Džejms Vord Prauz (Reuters)
Džejms Vord Prauz (Reuters)

Muke po Totenhemu: Sada već postaje praksa da povede, pa izgubi (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | čet. 07.12.23. | 23:21

Četvrti put u poslednjih pet prvenstvenih utakmica londonski tim je prvi stigao do gola, ali na kraju ostao bez ičega... Večeras je poklekao pred Vest Hemom uz kardinalnu grešku Destinija Udogija

Već dobrih mesec dana traju muke Totenhema, problemi kojima se ne nazire kraj. Ako je neko pomislio da će herojski remi protiv Mančester Sitija u prethodnoj rudni osokoliti Pevce, nije bio u pravu. Jer londonski klub je večeras u malom gradskom derbiju ispustio gol prednosti protiv Vest Hema i doživeo četvrti poraz u poslednjih pet utakmica - 2:0.

Sada već postaje praksta da ekipa Angelosa Postekoglua prva dolazi do prednosti, a zatim gubi utakmice. Takav scenario dogodio se protiv Čelsija pre tačno mesec dana, onda i u duelima sa Aston Vilom i Vulvsima. Pevci su potom sredinom nedelje načeli Siti, ali nisu izgubili, već u 90. minutu izborili remi, da bi večeras nakon što im je povratnik Kristijan Romero doneo rano vođstvo, dozvolili Čekićarima da naprave preokret u drugom delu. Heroji Vest Hema bili su Džerod Bouven i Džejms Vord Prauz, a tragičar Sparsa Destini Udogi koji direktno pogurao goste do pobede.

Izabrane vesti

Išlo je Totenhemu besprekorno u Premijer ligi zaključno sa oktobrom mesecom i 10. kolom. Tada su Postekogluovi momci bili lideri na tabeli, a grčki stručnjak ređao nagrade za trenera meseca. Živeo je san o tituli koju Totenhem čeka od 1961. godine. Ali serija povreda i suspenzija desetkovala je tim iz severnog Londona koji, da iskoristimo košarkašku terminologiju, bez prvog plejmejkera Džejmsa Medisona ne može. Za tri prethodna meča do večerašnjeg zajednički imenilac bio je i izostanak štoperskog tandema Van de Ven - Romero, a u protokolu je nedostaalo još nekoliko važnih igrača poput Rodriga Bentankura, Pape Matar Sara, Rišarlisona...

Romero se večeras vratio i u 11. minutu, trzajem glavom nakon Porovog kornera doneo prednost domaćinu. Ipak nedostatak sreće kumovao je gubitku prednosti iz 52. minuta, a individualna nepromišljenost preokretu Čekićara iz 74. Uz malerozni odbitak o nogu Bena Dejvisa nakon udarca Mohameda Kudusa, Džerod Bouven dokopao se pogodtka u uvodnim minutima drugog dela, a Udogi je dvadesetak minuta kasnije častio Vord Prauza. Engleski vezista iz utakmice u utakmicu potvrđuje da je jedan od najbolji transfer poteza nekog premijerligaša ovog leta - večeras je došao do četvrtog ligaškog gola uz još pet asistencija.

Možda bi utakmica dobila drugačiji epilog da Rišarlison koji minut pre gola Vord Prauza nije pokazao da mu nedostaju utakmice i nepuna dva minuta nakon što je ušao u igru, umesto da vrati vođstvo domaćinu, loptu glavom sa desetak metara poslao pored gola. Bio je to jedan u ukupno 23 šuta Totenhema ka golu Fabijanskog.

Igrao je londonski tim kao što to radi od dolaska Postekoglua, dominirao u posedu i držao loptu u svojim nogama čak 75 postov vremena. Ali taj statistički parametar ne odlučuje utakmice. I zato je Vest Hem skočio na deveto mesto na tabeli i prišao Pevcima na svega tri boda zaostatka, isto koliko i Totenhem zaostaje za četvrtoplasiranim Mančester Sitijem. Gužva je u gornjem domu Premijer lige - timovi od prvog do sedmog mesta staju u svega 10 bodova.

PREMIJER LIGA – 15. KOLO

Utorak

Vulverhempton - Barnli (1:0)

/Hvan 41/

Luton - Arsenal 3:4 (1:2)

/Ošo 25, Adebajo 49, Barkli 57 - Martineli 20, Žezus 45, Haverc 60, Rajs 90+7/

Sreda

Brajton – Brentford 1:1 (1:1)

/Gros 31 – Embuemo 27pen/

Kristal Palas – Bornmut 0:2 (0:1)

/Senesi 25, Mur 91/

Fulam – Notingem Forest 5:0 (2:0)

/Ivobi 30, 74, Himenez 34, 54, Kerni 86/

Šefild Junajted – Liverpul 0:2 (0:1)

/Van Dajk 37, Soboslaj 94/

Aston Vila - Mančester Siti 1:0 (0:0)

/Bejli 74/

Mančester Junajted - Čelsi 2:1 (1:1)

/Mektomini 19, 69 - Palmer 45/

Četvrtak

Everton - Njukasl 3:0 (0:0)

/Meknil 79, Dukure 86, Beto 90+6/

Totenhem - Vest Hem 1:2 (1:0)

/Romero 11 - Bouven 52, Vord Prauz 74/

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Vest HemTotenhemAleks BouvenDžejms Vord PrauzKristijan Romero

Obaveštavaj me

Totenhem

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara