Mozzartov gest dospeo na sve krajeve sveta

Vreme čitanja: 2min | pet. 02.04.21. | 21:21

Vest o dobrotvornoj akcuiji prenelo 300 svetskih medija, kako najpoznatijih agencija i listova, pa sve do onih lokalnih portala u Indoneziji, Nigeriji, El Salvadoru, Paragvaju, Hondurasu, Meksiku, Keniji, Kataru...

Gotovo da danas nema zemlje na planeti, nacije, jezika, niti pisma, na kojem danas nije čulo o velikoj borbi mladog Gavrila Đurđevića i humanom gestu kladionice Mozzart, koja je poslala dobitnu ponudu na dobrotvornoj akciji Limunda i organizacije "Zajedno za život" od 7.500.010 dinara. Preko 300 svetskih medija, kako najpoznatijih agencija i listova, pa sve do onih lokalnih portala u Indoneziji, Nigeriji, El Salvadoru, Paragvaju, Hondurasu, Meksiku, Keniji, Kataru, bukvalno svakom kontinentu i delu planete, izveštavalo je o potezu koji bi na globalnom nivou mogao da postane primer podizanja svesti u ovako specifičnim situacijama.

Portal The Peninsula iz Katara prenosi Rojtersovu vest, u kojoj se pominje da se od Ronaldove odluke da besno baci kapitensku traku na travu došlo do toga da na dobrotvornoj aukciji kladionica Mozzart iz Srbije otkupi traku za sumu od preko 75.000 američkih dolara. Poznati FOX Sports Mexico na društvenim mrežema pozdravlja gest i prikuplanje sume od 64.000 evra koja će biti upotrebljena za lečenje šestomesečnog Gavrila, koji boluje od spinilalne mišićne atrofije tip 1. Islandski portal DV piše da se zahvaljujući vatrogascu Đorđu Vukićeviću sada već čuvena kapitenska traka Kristijana Ronalda našla na aukciji, a da je prikupljena suma ekvivalentna iznosu od preko 9.500.000 islandskih kruna.

Izabrane vesti

Nigerijski Global Times podseća na trenutak u kojem poništen pogodak, a Ronaldo pogubio živce i da je taj potez došao do dobrotvorne aukcije na kojoj je prikupljeno zapanjujućih 64.000 evra. Kolumbijski Publimetro piše da se Mozzart Bet odlučio da učestvuje na aukciji iz humanitarnog cilja, sa željom da se probudi značaj društvene odgovornosti i kod drugih ljudi, a takođe se piše i da kompanija pomaže mnogim drugim organizacijama da prikupljaju novac u humanitarne srvrhe.

Portal La Pagina iz El Salvadora prenosi objavu osnivača humanitarne organizacije "Zajedno za život", koji je sa velikim oduševljenjem objavio da je licitacija završena sjajnom licitiranom sumom Mozzarta od 7.500.000 dinara. Paragvajski Tigo Sports hvali vatrogasca Đorđa Vukićevića i njegovu ideju da traku stavi na aukciju, koja je pozdravljena u čitavoj srpskoj javnosti.

ESPN u svom izdanju u Gvatemali prenosi vest španske agencije EFE takođe pominje najvažnije aktere ove humanitarne akcije, kao i novac koji će biti upotrebljen za lečenje šestomesečnog dečaka, kojem je neophodna medicinska pomoć iz inostanstva. El Heraldo iz Hondurasa piše o trenutku Ronaldovog besa i odluke dežurnog vatrogasca da pokupi traku i preda je dobrotvornoj organizaciji.

Kompanija Mozzart vas podseća da Gavrilova borba još traje. Dečak je rođen je 7. septembra 2020. godine, a tri meseca posle rođenja konstatovano je da ima retku neuromišićnu bolest SMA 1 (spinilalna mišićna atrofija tip 1). OVDE možete pročitati na koje načine možete da pomognete Gavrilu u teškoj borbi.

PUBLIMETRO (Kolumbija):

TIGO SPORTS (Paragvaj):

LA PAGINA (El Salvador):

THE PENINSULA (Katar):

VOA (Indonezija):

DV (Island):



tagovi

MozzartKristijano Ronaldokompanija mozzartZajedno za život

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara