Možete li da zamislite Joahima Leva na klupi Brazila?

Vreme čitanja: 2min | sre. 15.03.23. | 09:34

On sebe može...

Možete li da zamislite Nemca na klupi Brazila?

Više od tri meseca prošlo je otkako je Selesao eliminisan sa Mundijala u Kataru i kako je tom prilikom ostao bez selektora (Tite okončao svoju šestogodišnju misiju), pa se sve ovo vreme spekuliše ko bi mogao na klupu najuspešnije reprezentativne nacije svih vremena.

Izabrane vesti

Izređala su se mnoga imena - sve u svetlu navodne želje brazilskih fudbalskih glavešina da po prvi put na tu poziciju postave stranca - pa je red došao i na jednog nemačkog stručnjaka. Sada već pomalo zaboravljenog. Bild tvrdi: Joahim Lev je kandidat za klupu Brazila!

Doduše, brazilski mediji se zasad ne oglašavaju po ovom pitanju, ali kako najtiražniji list Evrope nema običaj da se izleće tek tako u ovakvim situacijama - i vrlo je često umeo da bude ekskluzivan - možemo da konstatujemo da dima sasvim sigurno ima. E sad, da li će se i vatra razgoreti...

Bild ne donosi previše detalja, već navodi da Brazilci temeljno rade na pronalaženju ozbiljnog i dugoročnog rešenja, a iz svojih izvora došli su do informacije da je Lev raspoložen za povratak na posao i da bi rado prihvatio poziv iz Fudbalske federacije Brazila - ukoliko bi stigao.

Puno se imena poslednjih meseci i nedelja dovodilo u vezu sa klupom Brazila. Ne računajući brazilske stručnjake, koje ne treba unapred otpisivati, kroz medije su kao kandidati najčešće provlačeni Pep Gvardiola, Žoze Murinjo i Karlo Ančeloti.

Nema sumnje da Brazilci i dalje dobro pamte najbolniju lekciju koju su dobili na Mundijalu - onih 1:7 baš protiv Levove Nemačke na svom terenu - tako da ime nemačkog stratega i nije neko naročito iznenađenje, makar na proširenom spisku kandidata. Nije lako zaboraviti ni taj poraz, niti kako je Elf odigrao čitav taj šampionat pod vođstvom Jogija Leva...

Lev je bez posla otkako je napustio selektorsku funkciju u Nemačkoj, leta 2021. godine, nakon eliminacije u ranoj fazi Evropskog šampionata, od Engleske. On je na toj poziciji proveo punih 15 godina. Pre toga vodio je bečku Austriju, Tirol, Adanu, Karlsrue, Fenerbahče i Štutgart. Prošlog meseca napunio je 63 godine.

Podsetimo, Brazilce će 25. marta u prijateljskoj utakmici protiv Maroka voditi Ramon Menezes, kao privremeno rešenje.

Sve u svemu, bliži se konačna odluka. Ko će izvući džekpot?


tagovi

Joakim Lev

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara