Ajzak Prajs (©AFP)
Ajzak Prajs (©AFP)

Možete da kupite naše trenere i igrače, ali ne i našu strast: Standard se osvetio Klub Brižu i starim znancima (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 08.10.23. | 15:58

Klub iz Liježa slavio golom u nadoknadi i niz mečeva bez poraza produžio na šest

Imao je Standard neraščišćene račune sa Klub Brižom ovog leta, ali mu je ove nedelje sve naplatio pošto ga je savladao u jednom od derbija 10. kola belgijske Župile lige - 2:1 (1:0).

Bili su plavo-crni blizu da se sa gostovanja iz Liježa vrate kući sa bodom, nadoknadili su u finišu meča zaostatak koji su jurili više od sat vremena, ali je samo pet minuta kasnije rezervista Prajs vratio prednost domaćinu i prekinuo seriju Klub Briža od šest mečeva bez poraza u svim takmičenjima.

Izabrane vesti

"Možete da kupite naše trenere i igrače, ali ne i našu strast", glasila je jedna od dve poruke navijača Liježa upućena gostima. Konkretno Roniju Deilu, do letos treneru Standarda, odnosno Filipu Zinkernagelu, napadaču Olimpijakosa koji je prošle sezone briljirao na pozajmici u Liježu, a koje im je Klub Briž oteo ovog leta. Nije domaćem timu manjkalo motiva da dokažu pomenutom dvojcu da su pogrešili što su ih napustili, što su na kraju i uspeli da urade.

Već u 11. minutu je iz prvog prve prilike Mervej Bokadi glavom doneo vođstvo Standardu posle ubačene lopte iz slobodnog udarca. Reagovao je VAR, pa iako je ekran pokazivao da je u pitanju ofsajd, gol je ipak priznat i domaćin je poveo.

Iako su oba tima nametnula jak ritam, prilika gotovo da nije bilo do poluvremena, da bi pred sam odlazak na odmor levi bek gostiju Maksim De Kejper iznenadio sve na stadionu i umesto da centrira - šutirao. Ali je uzdrmao samo stativu. Kako nije uspevao da promeni rezultat, Deila je na isteku sat vremena igre izvršio četvorostruku izmenu, ali ni one nisu promenile mnogo. Sve dok se pet minuta pre kraja Skov Olsen nije odlično snašao na ivici šesnaesterca i uz pomoć stative savladao Bodara.

Bio je u tim trenucima heroj Klub Briža, ali je samo pet minuta kasnije postao tragičar. Nije otklonio opasnost u 90. minutu, lopta se odbila do Vilfrida Kange, a ovaj je odložio za Ajzaka Prajsa koji je natrčao i iz prve je poslao u dalji ugao sa ivice kaznenog prostora.

BELGIJA 1 - 10. KOLO

Petak

Šarlroa - Molenbek 2:1 (0:0)

/Dabag 90, Dragsnes 90+3 - Gej 82/

Subota

Serkl Briž - Leven 3:2 (2:2)

/Denki 3, 37, 87 - Šlomo 4, Banzuzi 44/

Vesterlo - Kortrajk 1:0 (1:0)

/Daci 35/

Anderleht - Mehelen 3:1 (1:0)

/Strejkens 14, Dolberg 60, Amuzu 90 - Storm 73/

Nedelja

Standard - Klub Briž 2:1 (1:0)

/Bokadi 11, Prajs 90 - Skov Olsen 85/

16.00: (1,28) Antverpen (5,90) Epen (9,50)

18.30: (2,25) Gent (3,50) Genk (3,05)

19.15: (4,40) Sint Trojden (3,50) Union Sen Žiloaz (1,85)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Župiler Pro ligaBelgija 1Klub BrižStandard Lijež

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara