj je opstanak u ligi, i imali su sreće što su tako dobro otvorili sezonu, jer im sada visi mač nad glavom. Pitanje je šta bi bilo da nisu imali takav start sezone. Trenutno su pretposlednji sa 17 bodova, ali bi današnjim eventualnim trijumfom bili mnogo mirniji pred poslednje kolo. Pogotovo zbog činjenice što bi na tabeli preskočili današnjeg rivala.

15.00: (2,25) Sloga Doboj (3,10) Igman (3,20)

Igman je na istom broju bodova kao Sloga. Međutim, oni se od samog početka bore za opstanak, pa su i navikli na ovakve utakmice, što se ne može reći za Slogu. Međutim, Igman znatno kuburi sa formom. U poslednjih sedam mečeva, upisali su jednu pobedu. I to gostujuću nad Tuzla Sitijem, što im je dalo tračak nade za opstankom. Ukoliko danas ostvare pozitivan rezultat, ta nada bi mogla biti uvećana, dok bi sve ostalo produbilo jaz i dovelo Igman u pat poziciju.

---------------

Prognozziraj besplatno Mozzart Bet Superligu za milionski nagradni fond

---------------

PREMIJER LIGA BOSNA I HERCEGOVINE – 18. KOLO

Subota

Velež - Široki Brijeg 4:4 (3:0)

Nedelja

13.00: (1,78) Posušje (3,30) Sloboda Tuzla (4,60)

13.00: (4,10) Tuzla Siti (3,35) Zrinjski (1,85)

15.00: (2,25) Sloga Doboj (3,10) Igman (3,20)

Ponedeljak

13.00: (4,40) Leotar (3,35) Borac Banjaluka (1,80)

Odloženo

Sarajevo - Željezničar

***kvote su podložne promenama



tagovi

ex-Yu fudbalEX-YU ligeBiH 1ZrinjskiTuzla Siti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara