Mozzart na treningu Argentine: Mesi dva puta razočarao novinare, od Maksija ljubazno "ne"

Vreme čitanja: 2min | sub. 19.11.22. | 16:58

Taman kad su svi već javili u domovinu da Leo ne trenira, on izašao na teren

(Od izveštača Mozzart Sporta iz Katara)

Šta raditi na Svetskom prvenstvu nego otići na trening jednog od favorita za osvajanje titule, tima koji ima u svojim redovima jednog od najvećih igrača na svetu?

Izabrane vesti

Jeste da je trening Argentine bio otvoren tek 15 minuta za novinare i jeste da je u „nedođiji“, jedno 15 minuta vožnje od metro stanice, u mrklom mraku gde su samo svetla reflektora u udaljenosti putokaz do Juniverziti trening centra, ali najmanje 500 novinara, sa svih meridijana, stiglo je da vidi Lionela Mesija i drugove kako igraju „u krugu“, trčkaraju da zagreju noge...

Ali, da će biti zanimljivo nagovestio nam je argentinski novinar koji se našao u „šatl“ busu do trening centra.

"Juče smo se kolektivno izgubili tražeći stadion za trening. A, kada smo došli, Mesi nije ni izašao. On i još pet-šest igrača, ostali su da rade u teretani. Pojavili su se na terenu tek kada smo svi otišli", ispriča kolega, neka ne zameri što mu ime ne zapamtismo.

A, sa „vrata“ pravo na – Maksija Rodrigesa i Huana Pabla Sorina! U odelima, sa mikrofonima u rukama, pričaju uz atraktivnu plavušu za neku televiziju. Bilo nam je jasno da su šanse male, ali da probamo, zato smo tu...

"Gospodine Rodriges, mogu li dva-tri pitanja za medije iz Srbije?", pokušaj broj jedan.

"Haha, ne ne, imposible (nemoguće)", odgovor broj jedan.

"Zašto? Imate lepa sećanja na utakmicu sa našom reprezentacijom na Svetskom prvenstvu u Nemačkoj?"

"Da, da", odgovori Maksi.

I onda se Sorin javio da objasni stvar.

"Ne možemo da dajemo izjave, imamo ugovor sa televizijom".

Kao što smo i pretpostavili...

Još petnaestak minuta čekanja do početka treninga, armija „sedme sile“ na tribinama kraj terena i uz samu ogradu je bivala sve veća.

Prvi je izašao na teren selektor Skaloni sa saradnicima, što je odmah krenulo u etar, valjda za neke radio stanice u Argentini. Direktno uključenje.

Zatim igrači, u grupicama, krenuli su ka zelenom tepihu. I kada je zagrevanje počelo, postalo je jasno da Mesija ni večeras nema na terenu pred novinarima. Di Marija je izašao, za razliku od prethodne večeri, ali prva zvezda Gaučosa nije.

"Lionel Mesi nije izašao na trening", zabrujalo je u kamere sa svih strana. Jeste da nama kojima je ruski prvi strani jezik nije baš španski toliko blizak, ali dovoljno se razumelo.

Kada su svi već digli ruke, posle deset minuta – eto ga Lionel! Odmah se atmosfera promenila kraj terena, „apdejt“ vesti je momentalno krenuo, zazujalo je kao u košnici sa svih strana uz rešetanje „obarača“ fotoaparata. Ali, Mesi je ponovo, drugi put za veče, razočarao, otišao je na drugi teren, što je dalje mogao od izveštača. Tamo je malo trčkarao, loptu nije ni pipnuo.

"Idemo ljudi, isteklo je 15 minuta", stigla je zapovest obezbeđenja.

Za medije trening gotov, za Lionela Mesija tek počeo...


tagovi

fudbalska reprezentacija ArgentineLionel MesiMaksi RodrigesKatar2022

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara