FK Sloboda Novi Grad
FK Sloboda Novi Grad

MOZZART obukao klubove iz Novog Grada, Sokoca i Laktaša

Vreme čitanja: 3min | uto. 21.08.18. | 12:27

Kompanija Mozzart uručila je sportsku opremu fudbalskim klubovima iz Republike Srpske i još jednom potvrdila da je najveća podrška sportskim kolektivima u regionu

U novoj sportskoj opremi koju im je donirala kompanija Mozzart treniraće Sloboda iz Novog Grada, Crni Vrh iz Laktaša i OFK Glasinac 2011 iz Sokoca.

Fudbalski klub Sloboda, jedan od najstarijih na prostorima Balkana, trenutno se takmiči u Drugoj ligi Republike Srpske — Grupa zapad, ali igrači ne kriju da su ambicije mnogo veće. Ovaj klub s tradicijom dužom od jednog vijeka osnovan je 1910. godine. Od osnivanja Fudbalskog saveza Republike Srpske se takmiči u Prvoj ligi Republike Srpske. Za svoj jubilej, devedeset godina postojanja, ovaj klub je uspio da dođe do četvrtog mjesta na tabeli Prve entitetske fudbalske lige, a stigao je i do finala kupa Republike Srpske.

Izabrane vesti

Nadaju se da će nova oprema pomoći na putu ka novim pobjedama, a želja im je da ponove svoj najveći dosadašnji uspjeh — osvajanje Prve lige Republike Srpske.
„Zahvaljujem kompaniji MOZZART u ime kluba, kao i u svoje ime, na donaciji opreme za trening. Siguran sam da će ona mnogo olakšati rad prvog tima u budućnosti“, istakao je sportski direktor kluba Ognjen Dašić.

U novoj sportskoj opremi za pobjedama će jurišati i fudbaleri OFK Glasinac 2011. Njegov prethodnik, FK Glasinac iz Sokoca, osnovan je 1936. godine. Od 1995. godine bio je član Prve lige Republike Srpske, dok je u sezoni 2002/2003 igrao u Premijer ligi Bosne i Hercegovine i u prvom rangu je proveo dvije sezone. Ipak, klub je ugašen 2011. godine, kada je i osnovan OFK Glasinac 2011 kao njegov nasljednik.
„Donacija koju smo dobili od kompanije Mozzart značajno će nam olakšati treninge, a samim tim i put ka našem cilju“, poručio je predsjednik kluba Nešo Borovčanin.

OFK Glasinac Sokolac

Dodatnu motivaciju za trening imaće i igrači kluba Crni Vrh, malog kolektiva koji se nalazi u mjestu Jaružani u opštini Laktaši. Od 2014. godine takmiče se u Međuopštinskoj ligi Laktaši, Srbac i Prnjavor. Prethodnu sezonu su završili na drugoj poziciji, a cilj im je da u tekućoj budu prvi na listi. Posebno su ponosni na nedavno oformljenu škola fudbala, u okviru koje trenira više od 50 djece iz okruženja Slatina, Jaružani, Kadinjani, Ćetojevici, Veliko i Malo Blaško. Ističu da je donacija kompanije Mozzart pozitivno uticala i na atmosferu među igračima.
„Naši fudbaleri su prije svega prijatelji, a tek onda saigrači. Nova oprema nas je sve oraspoložila i uljepšala atmosferu u klubu, koja je i inače sportska, prijateljska i domaćinska“, rekao je Ranko Vujmilović, predsjednik kluba.

FK Crni Vrh Jaružani

Predstavnica kompanije Mozzart u Republici Srpskoj Tamara Kantar poručila je da će se regionalni lider u industriji igara na sreću i ubuduće zalagati da mali i nedovoljno afirmisani sportski kolektivi imaju što bolje uslove za trening.
„Stvaranje kvalitetnijih uslova za sport jeste jedan od najboljih načina da se doprinese zajednici i budućim generacijama“, objasnila je Tamara Kantar.

Kompanija Mozzart od svog osnivanja preuzima različite aktivnosti u cilju popularizacije sporta u lokalnim zajednicima, razvoja lokalnih sportskih klubova i podrške talentima.


tagovi

mozzart BIHRepublika Srpska

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara